Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

ESDEF`in Kararini 2. Kez Deldi

ESDEF`in Kararini 2. Kez Deldi

Siyasi Partilerde 2014 yerel seçimlerin aday adaylik sürecinin baslamasiyla birlikte Belediye baskan ve meclis üyeligi aday adayligi için partilerin kapilarini çalinmaya baslandi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

ESDEF’in Kararini 2. Kez Deldi

Süleyman Erdem, ESDEF’in Kararini 2. Kez Deldi!

Siyasi Partilerde 2014 yerel seçimlerin aday adaylik sürecinin baslamasiyla birlikte Belediye baskan ve meclis üyeligi aday adayligi için partilerin kapilarini çalinmaya baslandi.

Ilçelerde faaliyet gösteren STK’lar siyasi partilerden aday çikarmak için adeta bir biriyle yarisirken, Esenlerde hemsehri derneklerini bir çati altinda toplayan Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) bu süreci bünyesinde bulunan üye derneklerle durumu istisare ederek siyasi partileri ziyaret ettikten sonra köseye çekilip siyasilerin STK’lara verdikleri önemin gözlemlemeye basladi.

ESDEF’in meclis üyesi adayi çikarip çikarmayacagi kamuoyu tarafinda merak edilirken Esenler Yozgat Dernek Baskani Süleyman Erdem ESDEF’in aldigi karari es geçerek Esenler Ak Parti’den meclis üyesi aday adayligi için basvuruda bulundugu ögrenildi.

Esenler Yozgatlilar Dernek Baskani Süleyman Erdem 2012 Ramazan ayinda Esenler Belediyesinin düzenledigi etkinliklerde Derneklere uygun yer verilmemesine karsi protesto ederek etkinliklere katilmisti alan ESDEF’in katilmama kararini dikkate almayarak Ramazan etkinliklerinde stant açmisti.

Süleyman Bey bireysel aday olmustur Yozgatlilarin adayi degildir

Kendi hemserilerin den bile tepki alan Erdem;  yaklasan 2014 yerel seçimlerde ESDEF’in ortak aldiklari toplu hareket etme kararini delerek dikkatleri üzerine çekti. Görüstügümüz bazi Esenler Yozgat Dernek Üyeleri bu durma sert tepki göstererek  “Bu bizim Dernek olarak aldigimiz bir karar degildir Süleyman bey bireysel aday olmustur Yozgatlilarin adayi degildir kendilerine basarilar diliyoruz bu duruma da kayitsiz kalmayacagimizi da belirtmek istiyoruz ” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Önümüzdeki günlerde ESDEF’in Süleyman Erdem hakkinda bir yaptirim uygulayip uygulamacagi ise merak konusu.

 



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli