Erdogan, Leyla Zana ile görüsecek

Erdogan, Leyla Zana ile görüsecek

Diyarbakir Bagimsiz Milletvekili Leyla Zana, Basbakan Tayyip Erdogan`dan görüsme talebinde bulundu. Erdogan, talebe jet hiziyla olumlu yanit verdi. Görüsmenin cumartesi günü Basbakanlik Resmi Konutu`nda gerçeklesmesi öngörülüyor.

Sabah Gazetesi`nden Yahya Bostan`in haberine göre,  Basbakan Recep Tayyip Erdogan `la görüsme talebi Kürt siyasetinin etkili isimlerinden olan Leyla Zana `dan geldi. Talep Basbakanlik`a ulasir ulasmaz Erdogan`a iletildi, Erdogan özel kalem müdürlügüne görüsme için derhal randevu verilmesini istedi. Zana, Daglica`da meydana gelen PKK saldirisi öncesinde verdigi röportajinda, "Erdogan`in bu isi çözecegine inaniyorum" mesaji vermisti. Erdogan ise kendisine yönelik bir görüsme talebi gelmedigini, gelmesi durumunda bir milletvekili olarak Zana ile görüsmekten kaçmayacagini söyleyerek olasi bir talebe yesil isik yakmisti. 

Zana`nin açiklamalari üzerine BDP Esbaskani Selahattin Demirtas ise, AKP `nin Kürt sorunu ile ilgili uygulamalarini elestirdikten sonra, "Bu uygulamalardan sonra kalkip `ben sorunu çözecegim` diyeceksin. Her kim Basbakan`dan umutluysa bu safliktir, AKP gibi düsünmektir" ifadelerini kullanmisti. (Sabah)