Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

ESDEF Siyasileri Birbirine Düsürdü

ESDEF Siyasileri Birbirine Düsürdü

ESDEF`in düzenlemis oldugu Asure programina siyasi partiler tam kadro katilim saglamasi ESDEF`e verilen önemi ortaya koyarken, ESDEF`in sergilemis oldugu bilinçli mi? bilinçsiz mi? Bilinmez amma yanli tavri siyasileri saskinliga ugratti.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

ESDEF Siyasileri Birbirine Düsürdü

ESDEF’in Muharrem ayi nedeniyle düzenledigi Asure dagitim töreninde Baskan Göksu’nun sarf ettigi “Esenler’in % 70’i AKP’li” sözleri siyasi partilerin büyük tepkileri gecikmedi.

Esenler Ortopedik engelliler derneginden sonra ESDEF’te ayni hataya düserek davet ettigi siyasi partilere söz hakki vermedi. Asure dagitim törenine sadece belediye baskanina söz verildi. Siyasi parti baskanlarina söz verilmemesi siyasi parti baskanlari ESDEF Baskanina ve belediye baskanina tepkilerini dile getirdiler.

ESDEF’in  düzenlemis oldugu Asure programina siyasi partiler tam kadro katilim saglamasi ESDEF’e verilen önemi ortaya koyarken, ESDEF’in sergilemis oldugu bilinçli mi? bilinçsiz mi? Bilinmez amma yanli tavri siyasileri saskinliga ugratti.

Göksu ”Esenler’in % 70’i AKP’li”

Asure programinda konusan Göksu  “Asure bizim bir kültürümüz ve degerimizdir” diyen Belediye Baskani M. Tevfik Göksu ise sözlerine su sekilde devam etti;

“Asure bu toplumda hem Alevi kardeslerimizin evinde piser, hem de Sünni kardeslerimizin evinde piser. Biz Muharrem ayinda hem tebriklesiriz, hem de matem tutariz. Muharrem ayinda tebriklesiriz çünkü bizim inancimiza göre Ramazan ayindan sonra en kutsal ikinci aydir. Biz Muharrem ayinda matemlesiriz çünkü sevgililer sevgilisi Hz. Peygamberin torunu Hz. Hüseyin bu ayda sehit edilmistir.

Biz bu toplumda 76 milyonluk ülkede bir Allah’in kulunu bulamazsiniz ki, Hz. Hüseyin’in sahadeti karsisinda yezidin yaninda yer aliyorum diyen. Bu topraklardaki herkes Hz. Hüseyin’in yanindadir. Bu topraklarda hiç kimse yezidin yaninda yer almaz. Ben hiç görmedim, hiç duymadim. Niye? Bizim topraklarimizda yezit olmaz Allah’in izni ile.

Bakin ablalarim AKP’liyiz biz diyor. Zaten Esenler’in % 70’i AKP’li. Ben gerçekten bu organizasyonu yapan ESDEF Yöneticisi arkadaslarimiza tesekkür ediyorum ve asuremizin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum”

Özden bizlere de söz verilse daha iyi olurdu

Asure dagitim töreninde kendilerine söz verilmemesine tepki gösteren CHP Ilçe Baskani Halil Özden, “Böyle önemli bir günde Sayin Belediye Baskani çikip Esenler’in % 70’i AKP’li diyor ama kendisi hesap bilmiyor. Hâlbuki AKP’nin Esenler’de oylari düsüyor ve Sayin Baskan da bu düsüsü konusmayarak kamuoyunu yanlis yönlendirmeye devam ediyor. Emin olun bunu en iys halkimiz biliyor.sayin baskanda bunun farkinda.

Kendisi de zaten bu tür söylemleri aliskanlik haline getirmis ve her ortamda siyaset yapiyor veya öyle zannediyor. Kaldi ki, bizlere de söz verilse daha iyi olurdu. Saniyorum organizasyonda bir eksiklik oludu ki bizlere söz hakki verilmedi diye düsünüyorum” dedi.

Yalçinkaya ”Ahlaki bulmuyorum “ 

SP Esenler Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya ise, Baskan Göksu’nun sözlerini ahlaki bulmadigini söyledi.

Yalçinkaya, “Sayin Belediye Baskani’nin bu tür programlarda siyasi konusmasina hep karsi çikmisimdir ve ahlaki de bulmuyorum. Sayin ESDEF Baskani’na da küçük bir sitemim var. Keske buradaki her siyasi partiye bir konusma hakki verseydi ve esit davransaydi” dedi.  Hazirlanan programi ilgili de Yalçinkaya, gerçekten çok güzel oldu” seklinde konustu.

Program protokol üyelerinin hep birlikte Esenler halkina yaklasik 5 bin kisilik Asure ikram etmeleri ile birlikte sona erdi.

Urhan ”Hiç sik olmamistir”

Saadet Partisi Esenler Ilçe Belediye Baskan Adayi Erol Urhan ESDEF’in asure programinda konusma yapan belediye baskaninin Esenlerde Ak Partinin oyunun %70 açiklamasini hiç sik olamamistir, dogru bulmuyorum diyerek elestirdi.

Urhan” burada %10,%70 verilen rakamlarin günün anlam ve önemine bina yen sik düsmemistir. Çünkü bugun birlik beraberlik günüyse burada % 70 konusmalar birlik ve beraberligi ifade etmemistir. Hiç sik düsmemistir.

 

 



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu