Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Esenler Anadolu Canlar Cemevi “Grup Yorum Üzerindeki Baskilara Son Verilsin! Ölümler Durdurulsun!”

Esenler Anadolu Canlar Cemevi  “Grup Yorum Üzerindeki Baskilara Son Verilsin! Ölümler Durdurulsun!”

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek konser yasaklarinin kaldirilmasi, tutuklu arkadaslarinin serbest birakilmasi, haklarinda açilan davalarin düsürülmesi, kültür merkezlerine yönelik baskinlarin ve tüm baskilarin son bulmasi talepleriyle ölüm orucunun 288 günü

BASINA VE KAMUOYUNA.

Grup Yorum Üzerindeki Baskilara Son Verilsin! Ölümler Durdurulsun!

Grup Yorum üyesi sanatçi canimiz Helin Bölek'in ölüm orucunun 288. gününde hayatini kaybettigini üzüntüyle ögrenmis bulunuyoruz. Öncelikle ailesine, sevenlerine, yakinlarina ve yoldaslarina bassagligi diliyoruz. Helin Börek özgürlük türkülerimizde yasayacaktir.

Bilindigi gibi Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Ibrahim Gökçek canlarimiz konser yasaklarinin kaldirilmasi, tutuklu arkadaslarinin serbest birakilmasi, haklarinda açilan davalarin düsürülmesi, kültür merkezlerine yönelik baskinlarin ve tüm baskilarin son bulmasi talepleriyle ölüm orucuna baslamislardi. Bu talepler son derece hakli, mesru, demokratik ve anayasal taleplerdir. Ötesinde bu bir haktir. Asgari düzeyde demokratik nitelikler tasiyan bir devlette konserler keyfi olarak yasaklanmaz, insanlar haksiz ve hukuksuz bir sekilde tutuklanmaz ve kültür merkezleri sürekli olarak baskina ugramaz. Ancak ülkemizde tek adam rejimine dayali baskici, totaliter ve antidemokratik iktidar anlayisi hukuku ayaklar altina alarak keyfi ve haksiz uygulamalarla bütün ilerici demokrat muhalif kesimleri hedef almaktadir. Yillardir ülkemizde emekçilerin, ezilenlerin ve yoksullarin sesi olan, onlarin yasadiklarini incelikle isleyip türkülere döken Grup Yorum da bu baskilardan fazlasiyla nasibini almistir. Baskilardan, yasaklardan ve tutuklamalardan kaynakli olarak Grup Yorum artik sanatini hiçbir sekilde icra edemez hale getirilmistir. Grup Yorum üyesi sanatçi canlarimiz da sanatlarini yapabilmek ve türkülerini söyleyebilmek için direnise geçmislerdir. Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Ibrahim Gökçek hakli talepleri için ölüm orucuna baslamislardir.

Ancak siyasal iktidar bu hakli taleplere israrla kulaklarini tikamistir. Siyasal iktidarin bu insanlik disi tavri yüzünden genç ve degerli bir sanatçi olan Helin Bölek canimizi kaybettik. Ibrahim Gökçek'in saglik durumu ise oldukça kritik bir durumdadir. Siyasal iktidar derhal bu hakli talepleri kabul etmelidir. Bunun için tüm canlarimizin duyarli davranarak Grup Yorum'un sesine ses olmasi gerekmektedir.

Koronavirüs tehdidinden kaynakli yanyana gelme sansimiz sinirli olsa da çesitli dijital ortamlardan, sosyal medyada yogun paylasimlarla Grup Yorumun sesini duyurabiliriz. Basin Yayin Kuruluslari ve Televizyonlar sürekli aranarak talepleri gündeme getirmeye çalisabiliriz.

Tüm halkimiza çagrimizdir: Grup Yorum'un taleplerinin kabulü için elimizdeki tüm olanaklari kullanalim. Onlarin canina can, sesine ses olalim.

Grup Yorum'un Talepleri Kabul Edilsin, Ölümler Durdurulsun!

Esenler Anadolu Canlar Cemevi
Dernegi Genel Merkezi



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı