Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Erdogan, haziran ayi için 'kademeli normallesme' takvimini açikladi

Erdogan, haziran ayi için 'kademeli normallesme' takvimini açikladi

AKP'li Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, haziran ayina iliskin 'kademeli normallesme' takvimini açikladi

Haber/Elmas Aydogan

Buna göre, haziran ayi boyunca sokaga çikma sinirlamalari hafta içi ve cumartesi günü aksam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasinda uygulanmaya devam edecek. "Üniversitelerin 2021-2022 egitim ögretim yili akademik takvimi 13 Eylül itibariyla baslayacaktir" diyen Erdogan, "Kamu kurumlarindaki esnek mesai uygulamasi yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir" ifadelerini kullandi.

Erdogan açiklamasinda, "Hazirani tam manasiyla bir asi seferberligi ayina dönüstürmek için imkanlari sonuna kadar zorlayacagiz" dedi.

Haziran ayi için 'kademeli normallesme' takvimini açiklayan Erdogan, "Haziran ayi boyunca sokaga çikma sinirlamalari hafta içi ve cumartesi günü aksam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasinda uygulanmaya devam edecektir" diye konustu.

"Kahvehane, kafe, çay bahçesi, hali saha, spor salonu, lunapark gibi isletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasinda yarindan itibaren çalisabilecek" diyen Erdogan, "Açik ve kapali alanlardaki nikahlar ve nikah seklindeki dügün törenleri, belirlenen sartlara uygun sekilde 1 Haziran'dan itibaren baslayabilecek" ifadelerini kullandi.

Erdogan, "Üniversitelerin 2021-2022 egitim ögretim yili akademik takvimi 13 Eylül itibariyla baslayacaktir" dedi.

Erdogan'in açiklamalarindan öne çikanlar söyle:

"Anadolu Efes'in sampiyonlugun kazanilmasinda büyük emegi olan Ergin Ataman'in basariyi sehitlerimize armagan etmesini çok önemli görüyorum. Aerobik sampiyonlugunu ilk defa ülkemize kazandiran Ayse kizimizin basarilarin devamini diledik.

Hazirani tam manasiyla bir asi seferberligi ayina dönüstürmek için imkanlari sonuna kadar zorlayacagiz.

BioNTech, Sinovac ve Sputnik V gibi sözlesmesi yapilan farkli asilardan haziran ayinda mümkün olan en yüksek sayida miktarin ülkemize getirilmesi ve süratle uygulanmasi için yogun hazirlik içindeyiz.

Aradan geçen iki haftalik sürede vaka ve ölüm sayilarindaki nispi azalmanin, hedefledigimiz oranda degilse bile önemli ölçüde sürüyor olmasi tedbirlerin amacina ulastiginin ifadesidir.

"KADEMELI NORMALLESME" TAKVIMI

>> Haziran ayi boyunca sokaga çikma sinirlamalari hafta içi ve cumartesi günü aksam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasinda uygulanmaya devam edecektir.

>> Bu sinirlama hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahi 05.00 arasinda, yani pazar gününün tamamini da kapsayacak sekilde uygulanacaktir.

>> Temmuz ayinda bu kisitlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayilarindaki degisime, asilamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir.

>> Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasinda belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek.

>> Bu mekanlarda sokaga çikma kisitlamasi olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecektir.

>> Kahvehane, kafe, çay bahçesi, hali saha, spor salonu, lunapark gibi isletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasinda yarindan itibaren çalisabilecek.

>> Üniversitelerin 2021-2022 egitim ögretim yili akademik takvimi 13 Eylül itibariyla baslayacaktir.

>> Kamu kurumlarindaki esnek mesai uygulamasi yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir.

>> Spor kulüpleri genel kurullarini haziranin ilk gününden itibaren, diger kuruluslar da ikinci yarisindan itibaren gerçeklestirebileceklerdir.

>> Açik ve kapali alanlardaki nikahlar ve nikah seklindeki dügün törenleri, belirlenen sartlara uygun sekilde 1 Haziran'dan itibaren baslayabilecek."

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false