Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esad`in devrilmesini istemiyoruz

Esad`in devrilmesini istemiyoruz

CIA Direktörü John Brennan ?Ne Rusya, ne ABD, ne (ISID`e karsi) koalisyon ne de bölgedeki devletler... Hiçbirimiz Sam`daki hükümetin ve siyasi kurumlarin çökmesini istemiyoruz? dedi.

 CIA Direktörü John Brennan “Ne Rusya, ne ABD, ne (ISID’e karsi) koalisyon ne de bölgedeki devletler... Hiçbirimiz Sam’daki hükümetin ve siyasi kurumlarin çökmesini istemiyoruz” dedi.

New York`ta bir açiklama yapan CIA Direktörü John Brennan ISID`in ya El Kaide`nin Sam`a yürümesini istemediklerini açikladi. Suriye`de ilimli muhalifleri desteklemenin önemli oldugunu belirten Brennan, uluslarararasi devletler toplulugunun Suriye iç savasinin “temsili bir hükümetle” çözüme kavusmasindan yana oldugunu belirtti.

Deutsche Welle Türkçe`nin haberie göre, CIA Direktörü Brennan ISID saflarinda savasan 90 ülkeden 20 bin yabanci oldugunu kaydetti. Brennan Suriye ve Irak`taki cihada katilmak için Batili devletlerden binlerce radikal Islamcinin bölgeye gittigini belirtti.

Öte yandan ABD Disisleri Bakanligi, hükümetin Amerikan Kongresi`yle ilimli Suriyeli muhaliflere 70 milyon dolarlik bir yardim yapilmasi üzerine müzakere içinde oldugunu açikladi. Paranin isyancilarin elinde olan bölgelerdeki çalismalarda kullanilacagi belirtildi. Açiklamada 25 milyon dolarin Esad karsitlarinin “operatif kabiliyetlerinin” artirilmasi için harcanacagi belirtilirken silah gönderilmesinin planlanmadigi kaydedildi. Amerikan Kongresi`nin onaylamasi halinde ABD`nin Suriye`deki isyancilara yaptigi yardimin toplam miktari 400 milyon dolara ulasacak.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli