Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Esad: Kimyasaldan daha etkili silahlarimiz var

Esad: Kimyasaldan daha etkili silahlarimiz var

Suriye Devlet Baskani Besar Esad, kimyasal silahlari 1980`li yillarda Israil`e karsi gelistirdiklerini, ancak su anda ellerinde bundan daha caydirici silahlar bulundugunu söyledi. Esad ayrica, ABD`nin niyetinin kimyasal silah degil, bölgedeki güç dengesin

Esad: Kimyasaldan daha etkili silahlarimiz var

Suriye Devlet Baskani Besar Esad, kimyasal silahlari 1980`li yillarda Israil`e karsi gelistirdiklerini, ancak su anda ellerinde bundan daha caydirici silahlar bulundugunu söyledi. Esad ayrica, ABD`nin niyetinin kimyasal silah degil, bölgedeki güç dengesini degistirmek oldugunu vurguladi.

Suriye`nin baskenti Sam`da konusan Devlet Baskani Besar Esad, ellerindeki kimyasal silahlari, 1980`li yillarda Israil`in nükleer silahlarina karsi gelistirdiklerini söylerken, bunlarin artik "caydirici" özelliklere sahip olmadigini, su anda ellerinde daha "sofistike" silahlar bulundugunu kaydetti.

Bu silahlarla Israil`i bir anda "kör" edebileceklerini ileri süren Esad, ABD`nin temel hedefinin ne daha önce, ne de simdi kimyasal silahlar olmadigini, bu ülkenin öncelikle Israil`i korumak için bölgedeki güç dengelerini degistirmeye çalistigini belirtti. Esad, kimyasal silahlarini devrederek karsi tarafin niyetini bozuklarini ve topu onlarin sahasina attiklarini savundu. Esad, bu hamleyle birlikte ABD`yi Amerikan ve Avrupa kamuoyunda utanç verici konuma düürdüklerini söyledi.

Ellerindeki tonlarca kimyasal silahin kendilerine "yük" oldugunu belirten Esad, kimyasal silah anlasmasinin kendileri için stratejik bir kayip olmadigini vurguladi.

Kimyasal silahlarin sökülmesinin yillar sürecegini, çok paraya mal olacagini ve çevresel riskler barindirdigini söyleyen Esad, BM ekibi için "Birakalim gelsinler ve onlari alsinlar" dedi.

Esad ayrica, Suriye`ye yönelik bir savas halinde Rus askerlerinin de ülkeye yardima geleceklerini söyledi. Besar Esad, Hizbullah`la birlikte verdikleri savasin direnis cephesinin birlesik bir savasi oldugunu kaydetti. Esad, Suriye`nin düsmesi halinde siranin Hizbullah ve Iran`a gelecegini hatirlatti

(soL - Dis Haberler)

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli