Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Ergenekon savcisi Gülen için ne yapacak?

Ergenekon savcisi Gülen için ne yapacak?

Tuncay Güney Fethullah Gülen fotografi için Ergenekon mahkemesi ne yapacak

ISTANBUL-  Jöntürk sitesinin yayinladigi bir fotograf akillara "Ergenekon mahkemesi Fethullah Gülen için de islem yapacak mi? sorusunu getirdi.

Fotografta Ergenekon sorusturmasini anlattiklariyla baslatan isim Tuncay Güney, Fethullah Gülen’le birlikte görülüyor. Fotografta Gülen ile Güney arasindaki yakinlik dikkat çekiyor. Anlasilan Ergenekon saniklarinin komplonun aktörlerinden saydigi Tuncay Güney, Fethullah Gülen’e oldukça yakin bir isimdi. Güney simdi okyanus ötesinde. Basinin karsisina haham kiyafetleriyle çikti.

Ergenekon davasinda birçok sanik Tuncay Güney’in ifadeleriyle suçlaniyor. Güney’in davanin tanigi mi sanigi mi oldugu belli degil. Ancak kesin olan savcilar ve mahkeme Güney’i Türkiye’ye getirmek için herhangi bir adim atmiyor.

Yaklasik 6 yildir devam eden sorusturmada dikkat çekici olan Tuncay Güney’le birlikte görünülen fotograflar hem medyada hem mahkemede Ergenekon üyeligine delil sayiliyor.

Örnegin Tuncay Güney’in Veli Küçük’le çektirdigi bu fotograf hem basinda hem mahkemede Küçük’ün aleyhinde kullanildi. Ergenekon baglantisinin delillerinden biri sayildi.


Örnegin Yeni Safak gazetesi bu fotografin altina sunlari yazmisti: “Fotograf karelerinden birinde Küçük, kendisinden uzak tutmaya çalistigini söyledigi Ergenekon`un kara kutusu Güney`i evinde agirladigi görülüyor. Giresun`daki evinde çekildigi tahmin edilen fotograf karesinde Tuncay Güney, Veli Küçük ve esi Necla Küçük`ün yani sira iki kisi daha yer aliyor. Aile fotografinda Güney ve Küçük`ün kahve içerek balkon sefasi yaptigi görülüyor.”

Simdi merak edilen soru su, söz konusu fotografla Gülen ile Güney’in Ergenekon operasyonlari baslamadan önce tanistiklari kanitlandigina göre mahkeme bu konuda bir sey yapacak mi? Gülen’e bu fotografi soracak mi? Yoksa Veli Küçük için delil olan Gülen için degil mi?

Odatv.com



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli