Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ESEK ARISI SIYASETI

ESEK ARISI SIYASETI

Camdan kuslar diyarinda cani gönülden arzulanan kurtulus öncesi ?Asyarap` yani Asyatik arti Arabik esek arisi siyasetçileri için havaya önce bir daire çizilir. Sonra aki karasi, otu topu o dairenin içine hapsolur. Zehirleyici igneleri anca o vakit hiçbir

 ESEK ARISI SIYASETI
 
Camdan kuslar diyarinda cani gönülden arzulanan kurtulus öncesi ‘Asyarap’ yani Asyatik arti Arabik esek arisi siyasetçileri için havaya önce bir daire çizilir. Sonra aki karasi, otu topu o dairenin içine hapsolur. Zehirleyici igneleri anca o vakit hiçbir ise yaramaz. Zar zor kanatlanmalar ve zer zir çirpintilarla bosa geçer zaman. Zamani gelince de keskin ugultulari hiç duyulmaz. Esek arisi siyaseti balonlari bile kendi zehir zakkum igneciklerince patlatilir. Hal böyle olunca, vakit tamama erince de realist siyaset nameleri çemberlerin içinde dertoplanmislara inceden inceye fisfislanir. Kasvetli hava degisir…
 
Camdan kalpler diyarinda esek arisi siyaseti her telden nemalanisin makbul ve mubah sayildigi, ibretlik bir masaldir. Masalci bindirme kita esek arisi siyasetçileri in, hin, din merkezli milyonlarca kristalize insanin izniyle resimli tarihi masallar kitabina madden ve manen kirlenisi resmeder. Elbette bu resmedilisin arka fonunda muazzam bir teorik birikim aranmaz. Gün isiginda kandille aransa da bulunmaz. Zaten olmayan teorik birikimin yalandan soyut islere bezenmis, çok özel programlari hayata geçirilir. Proje en azindan kullanilan dil ve muhtemel arzulananlar itibariyle son on yillarin moda siyasetini ve siyasetçilerini tesciller; Asyarap esek arisi siyaseti ve siyasetçilerini.
 
Iste o yüzden hani bir deyis vardir ya, ‘dilini esek arilari soksun’ yerlerde sürünür…
 
Sürümlenen sekliyle din ile Asyarap esek arisi siyaseti kol kola giriverince önlerinde hiçbir engel kalmayacak, kalmadi zannedilir. Larvalar bile ari sütüyle beslenir. Asyarap esek arisi siyasetçileri din iman kuvvetiyle dere tepe dümdüz giderler. Oysa bu körleme gidisatin sonu uçurumdur. Ve o uçurum çok geç fark edilir. Akli basa devsirmenin zamani geçince da hazin son kaçinilmazlasir. Çünkü gece karanliginda karabasan gibi çöken esek arisi siyasetinin deniz ortasinda uzak sehirler yaratan aymazligi geç de olsa anlasilir. Ta ki deniz bitince anlasilmis olsa da anlasilir.
 
Bu bitis on yillardir anlasilmasin diye kurgu siyaset bilim klasiklerine tas çikartacak denli densizliklere bulasan esek arisi siyasetçilerinin, sirli gökler diyarindan görüldügü cam gibi barizken, camdan biblolar diyarinda tüm camlar buzlanir. Buzlama yetmeyince beyaz camlar filmlenir. O tecrit edilmislikle sürdürülür kovansi yasam. Yani fillerin tepismedigini sanmak ile baslar Asyarap esek arisi siyasetçilerle bas basa kalakalmak. Çimenleri hiç düsünmemekle de baskalasilir…
 
Bu arada hepten ortada kalmisligin payi ve paydasina korku düsünce de pembe düsler biter. Zamani gelince uyanilir. Ve bu sira disi düskünlük kalakalanlarin bir kisminda tipik tematik degisimleri tetikler. Modern toplum bilinci tam kentlerin tozunu attirmak üzereyken, aniden saflasilir. Çünkü esek arisi siyasetin, cevval Asyarap siyasetçileri en küçük firsatini yakaladiginda putlastiran zehirli ignelerini batirirlar. Hayat felç olur. Neredeyse esek arisi siyasetçileri havaya çizilen dairelerden disari tasarak can havliyle önüne çikani sokmaya baslar.
 
Camdan saraylar diyarinda aklin almadiginin yasandigi, dilin sustugu, kulaklarin duymadigi ve gözlerin donuklastigi an, aklin sinirlarini zorlayarak memleketin en ücrasindan sokarlar. Zehirli ignenin batmasiyla sagda solda ‘Sokma akil bir adimlik’ denilse de her sey yolunda babinda kullasilir. Uyusallasilir. Bir kullanimlik periyotta esek arisi siyaseti ve siyasetçileri yine adim ve adem sasirtir. Ama genel etkisi bu kez geçicidir. Lokal uyusukluk verir.
 
Çünkü camdan kubbeler ve minareler diyarinda kismen uyanma gerçeklesmistir. Ve Asyavari esek arisi siyasetin Arabik siyasetçileri anca uyku sirasinda defalarca sokarak islerini görürler. Ayrica esek arisi siyasetin uyurgezer mantikla memleketi getirdigi uç nokta ve bir tik ilerisindeki ucubeligin keskin kokusu Kita Avrupasi`na yakin bölgeleri ve sahil kesimleri kendine getirmistir. Buralari ne yaparlarsa yapsinlar Asyatik arti Arabik esek arisi siyasetçilerinin çabasiyla etki altina alinamayacagi besbellidir.
 
Bu belirginligin kizdirdigi Asyarap esek arisi siyasetçiler tüm suçu kendinden baskalarina mal edilerek ve edipleri ait olmadiklari yere tikarak, sok sokmalarla kismen beyin ölümüne yol açarak, bedenleri felç ederek yine yeni esek sakalarina meyil ederler. Ama bu kez sanki tutmaz, tutmayacak gibi görünüyor. Çünkü bu denli asagilanmak Asyarap esek arisi siyasetçilerinin sokmasindan beter aci verir olmus millete. Bu hissediliyor. Memlekete bulasan zehir ölümden beter yasakçi kafalarin ürünü Asyarap esek arisi siyasetiyle yasamaktir. Bu da reddediliyor.
 
Camdan sandiklar diyarinda Asyarap esek arisi siyasetiyle yasamak veya yasamamak karari Milletin…



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli