Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

`Erdogan`in Türklere maliyeti bir milyar dolar`

`Erdogan`in Türklere maliyeti bir milyar dolar`

Kamuoyunda Ak Saray olarak bilinen yeni Cumhurbaskanligi Sarayi, dis basinda haber olmayi sürdürüyor. Alman Die Welt Gazetesi, cumhurbaskanligi sarayina yapilan harcamalari gündeme getirdigi haberini, `Erdogan`in Türklere maliyeti 1 milyar dolar` basligiy

 `Erdogan`in Türklere maliyeti bir milyar dolar`

Kamuoyunda Ak Saray olarak bilinen yeni Cumhurbaskanligi Sarayi, dis basinda haber olmayi sürdürüyor. Alman Die Welt Gazetesi, cumhurbaskanligi sarayina yapilan harcamalari gündeme getirdigi haberini, `Erdogan`in Türklere maliyeti 1 milyar dolar` basligiyla verdi.

Baslangiçta 250 milyon dolar olarak açiklanan Cumhurbaskanligi Sarayi`nin maliyetinin ikiye katlandigini ve saray için yapilacak toplam harcamanin 615 milyon dolari bulacagini hatirlatan Alman gazetesi Die Welt, haberinde su ifadelere yer verdi: `Cumhurbaskanligi sarayinin maliyeti 615 milyon dolar. Buna ilaveten Cumhurbaskanligi harcamalari için 178 milyon dolar bütçe öngörülmüs durumda.

Ayrica yeni alinan Airbus A330-200 tipi uçak için de 185 milyon dolar harcandi. Bunlarin toplami 978 milyon dolar ediyor. Bogazda ve Ege`de Cumhurbaskanligi için ayrilan kösklerin tadilati buna dahil degil. Ancak belli olan su ki, Erdogan`in cumhurbaskanligi görevine baslamasinin maliyeti bir milyar dolar.

Bilgi için hatirlatacak olursak, ülkenin 2013 yili bütçe açigi resmi rakamlara göre 8 milyar dolar civarinda.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli