Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdogan`dan The Times`a dava

Erdogan`dan The Times`a dava

The Times gazetesinde yayinlanan ve kendisini sert bir dille elestiren ilana tepki gösteren Basbakan Recep Tayyip Erdogan, gazetenin `ahlaki zaaf`ini gösterdigini söyleyerek, "Arkadaslarim hukuki girisimde bulunacaktir" dedi.



Atasehir Mimar Sinan Camii`nde kildigi Cuma Namazi`nin ardindan, gazetecilerin sorularini yanitlayan Basbakan Recep Tayyip Erdogan önceki gün Ingiliz The Times gazetesinde yayinlanan ve kendisini sert bir dille elestiren ilana tepki gösterdi. Gazetenin, "sayfasini kiraya verdigini" ve `ahlaki zaaf`ini gösterdigini söyleyen Erdogan, gazeteyle ilgili hukuki girisimde bulunacaklarini da belirtti.

PYD Baskani Salih Müslim`le ilgili soru üzerine, "MIT tehlikeli adimlar attiklari konusunda uyarida bulanacak" diyen Erdogan, muhalefetin seçim barajiyla ilgili elestirilerinin hatirlatilmasi üzerine ise "Benim barajla ilgili düsüncem bellidir. Bizim bu konuyla ilgili herhangi bir oynama gündemimizde yok. Baraj bizim dönemimizin çikardigi bir sey degildir. Biz ülkemize sanci çektirmek istemiyoruz. Tecrübe edilmis süreci devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Misir `daki olaylara da deginen Erdogan, "Askeri bir darbe yasaniyor Misir`da. Darbeyi yapan kisi taraftarlarini sokaga dökmek istiyor. Sandiktan korkanlar darbe yolunu seçerler" dedi.

Erdogan`in en sert tepkileri ise The Times gazetesinde yayinlanan ve kendisini hedef alan ilan ve imzacilarina yönelikti. Erdogan sunlari söyledi:

"Bunlar düsüncelerini fikirlerini kiraya vermis tipler. Demokrasiye inanmis tipler olsa yüzde 50 ile iktidar gelmis bir Basbakan`a diktatör deme ahlaksizligini göstermezdi. Sen beni nereden taniyorsun benimle ne zaman konustun? Times kendi sayfasini kiraya veriyor, ahlaki zaafidir bu onlarin. Times ile ilgili arkadaslarim hukuki girisimde bulunacaktir."

Cumhur,yet



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı