Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ESDEF Engellilere Destege Devam

ESDEF Engellilere Destege Devam

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Baskani Mustafa Kaplan,?ilçemizde bizi üzen olaylara seyirci kalmamak adina ve sorunlari çözebilmek için STK`lar olarak neler yapilmasi konusunda basinimizi bilgilendirecegiz

ESDEF Engellilere Destege Devam

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Baskani Mustafa Kaplan,”ilçemizde bizi üzen olaylara seyirci kalmamak adina ve sorunlari çözebilmek için STK’lar olarak neler yapilmasi konusunda basinimizi bilgilendirecegiz. Esenler Dernekler Federasyonu olarak abartmiyoruz, engelli insanlarimizin ve derneklerimizin her zaman yanlarinda olduk. 10- 16 Mayis Dünya engelliler gününde de engellilerimizi yalniz birakmayacagiz” 
 
Esenler Rumeliler derneginde gerçeklesen toplantida, federasyon üyeleri, toplumun engelliye nasil bakmasi gerektigini, engellilere kimlerin, nasil engel oldugunu “sine vizyon” sunumuyla tanitti.  
 
Esenler Rumeliler Dernek Baskani Ekrem Beskardes, “ESDEF “ Baskanimiz Sayin Mustafa Kaplan Engellilerin herkesle ayni haklara sahip olmasini saglamak için Esenler’de ne yapmamiz gerektigini içeren bir rapor hazirladi. Bizler kendilerine güveniyoruz ve federasyon olarak engellilerimiz için ne gerekiyorsa yapmaya haziriz” dedi.
 

“Engellilere imkan taninirsa, engelsizler kadar basarili olurlar”
(ESDEF) Baskani Mustafa Kaplan,“ bizler sivil toplum üyeleriyiz. Mayis Ayinin 10-16 günleri arasinda Dünya engelliler günü kutlanir ve bugün engellilerimizi günüdür. Bizde Esenler’de bu önemli günde engelli yurttaslarimiz için neler yapabiliriz ve yapilacak olan etkinlige nasil bir katki sunariz düsüncesiyle proje hazirladik.  Engellilerimiz için tüm yurttaslarimizin yapacagi büyük görevler var. Yani engellilerimiz için herkesin önemli sorumlulugu var! Biz federasyon olarak elimizden geleni yapacagiz. Engellilerimiz yalniz degiller. Engelli vatandaslarimiz günlük hayatta birisine bagimli olmadan yasamasi en yüce haklaridirEngellilere imkan taninirsa, engelsizler kadar basarili olurlar.
 
Yerel yönetimlere ise engellilerimiz konusunda çok is düsüyor. Belediye baskanimiz, engelliler konusunda daha duyarli davranarak, talimatlari vererek, koordinasyonu saglamali. Sehrin ve yasamin fiziki sarlarini iyilestirerek, engellilerimizin yararlanacagi ve kullanabilecegi hale getirmesi gerekir.  Esnafimiza ve Esnaf odamiza bu konuda büyük görevler düsmektedir. Siyasi partiler engelli vatandaslar üzerinden siyaset yapmadan, projeler hazirlayarak katki sunmalari görevleridir.
 
“Siyasilerin engelli komisyonlari, siyasi rant pesinde”
Bazi siyasi partilerin kurduklari sözde “siyasi parti engelli komisyonlari “engellilerin sorunlarina çözüm aramak yerine siyasi rant devsirmekten baska bir is yapmiyorlar. Engelliler üzerinden siyasi rant devsirmek için kendi içlerinde yarisiyorlar. Esas engelli olanda bu zihniyette olanlardir. Engellilere sorun olan ve siyasi çikarlari her seyin üstünde gören bu anlayistaki siyasi parti komisyonlari “sosyal medya” hesaplarindan çirkin ve rencide edici yayinlar yapiyorlar. Siyasi ikballeri ve siyasi agabeylerine hos görünmek ve yaranmak için “Bir elin verdigini, diger elin görmemesi “ ilkesinden uzaklasarak gösteris yapiyorlar. Bu onur kiricilarini kiniyoruz. Bu zihniyettir asil “engelli” olan. Bu zihniyete tek sözümüz var, çekin o kirli ellerinizi engelli yurttaslarimizin üzerinden. 
 
“Engellilerimiz için, her geçen yil bir önceki yili aratir oldu”
Saymakla bitiremeyecegimiz sorunlarimiz var.  Üzülerek söylemek istiyorum… Engellilerimiz için, her geçen yil bir önceki yili aratir oldu. Bizler daha iyi bir Esenler için kurulmus sivil toplum örgütleriyiz. Her kurumumuz ve her yurttasimiz yaptigi isin hakkini vermek zorundadir. Kim yanlis yapiyorsa, görevini yapmiyorsa her yurttasimizin sorgulamasi bir insanlik görevidir".



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı