Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

ERDOGAN AKSU; DURDUK YERDE ADAYLASMADIK.

ERDOGAN AKSU; DURDUK YERDE ADAYLASMADIK.

CHP Esenler ilçe Baskan adayi Erdogan Aksu, Sivas Divrigi Ovacik Köyü derneginde bazi mahallelerin delegelerine verdigi kahvaltida; "Elbette durduk yerde adaylasmadik. Yillar içinde hep yol ve yöntem hakkinda itirazlarimizi yaptik dogrulari gösterdik. Anl

ERDOGAN AKSU; DURDUK YERDE ADAYLASMADIK.

CHP Esenler ilçe Baskan adayi 
Erdogan Aksu, Sivas Divrigi Ovacik Köyü derneginde bazi mahallelerin delegelerine verdigi kahvaltida; "Elbette durduk yerde adaylasmadik. Yillar içinde hep yol ve yöntem hakkinda itirazlarimizi yaptik dogrulari gösterdik. Anlattik..." niçin aday oldugunu açikladi.

Kahvaltinin açilis konusmasini yapan gençlik kolu Baskani Ersel Aydogdu, gençlerin beklendiklerini ve siyasette önceligin gençlere, kadinlara taninmasini söyledi.  Adaylasan veya adaylasacak olanlara basari dileklerinde bulunarak, delegelere çok önemli mesajlar verdi.




“Degismeyen Yenilenmeyen Bir Örgüt Dinamigine Sahibiz” 

Daha sonra 17 Aralikta yapilacak olan kongrede ilçe baskani adayligini ve neden aday oldugunu delegelere açiklayan Erdogan Aksu, “Ben memleket nüfusu Otuz milyonken dogmusum, bu gün 80 milyonuz. Dogdugumda Istanbul yaklasik 1,5 milyon bu gün 15 milyonu çoktan asmis, Istanbul dünyadaki 150 ülkeden büyük, Esenler hala köy. Tam 51 sene evvel Babam simdiki Birlik mahallesi’ne iki göz bir mutfak evimizi yaptiginda Esenler köyü ve Atisalani köyü vardi simdi 16 mahalleli bir ilçeyiz. O zamanlar iki köyün nüfusu üç besbin var yok, simdi 300 küsur bin seçmenimiz var. Nüfus 600 binlere dayanmis. Bunca sene degisen ne var sadece nüfus. Günden güne hep geriye gitmisiz.

Ben Marmara Üniversitesi Isletme mezunuyum. Duvarlara çarptik sonra çalistik okuduk. Simdi biz evlatlarimizi üniversiteye göndermekte hele sehir disinda okutmakta hala zorlaniyoruz. Hep ayni manzara. Ayni darlik. Gençlerimiz hep magdur.Benim babam ve annem atadan CHP’li, 80 fasist darbesinden sonra kurulan SODEP’in de Bakirköy kurucu üyeleri. Buradaki dostlarin tamaminin annesi, babasi, amcasi veya bir yakini mutlaka CHP’li.

Ben de 1987 yilinda SHP Bakirköy ilçesine üyelik basvurusu yapan, 1994 yilinda ilçe oldugumuzda belediye meclis üyesi adayi olan bir siyasi akrabanizim. Seçimlerin hemen sonrasinda SHP-CHP birlesmesinde Esenler CHP Kurucu yöneticilerdenim. Iki buçuk dönem yöneticilik yaptiktan sonra istifa ederek bir daha da yöneticilige talip olmadim. Peki, uzun yillardan sonra bu kez neden ilçe baskanligina adayiz, yönetmeye, kollektif anlayisla hep birlikte yönetebilmek adina niye yola çiktik.


“10 yillardir Partimiz Uzaktan Kumandali Yönetiliyor”

Elbette durduk yerde adaylasmadik. Yillar içinde hep yol ve yöntem hakkinda itirazlarimizi yaptik dogrulari gösterdik. Anlattik. Maalesef Esenler’de iyi kötü onca degisime karsin diger ilçelerin aksine 30 yildir fazla degismeyen yenilenmeyen bir örgüt dinamigine sahibiz dedik. Yani yillardir ayni yüzlerin hükümranligi sürüyor. Ayni kisilere benzer roller dagitiliyor.

Bir baska gerçeklik ne yazik ki gençlerimiz partimizde yükselemiyorlar. Onlara ilerleyecek kulvarlar bir türlü açilmiyor. Kadinlarimiz kota malzemesi olarak görülüyorlar dedik. Bir kez daha bunlari gür bir sesle söylemek için adaylastik.

Çünkü ne yazik ki 10 yillardir partimiz uzaktan kumandali yönetiliyor. Parti sokma akil, kulaktan dolma bilgi, fitne, dedikodu ve jurnal kültürsüzlügü ile darbogaza sürükleniyor. Partimizde gittikçe binlerce yillik hayat tarzi örseleniyor. Temel ilkelerimizden hosgörü ve dayanisma yok sayiliyor. Hayata yön veren yasamsal izlenimler ve reel siyaset içten disa hirpalaniyor. Uyum bozuldukça bozuluyor. Önyargili üslup öncülügünde yeniden yapilanmalarin da önü kesiliyor.

Hele son yillarda daima ben merkezli siyasal açilimlara prim taniniyor. Pesin hükümlerle rekabet ve parti içi demokrasi hiç isletilmiyor. Yetkin ve deneyimli kadrolar filtreleniyor. Nitelik ögütme mekanizmasi kurulmus. Parti içi demokrasi Monarsi ve mutlakiyet tabanli resmen yok ediliyor. Klise kaliplarla birbirinin benzeri yönetsel yapilarla Parti iyice kabuguna hapsediliyor. Taklit ve hep kopya düzenegiyle çeliskileri bol bir uyumsuzluga dönük bir isleyise kapi aralaniyor.

“Solun  Solu Degerlerle Kucaklasmak Zamani Gelmistir”

Iste bunlara karsi çikabilmek ve sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini hayata geçirebilmek ve eylemlestirmek için aday olduk. Nisandaki referandumla yeni bir rejimin yollari açildi. Bu yeni rejimin gereksinimi güçsüz ve kompleksli karakterler. Bu egemen güçlerin partimizin dizaynina dönük hamlelerde bulunmasina da bir neden teskil ediyor. O yüzden bu günden itibaren elinde bir Kurtulus reçetesi olanlara deger verilecek günleri yasiyoruz. Bu yapacagimiz kongre bu nedenle yeni bir firsat.
Parti böyleyken dogrusu memleketin geldigi nokta da hepimizi dertlendiriyor. Hepimiz yasanmaz bir memleket olmaya dönük yüzlerce neden siralayabiliriz. Simdilik o konulari degerlendirmeye gerek yok. Herkesçe malum bir karanliga girdik çikamiyoruz. O yüzden artik bu yüz yillik partide ideolojik saptamalar içeren dogrultuda dogrulari savunmak ve yeni bir dünya önermek durumundayiz. Ben hala gençlik yillarindaki ideolojimi savunuyorum. Kim ne derse desin yillar yili da hiç çekinmeden de savundum. Gerektiginde solun da solu degerlerle kucaklasmak zamani gelmistir. Emeksiz, fikirsiz bilgisiz yükselmenin görünürde zirve oldugunu ancak aslinda hepten kaybedis olduguna inaniyorum.

“Yükümüz Agir Ama Isleri Kolay Eylemek Gerekiyor”
Kader belki tesadüflerle sekillenebilir ama siyaset mucizevi boyutta kör itaatle gelistirilemez. O nedenle bu kör kuyu siyasetinden kurtulus için, tiranlar saltanatindan su garip memleketi kurtarmak için detaylarda bogulmamak gerekiyor. Eger biz yarin için ortaya özgür düsünce özgün bir tavir koyamazsak otoriteye diklenemez isek, duvarlari yikamazsak, örgütsel manevralari gerçeklestiremezsek, çag dönük modern önerileri sunamazsak, pratige dönük politikalara izin vermezsek sinifsal anlamda taban kitlelerimizden koptukça kopariz.

Maalesef partide tüm yasanan bu merkezde. Elbette tüm bu negatif gelismeler de sorumluluk hepimize ait. Bu bilinçle kimseyi sorumlu tutmadan bir yola çiktik. Biz siyasetin alfabesini biliyoruz. Yükümüz agir ama isleri kolay eylemek gerekiyor. O da hepimizin en vazgeçilmez sorumlulugu.

Bu yolda, yerelde ve genelde partimizi iktidara tasimak yolculugunda desteginizi bekliyoruz. Asla kendimiz için degil, sizin için sizden destek istiyoruz. Çocuklarimiza, torunlarimiza, gençlerimize, cefakâr fedakâr kadinlarimiza, analarimiza, bacilarimiza hepimize mutlu bir gelecegin insasi için destek bekliyoruz. Kurtulus Meclisini Esenler’de kurmak için bizlerle yanyana, omuz omuza ve bir olmanizi istiyoruz. Iktidara ulasmaya birlikte yöneterek bir nebze olsun katki sunabilmek için bu kutlu yolda birlikte yürümek için destek istiyoruz” “Yolunuz yolumuzdur, yolumuz açik olsun…” dedi.




  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli