Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Erdogan Esenler'de Millet Bahçesi'ni Hizmete Açti

Erdogan Esenler'de Millet Bahçesi'ni Hizmete Açti

Cumhurbaskani Erdogan, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile yapimi tamamlanan tesis ve projelerin toplu açilis töreninde açiklamalarda bulundu.

Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile yapimi tamamlanan tesis ve projelerin toplu açilis törenine katilan Cumhurbaskani Erdogan, konusmasinin basinda meydandaki kalabaligi görünce "Bugün Esenler yine bir baska, yine güzel" ifadesini kullandi.

Konusmasinda sokak çagrisi yapanlara da sert sözlerle yüklenen Erdogan, "Yalan ve iftiranin dozunu artiyorlar. Her firsatta milleti sokaga davet etmesinin sebebi bu. Burasi Paris, Hollanda degil. Sen Gezi olaylarindaki gibi bir seyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekraninda kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokaga davet etmesiyle is yapacagini zannediyorsan bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere bu meydanlari dar ettiyse, yine dar ederiz" dedi.

 Erdogan'in açiklamalarinin satirbaslari söyle:

"Bugün Esenler yine bir baska, yine güzel. Heyecan, cosku, yeni eserler. Esenler 31 Mart'ta sandiklari patlatmaya var miyiz? Simdiden kapi kapi dolasmaya var miyiz? Yine Istanbul'da Esenler 31 Mart'ta bir baska olacak. Yaklasik 600 yildir bizim olan bu sehri, bize çok görenler oldugunu görüyoruz. Istanbul'a nasil siki sikiya sahip çikarsak, ülkemizin gelecegine de o denli katki yaptigimizi biliyoruz.

Alandaki kalabalik, Erdogan'in yüzünü güldürdü

"ONLARIN HAYALLERI BILE ULASAMAZ"

AK Parti döneminde hayata geçirdigimiz dünya çapindaki projelerle Türkiye'nin tamamini büyüttügümüzü söylüyorum. Marmaray nasil, güzel degil mi? Avrasya Tüneli nasil, kullandiniz mi? Bizden önce böyle bir sey var miydi? Hayaldi degil mi? Bunlari AK Parti iktidari olarak biz yaptik, biz. Onlarin hayalleri bile ulasamaz ama biz yaptik. Bizden önce bogazin üzerinde 2 köprü vardi, 3'üncü yaptik mi yaptik. Bir de Istanbul'u Izmir'e baglayalim dedik, Osman Gazi Köprüsü'nü de orada yaptik. Kim yapti, AK Parti iktidari. Onlar konusur biz yapariz. Farkimiz bu.

"HEYECANLA, SEVKLE HIZMET EDIYORUZ"

Yabanci misafirler geliyor, onlara bak denizin altindan rayli sistem geçiyor, buradan arabalar geçiyor. Sasiriyorlar. Ben 10 sene önce geldigimde böyle seyler yoktu diyorlar. Bunlar 15 seneye sigmis eserlerimiz. Simdi bu sevinci 31 Mart aksami birlikte yasamaya var miyiz? Biz Istanbul'a iste böyle bakiyoruz. Bu heyecanla, bu sevkle hizmet ediyoruz.

"ÇÖP DAGLARINI KALDIRDIK"

1994 yilinda bu sehri yönetme sorumlulugunu bu kardesinize verdiniz. Biz Istanbul'a büyüksehir belediye baskani oldugumda Istanbul'un hali neydi? Istanbul'da çöp daglari var miydi, Istanbul'da su var miydi, Istanbul'da hava kirliligi var miydi? Çöp daglarini kaldirdik. Kimden almistik CHP'den. Susuzlugu giderdik, 180 km uzakliktan daglari delerek su getirdik. Anadolu Yakasi'nda da Sakarya'dan su getirdik. Bogazin altindan alternatif tüneller yaparak suyu deplase edelim dedik. 2040 yilina kadar su sorunu yok.

"UTANMADAN, SIKILMADAN..."

CHP çöp demektir. CHP susuzluk demektir. CHP hava kirliligi demektir. CHP yoksulluk demektir. CHP yasaklar demektir. CHP yoksullugun daniskasi demektir. Iste o yoklugu yoksullugu aramizdaki yasli amcalarimiz iyi bilir. Nüfus kagitlarindaki o mühürleri görünce ögrendik. Ne çileler çekmisler, ne sikintilar yasamislar. Biz de mazot, benzin, gazyagi kuyruklarini biliriz. Bunlari CHP yasatti. Utanmadan, sikilmadan farkli seyler konusuyorlar.

Önümüzde yeni bir yol ayrimi var. Kentsel dönüsümden millet bahçelerine kadar her alanda Istanbul'u çok daha ileri hizmetlere kavusturmaya talibiz. 31 Mart 2019 seçimlerinde tercihini bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanmaya var misin?

"YATIRIM BEDELI 55 TRILYON OLAN MILLET BAHÇESINI HIZMETE AÇIYORUZ"

Bugün burada Esenler ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan ilçemize kazandirilan 5 hizmetin toplu açilis törenini gerçeklestiriyoruz. Bunlardan biri sadece Esenler degil, tüm Istanbul için önemli bir proje olduguna inandigim 15 Temmuz Millet Bahçesi'dir. Çevreci iktidar, çevreci belediye kimdir bunu göreceksiniz. Çevrecilik bizim isimiz, belediyecilik bizim isimiz, hizmet bizim isimiz. Biz bu millete efendi olmaya degil, hizmetkar olmaya geldik. Bisiklet ve yürüyüs yollari, spor tesisleri, cami, millet kiraathanesi, meyve, sebze, tibbi bitki bahçeleri, biyolojik göletiyle sehrimize yakisan bir hizmet. Yatirim bedeli 55 trilyon lira olan millet bahçesini resmen hizmete açiyoruz.

"HER ISIMIZI IBADET ASKI VE SEVKIYLE YAPIYORUZ"

Büyüksehir belediyemiz Menderes Mahallesinde kapali otopark ve kapali pazar yeri insa etti. Bu tesisi de resmen hizmete aliyoruz. Yine büyüksehir belediyemiz Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir parki ilçemize kazandirdi. Tüm bu yatirimlarin ilçemize ve sehrimize hayirli olmasini diliyorum. AK Parti olarak bakanlarimizla, belediye baskanlarimizla, teskilatlarimizla millete hizmet için çalismaya devam ediyoruz. Her isimizi ibadet aski ve sevkiyle yapiyoruz.

"DÜRÜST OL, MILLETTEN SENI BIR SEY ZANNETSIN"

Dün Zeytinlik operasyonunu yaptik mi, Afrin'i yaptik mi yaptik, Sincar'i yaptik mi yaptik. Her zaman teröristlerin beynindeyiz. Onlari açtiklari çukura gömüyoruz. Teröristler milletimin basina bela olmaktan çikacak. Biz Mehmedimizle oralardayiz. ÖSO ile oradayiz. Hep birlikte Allah'in izniyle vatanimiza saldiranlara karsi bedelini ödetiyoruz. Içeride bile bundan rahatsiz olanlar varsa onlara da selam. Bay Kemal sen de iyi bil. Bu teröristlerle el ele kol kola dolasma. Yerli ve milli ol. Teröristleri savunmaktan vazgeç. Teröristlerin uzantilariyla olmaktan vazgeç. 31 Mart'ta yine onlarla yola çikmaya hazirlaniyor. Dürüst ol, açik ol bu millet de seni bir sey zannetsin.

"KAGITHANE'YE KAGITTEPE DIYECEK KADAR ISTANBUL'A UZAK"

CHP'nin basindaki bu zat çikmis, Istanbul üzerinden bizi elestiriyor. Su diyerek, dogalgaz diyerek elestiriyor. Istanbul CHP döneminde susuzluktan kurumustu, kokmustu. Su kuyruklarinin ucu gözükmüyordu. Yalova'dan Kuruçesmeye tankerle su getirdiler. CHP bu ya. Biz geldik, bu isi bitirdik. Ama bunu Bay Kemal de bilmez belki. Bay Kemal Kagithane'ye Kagittepe diyecek kadar Istanbul'a uzak. Bu ülkeyi tek parti döneminde bir dilim ekmege muhtaç edenler, suya da muhtaç biraktilar. Istanbul'un suya ihtiyaci yok su an. Hükümete geldigimizde diger sehirlerin su sorunlarini da çözdük. Van HDP belediyesiydi su sorununu çözdük. Bugün Istanbullulara sorsaniz en memnun oldugunuz hizmet ne diye su ve dogalgazi en basta söylerler.

"HEZEYANLARINI IFSA ETMEKTEN BIKTIK"

Her zamanki gibi eline yalan rakamlar tutusturulmus, milleti kandiracagini saniyor. Istanbul'daki toplam 600 milyon abone içinde borcundan dolayi suyu kesik olanlarin sayisi 23 bindir. Ayni sekilde ariza ve borç sebebiyle dogalgazi kapali olanlarin sayisi yüzde 1'i bile bulmuyor. Bir süre sonra aboneler hizmet almaya devam ediyorlar. Taksitten vadeye kadar her türlü kolaylik gösteriliyor. Tüm müktesebati SSK'yi batirmak ve CHP oylarini peskes çekmek olan bu zatin hezeyanlarini ifsa etmekten biktik, kendisi ayni çamurluklari yapmaktan bikmadi. Durumu psikolojinin ve psikiyatrinin konusudur.

"HAM MADDEYI DISARIDAN ALMAK GEREKIR"

Neymis, ithalat olmadan sanayici üretim yapamiyormus. Sanayici metal ihraç edip araba ithal ederek yanlis yapiyor diyor. Bir arada bugday ithalatimiza takmisti. Kiliçdaroglu'nun mantigina göre Çin, Hindistan, Japonya, Almanya kapiya kilit vurmali. Ofset denilen bir olay var bilir misin? F35 yapiyor ABD, bize de gelecek. 120 tane. Onlarin belli parçalarini biz üretiyor, oraya gönderiyoruz. Onlar montajini yapip dünyaya satacak. Araçlarda da ayni durum var. Bir seyin yüzde 100 yapildigi çok nadir. Ithalat ihracatin altyapisini olusturur. Demir dediginiz maden her yerde ihtiyacinizi karsilayacak kadar çikan madde degil. Kakaonun üretildigi yer belli. Is dünyaya pazarlayacak üretime geldiginde ham maddeyi disaridan almak gerekiyor. Ömründe tek bir üretim yapmamis, tek isçi çalistirmamis birinden baska bir mantik beklemek mümkün degildir. Türkiye'nin sanssizligi ana muhalefet partisinin böyle bir esarette bulunuyor olmasidir.

"BURASI PARIS, HOLLANDA DEGIL"

Yalan ve iftiranin dozunu artiyorlar. Her firsatta milleti sokaga davet etmesinin sebebi bu. Burasi Paris, Hollanda degil. Sen Gezi olaylarindaki gibi bir seyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekraninda kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokaga davet etmesiyle is yapacagini zannediyorsan bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere bu meydanlari dar ettiyse, yine dar ederiz. Sen 15 Temmuz gecesinde Atatürk Havalimani'ndan kaçip Bakirköy Belediyesi'ne gitmis olabilirsin, bu sefer kaçmaya firsat bulamazsin. Gücün yetiyorsa iste sandik. Öyle meydanlarda asla. Buna firsat vermeyiz, geregini de yapariz."



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli