Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Erol? bu hirsizliga bir metro, biz halkçi yönümüzle 5 tane metro yapabiliriz?

Erol? bu hirsizliga bir metro, biz halkçi yönümüzle 5 tane metro yapabiliriz?

BDP Esenler Ilçe Baskani Mehmet Safi Erol " Mevcut Belediye Baskani bu hirsizliga, çalmalara ragmen bir metro istasyonu yapilabildiyse, biz halkçi ve demoktarik yönümüzle 5 tane metro yapabiliriz"

Özay Sali/Gazete Esenler

Erol” bu hirsizliga bir metro, biz halkçi yönümüzle 5 tane metro yapabiliriz”

BDP Esenler Ilçe Baskani Mehmet Safi Erol " Mevcut Belediye Baskani bu hirsizliga, çalmalara ragmen bir metro istasyonu yapilabildiyse, biz halkçi ve demoktarik yönümüzle 5 tane metro yapabiliriz"
HDP Esenler Ilçe Baskani Mehmet Safi Erol: "Halkimin Demokratik Partisiyle beraber ortaklastirdigimiz bir çalismamiz var. Bu çalismada ayni zamanda Esenler`de 7 tane normal büro açtik. Aslinda bir tane daha açmak istiyoruz. Kadin meclisi bürosuyla beraber 8.ci büromuzu açacagiz."

Mehmet Safi Erol: "Kadina kota getirmek bana göre; kadin adi üzerinde bir hakarettir."

Erol “Halkimin Demokratik Partisiyle beraber ortaklastirdigimiz bir çalismamiz var. Bu çalismada ayni zamanda Esenler`de 7 tane normal  büro açtik. Aslinda bir tane daha açmak istiyoruz. Kadin meclisi bürosuyla beraber 8.ci büromuzu açacagiz.  

Biz kendimiz için biraz pilot bölgeleri ayirdik. Ayni zaman da tepe bir pilot bölgedir. Kazim Karabekir, üç mahalleden olusan birlik mahallesi, nene hatun mahallesi, menderes mahallesi bunlar pilot bölgelerdir.  Nene hatun ayni zamanda 4-5 mahalleden olusan pilot bölgedir.  Nene hatunda da büromuzu açtik, yani saymis oldugumuz bu pilot bölgelerin hepsinde büromuzu açmis durumdayiz.  Tabi ki kadin meclisi partisi olarak; Türkiye`de ilk defa  kota asili uygulamaya karsi bir partiyiz.

Ister kadin olsun ister erkek olsun, kadina kota getirmek bana göre kadin adi üzerinde bir hakarettir. Onun için biz bunu da kirmak adina elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz.

Esenler yerelinde "ne yapabiliriz?" konusunda su anda bir teknik komisyonumuz var

Erol “Burada meclis üyelerimiz için daha çok fermuar sistemiyle bir kadin bir erkek seklinde suanda encümen listemizi de kismen bildirdik. Bazi eksiklerimiz var, onlari da tamamlayacagiz.
Esenler yereline baktigimiz zaman biz Esenler yerelinde "ne yapabiliriz?" konusunda su anda bir teknik komisyonumuz var. Bu teknik komisyon Esenler`in yerelinde bazi kurumlar var, iliski içerisine girmis ve daha genis bir biçimde Esenler`in yerelinde "ne eksik", veyahut "Esenler neye muhtaç" ve Esenler`in gerçekten "ihtiyaç duydugu ne?" bunu tespit etmek.”

mevcut belediye baskani metro yapmis, sizin metroya karsi bir projeniz var mi? Sorusuna

Erol "Evet var.  Bu çalmalara ragmen, bu hirsizliga ragmen  bir metro istasyonu yapilabildiyse, biz halkçi yönümüzle, demokratik yönümüzle 5 tane metro yapabiliriz o zaman." Çünkü biz gerçekten parti olarak bugün Kürdistanda 100`e yakin belediyelerimiz var, bu belediyelerimizin bir tanesinde bile yolsuzluk çikmamistir. O zaman biz bunu Istanbul ve Türkiye`nin diger sehirlerinde uygularsak aslinda Türkiye`nin hiçbir sorunu kalmayacaktir, buna eminiz.

Parti olarak biz projelerimizi kendimiz uygulamiyoruz. Halkimiza soruyoruz, halkla toplantilar halinde konusarak "eksiginiz nedir? Biz  Esenler`de neler yapabiliriz?" diyoruz. Halkimiz buna karar verdikten sonra, çogunluk neyse biz çogunlugun verecegi karara göre Esenler`in "alt yapisi, genel ihtiyaci nedir?"  Bunlarin tespitleri üzerinde giderek, bunlari gidermeye çalisiyoruz.

"Esenler`de Alevi Vatandaslarimiz Ciddi Anlamda Magdur."

Erol “ Bugün Esenler`e baktigimiz zaman ciddi bir alevi kitlesi var. Bu insanlarin magdur oldugu bir yönü var.  Mesela onlar için bir cemevi düsünüyoruz. Yani bugün bir cenazeleri oluyor, ya Bagcilar`a götürülüyor, yahut farkli bir ilçeye götürülüyor. genis açidan baktigimiz zaman, Esenler`de olan alevi vatandaslarimizin büyük açidan bir sikinti yasadigi gözlemleniyor. Bu bir kere inanç bakimindan onlarin inançlarina ciddi anlamda saygisizliktir. Eger her mahallemizde 5er 5er camii varsa, en azindan Esenler`de bir tane cemevi olmalidir. Sadece insanlik adina bundan utanmaliyiz ve bunu kendimiz yapmaliyiz. Inanin ben bunu bir seçim propangandasi konusmasi  içerisinde söylemiyorum. Ben burada sizin yaninizda söz veriyorum ve onlarla da konusacagim, destek verilirse bir cemevi yapilmasi için imza kampanyasi baslatacagiz.

"Kadinlar Siyasete Girip Bizlere Öncülük Etmelidir."

Erol “Biz de gerçekten kadinin yeri çok önemlidir. Evde bizi annemiz yönetiyorsa;  elbette siyasette kadinimizin da elinin degmesini öteleyemeyiz. Siyasete de girmelidir, bizlere öncülük etmelidir. Biz bu partiyi biraz ayrimciliga karsi kurduk, ama gelir düzeylerinin düsük oldugu yerde, cahilligin oldugu yerde kadin biraz daha ezilmistir, kadin biraz daha ötelenmistir, kadin biraz daha namus unsurlari adi altinda tehdit edilmistir. Bugün parti olarak bizde iki evliler diye birsey olamaz. Parti olarak aldigimiz bir karardir. O kisiler bizlerin yaninda asla ne sözcümüz olabilir, ne adimiza konusabilir, üye bile yapamayiz . Özellikle bizim kadina bakis açimiz budur. Kadin bizim için olmazsa olmazlarimizdandir.

 Su anda 3 kisiden ibaret teknik komisyon  olusturulmustur.  Arkadaslarimiz yerelden demokratik kitle örgütü dedigimiz ve diger boyutuyla kentsel dönüsüm olsun, buna benzer çesitli kisilerle su an konusuluyor. O insanlardan daha çok bilgi alip yerelde "nasil bir Esenler" gerçekten; Esenler’in sorunu "nedir" onu ögrenmek, onu daha çok açiga çikarmak dogrusudur. Su anda çalismalarimiz devam ediyor.

Bütün muhtarlar bizler için aynidir

Dernekler üzerinde nokta çalismalari yapip halkimiza açiklamalar yapiyoruz.  Ciddi anlamda bize toplantilar almamiz adina derneklerden talep var.  Batman halk federasyonuyla bir görüsmemiz oldu, Bitlisliler dernekleriyle bir görüsmemiz oldu, bu önümüzdeki günlerde bir kaç dernekle daha görüsmemiz var onlarla görüsecegiz. Bize kendilerinin talebidir.  Aslinda bizlerinde yapmak istedigi bir seydir.  Özellikle muhtarlardan talep var, muhtarlara hiçbir destek sunmuyoruz, bütün muhtarlar bizler için aynidir.  Halkimiz hangi muhtara oyunu vermek istiyorsa verebilir. Ne Karadenizli ayrimi yapiyoruz, ne Dogu ayrimini yapiyoruz, ne de Iç Anadolu ayrimi yapiyoruz. Bütün herkesten oy talep ettigimiz için muhtar adayliklari üstünde kapimiz açik gelebilirsiniz diyoruz. Ama halk bize sordugu zaman hangisi sizler için hizmet edecekse oyunuzu ona verin diyoruz

 



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli