Erdogan: Buralarda nelerin oldugu belli degil

Erdogan: Buralarda nelerin oldugu belli degil

Partisinin grup konusmasinda ögrenci evlerine denetim konusuna açiklik getiren Basbakan Erdogan `Ayni apartmanin içinde bakiyorsunuz komsulari ihbar ediyor. Buralarda nelerin oldugu belli degil ondan sonra anne babalar feryat ediyor. Devletin burada oldug

Erdogan: Buralarda nelerin oldugu belli degil

Partisinin grup konusmasinda ögrenci evlerine denetim konusuna açiklik getiren Basbakan Erdogan ’Ayni apartmanin içinde bakiyorsunuz komsulari ihbar ediyor. Buralarda nelerin oldugu belli degil ondan sonra anne babalar feryat ediyor. Devletin burada oldugunu göstermek için adimlar atilacaktir’ dedi.
Basbakan Recep Tayyip Erdogan partisinin grup toplantisinda konustu. Erdogan konusmasinda ögrenci yurtlariyla ilgili söyledigi ileri sürülen sözler için, "Bunlar ayni apartmanin içinde daire komsulari ihbari yapiyor. Buralarda nelerin oldugu belli degil. Karma karisik her sey olabiliyor. Valiler geregini yapiyor" dedi.
Iste Basbakan Erdogan`in konusmasindan satir baslari:      
 
Görsel ve sosyal medyada bazi konular yer aldi. Ben karakteri itibariyle farkli bir siyasetçiyim. Ve bir yerde konustugumu inkar etme anlayisina sahip bir insan degilim. Ne yapiyorsak inanarak yapariz, ne söylüyorsak da arkasinda durarak söyleriz. Öyle egilip bükülerek birseyi sürdürmenin hesabi içinde olmadim, olmam. 
 
NELER YAPMAMIZ GEREKTIGINI BILIRIZ
Bu ülkede basbakanlik görevini bu millet bize verdi. iktidari da vize verdi. sunu da unutmayalim ki biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. 
Ve partimiz olarak da neler yaptigimizi, neler yapmamiz gerektigini biliriz.
 
KIMIN YASAM TARZINA MÜDAHALE ETTIK  
Kimsenin yasam tarzina karismadigimizi söylememize ragmen bir çok yerde, yasam tarzimiz söyle degistirildi böyle degistirildi gibi ithamlarla karsi karsiyayiz. 4,5 yil ben belediye baskanligi yaptim. Ayni ithamlarla karsi karsiya olduk. Yaptigimiz belediye baskanliginda biz sonunda o söylenenlerden dolayi degil, bir siirden dolayi içeri atildik.  
Niye? Suyu bulandirdin dediler.  
Simdi 11 yildir biz türkiye’yi yönetiyoruz. Dikkat edin hep yine buna benzer arayislar devam ediyor. 
11 yillik su yönetimde AK Parti iktidari kimin yasam tarzina müdahale etti? Karisti? Sen niçin söyle böyle yasiyorsun böyle bir durum mu söz konusu oldu?
Bu ülkede birileri zulme ugradiysa o muhafazakar kesimdir. Zulme ugrayan hep muhafazakar kesim olmustur. Egitimde saglikta adalette emniyette yapilmistir. Ve su anda bu devran degistigi için birileri birseyler kapmaya çalisiyorlar.
Sunu bir defa bilmemiz lazim biz sorumluluk mevkiinde olan muhafazakar demokrat bir parti olarak, bu ülkede ebeveynlerin herkesin çocuklari bize emanettir.
 
BIZ KIZLARIN ERKEKLERIN...
Biz kizlarin erkeklerin devletin yurtlarinda karisik kalmasina müsaade etmedik etmiyoruz. Bazi gazeteler söyle yazmis. Ne yazarlarsa yazsinlar. Dünyada egitim ögretim psikolojisinin içinde bile açiklamasi yapilamaz. Biz buna da müdahil olduk, yurtlarimizda kizlarimizin erkek ögrencilerle ayristirma çabasina devam ediyoruz.
Bazi yerlerde yurtlar noktasinda ihtiyacina cevap veremedigimiz için evlerde kalma noktasinda sikinti yasaniyor. Buralarda güvenlik güçlerimize gelen istihbari bilgiler var. Valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyorlar. Bundan niye rahatsiz oluyor? Bazi köse yazarlari inadina bu tür seyleri yazip çizecekler diye biz bu ihbarlari bir kenara atamayiz. 
 
BIZ BÖYLE BIR SORUMLULUGUN MANEN ALTINA GIRMEYIZ
Bunlar ayni apartmanin içinde daire komsulari ihbari yapiyor. Buralarda nelerin oldugu belli degil. Karma karisik her sey olabiliyor. Anneler babalar feryad ediyor. Bu adimlar atilacaktir. Bunlara da kusura bakmasinlar muhafazakar demokrat olarak müdahil olmak zorundayiz. Bu yasam tarzina müdahale degildir. Yorumlayanlar varsa aynen devam etsinler. Ama biz böyle bir sorumlulugun manen altina giremeyiz.
 
ANNELERIN BABALARIN ASLA MÜSADE ETMEYECEGINI BILIYORUM
Bu ülkede annelerin babalarin kahir ekseriyetini bu islere asla müsaade etmeyecegini bilen insanin. Damdan düsen bir insanim. Nerede nasil seslerin yükseldigini bilen insanim. Bu iste biz kararli adim atmaya mecburuz.
 
MARMARAY KAZA YAPSIN TEMENNISI
Ilk gün Marmaray’i 300 bine ulasti. Zevkleniyorlar. Durdu, iste aradigimi buldum. Kamera da arkada. Varsin bazilari da Marmaray’in küçük aksakliklarindan dolayi sevinç yasasinlar. Bu hazimsizligin son bulmasi ve Marmaray gururunu yasamayanlarin bu gurura ortak yasamalarini istiyorum. Özellikle Marmaray’a binmeyecegini ifade edenlere, seyirlik olsun diye degil, konforlu sekilde geçmek için insa ettigimizi hatirlatiyorum. 
Marmaray sefere basladiginda kaza yapmasi konusunda temennide bulunanlari gördük. Biz Marmaray’in açilisinda hayir dualari yaparken, birilerin temennilerini üzülerek gördüm.
Ben iktidarda degilsem ülke batsin tavri adeta bir ihanettir. Kendi istikbalini baskalarinin felaketine baglayanlar millet nezdinde asla itibar göremezler. 
Bizdeki muhalefetin temel sorunu da aslinda budur. Artik bunlari yakindan taniyorsunuz. Bunlarda plan derseniz yok, çözüm önerisi derseniz yok, sandikta rekabet kültürü hiç mi hiç yok. 11 yildir tüm temennileri ülkenin basarisiz olmasi. Terörün bitmesini bunun için istemiyorlar.  Olimpiyatlarin Türkiye’ye gelmemesinden memnuniyet duyuyorlar. Dis politikada, Türkiye düsmanlariyla ayni saflarda yer alabiliyorlar. Hatta onlarla fotograf çektirebiliyorlar. Ekonomide basarili olmasini hazmedemiyorlar. Her yola her yönteme basvuruyorlar.  
 
SOR BILMEZ
Ekmek kuyruklarinda yag kuyruklarinda bekleyenler biz degil miydik? Su anda 20 yasindaki genç bunlari bilmiyor. Onlar bu kuyruklarini görmedi. Onlar sadece Ak Parti iktidarini gördüler. Zannettiler ki Türkiye hep böyleydi, hayir böyle degildi. 
Su anda 20 yasindaki gençler hangi magazaya girersem dünyanin en meshur markayi buluruz zannediyorlar. Birakin onu biz yerli  Vita yagi. Simdi sorun vita yagi nedir diye. Yüzde 100’ü bilmez. Sana yag nedir diye sor bilmez. Biz bunun için kuyruga giriyordu.  
Ah benim 20 yasindaki genç kardesim simdi sana sesleniyorum. Biz kitabimizi bulamiyorduk. Defter kalem alabilmek için kirtasiyeci dükkanlarinda siralarda bekliyorduk. Saglikta hep söylüyorum. Bu genel müdürlerin su andaki malum, ana muhalefetin basindaki genel müdürün de yasattigi zulümdür. O dönemde SSK’da, hastanelerinde kuyruklar yasadik. Emekli sandigi hastanelerinde kuyruklar yasadik. 
 
ÜNIVERSITE GENÇLIGINE SESLENIYORUM
Ben üniversite gençligine sesleniyorum. Biz su an 280 lira burs veriyoruz, 200 lira da kredi yurtlar kurumunda kaliyorsa beslenme yardimi yapiyoruz. 
Su anda devletten burs alanlarin sayisi 380 bin. Karsiliksiz bu. Bunun yaninda bir de kredi alanlar var. Bununla beraber rakam 1 milyon 200 bini asiyor. Nedir o kredi? Okuldan mezun olup sigortali bir ise yerlestikten sonra faizsiz ödemeyi yapacagi bir süreç. 
Basi açik olanlarin haklarini da savunacak misiniz diye soruyorlar. Çok ayiptir yahu. Bu soruyu kime soruyorsunuz? Basi açik olan acaba hangi hakkini kaybetti? Gelsinler bize biz o hakki da verelim. Kamuda göre almaktan mi men edildi? Hangi özgürlükleri ellerinden alindi? Cevabimiz çok net. Biz bugüne kadar bir ayrimin tarafi olmadik.