Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdogan çildiracak! Zaman AKP`nin gizli toplantisini yazdi

Erdogan çildiracak! Zaman AKP`nin gizli toplantisini yazdi

AKP`nin basina kapali toplantisinda Erdogan`in konusmasi kelime kelime Zaman Gazetesi`nde yayinlandi

Erdogan çildiracak! Zaman AKP’nin gizli toplantisini yazdi

AKP`nin basina kapali toplantisinda Erdogan`in konusmasi kelime kelime Zaman Gazetesi`nde yayinlandi

Basbakan Erdogan`in Kizilcahaman Kampi`nin basina kapali bölümünde yaptigi bir konusma Zaman Gazetesi`nde yayinlandi ve kamuoyunda çok tartisildi. 

Konu: Ögrenci evleriydi…

“Basbakan’in konusmasini Zaman’a kim sizdirdi” sorusu tartisildi.

Simdi de…

AKP’nin grup toplantisinin kapali bölümünde konusulanlar yine Zaman’da yayinlandi.

Konu bu kez dershanelerin kapatilmasi projesiydi. 

Iste Zaman’da yayinlanan Ibrahim Asalioglu imzali yayinlanan o haber: 

“AK Parti grup toplantisinin ‘kapali’ bölümünde, dershaneleri kapatmayi amaçlayan yasa taslagini anlatan Milli Egitim Bakani Nabi Avci’nin, milletvekillerinin tepkisiyle karsilastigi ögrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, Avci’nin sunumunun ardindan söz alan vekiller, ‘anlatilanlardan tatmin olmadiklarini, seçim öncesinde böyle bir yasa çikarmanin dogru olmayacagini’ dile getirdi. Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün “Ne dershane sahibiyim ne de herhangi bir cemaat mensubu. Meseleye bir veli gözüyle bakiyorum. Bu bir tesebbüs hürriyetidir. Isteyen çocugunu gönderir, istemeyen göndermez.” dedi. Vekillerin ikna olmamasi üzerine yeni bir toplanti yapilmasina karar verildi.

Dershaneleri kapatacak yasa taslagini AK Parti grup toplantisinin ‘kapali’ bölümünde anlatan Milli Egitim Bakani Nabi Avci, milletvekillerinin tepkisiyle karsilasti. Bakanin sunumunun ardindan 10 civarinda milletvekili söz aldi, soru sordu. Bunlarin içinde sadece AK Parti Istanbul Milletvekili Mehmet Domaç bu kurumlarin kapatilmasi gerektigini savundu. Bunun disinda söz alan milletvekilleri genel olarak, ‘anlatilanlardan tatmin olmadiklarini, seçim öncesinde böyle bir yasa çikarmanin dogru olmayacagini ve sinav sistemi degismeden dershanelere olan ihtiyacin bitmeyecegini’ dile getirdi. Istanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Avci’ya ‘dershanelerdeki ögretmenleri bakanlik kadrosuna nasil alacaklarini ve kaç sinav yapacaklarini’ sorarken, “Halk Egitim Merkezleri’nde sinav hazirligi yapilacagini söylüyorsunuz. Demek ki dershanelere ihtiyaç var. Ayrica kanunla kapatma serbest piyasa ekonomisine ters olur.” diye konustu. Izmir Milletvekili Ertugrul Günay ise dershaneleri bugünkü egitim sisteminin dogurdugunu söyledi. Günay, “Dershaneler bir sonuç. Siz sebebi degil, sonucu ortadan kaldirmaya çalisiyorsunuz.” dedi. Bir baska vekil Mevlüt Akgün ise “Ben ne dershane sahibiyim ne de herhangi bir cemaat mensubuyum. Ben meseleye bir veli ve vatandas gözüyle bakiyorum. Egitim sistemindeki dershanelere olan ihtiyaç giderilmeden dershanelerin kapatilmasi yanlis olur. Bu tesebbüs hürriyetine aykiridir. Isteyen çocugunu gönderir, istemeyen göndermez. Kapatmak çare degil. Kanunla kapatirsaniz ya bu is merdivenaltina iner ya da insanlar evlerine özel ögretmen getirtir. Kaldi ki, dershane ögretmenlerinin sinavsiz kadroya alinmasi da yanlis olur. Bu haliyle düzenlemeye temelden karsiyim. Hele seçimlere giderken böyle bir tartisma, partiye zarar verir, cepheyi genisletir.” diye uyardi.

ISLER: AÇIK LISELERIN ISLEVI NE OLACAK?


AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah Isler ise, “Ögrencilerin neden açik liseye gidecegini kafam almadi, açik liseler nasil bir islev görecek?” sorusunu sorduktan sonra, “Zaten egitim sistemi toptan degistirildigi zaman belli bir süre sonra dershanelere gerek kalmayacak. Ben de dershanelere karsiyim. Ancak ‘biz yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklari yok etmek için geldik’ diyoruz. Simdi dershanelerin yasaklandigini topluma nasil izah edecegiz? Yasakçi bir görüntü vermemeliyiz.” ifadelerini kullandi. AK Parti Manisa Milletvekili Ugur Aydemir, kendi çocugunun da imam hatip lisesine gittigini belirterek, “Ders saatlerini nasil ayarlayacaksiniz da baska okullarda bu çocuklara ders vereceksiniz?” diye sordu. Milletvekillerinin, “Biz bu açiklamalardan tatmin olmadik. Daha genis bilgi verin.”yönündeki talepleri üzerine yarin 11.00’da AK Parti Genel Merkezi’nde yeni bir toplanti yapilmasi kararlastirildi.”

Odatv.com

 



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu