Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler Anadolu Cemevi Kongresini Gerçeklestirdi

Esenler Anadolu Cemevi Kongresini Gerçeklestirdi

Esenler Turgutreis ve Oruçreis mahallesinde kurulan ?Anadolu Can Cemevi ? dernegi yogun katilimla kongresini gerçeklestirdi. Kongrede tek aday olan Cemal Özdemir tüm üyelerin oyunu alarak baskan seçildi.

Esenler Anadolu Cemevi Kongresini Gerçeklestirdi

 Esenler Turgutreis ve Oruçreis mahallesinde kurulan “Anadolu Can Cemevi “ dernegi yogun katilimla kongresini gerçeklestirdi. Kongrede tek aday olan Cemal Özdemir tüm üyelerin oyunu alarak baskan seçildi.

Esenler Turgutreis ve Oruçreis mahallesinde kurulan Anadolu Can cemevi dernegi kongresine CHP Istanbul il Baskan yardimcilari Mehmet Aslan ve Muhterem Aktas, CHP Esenler ilçe baskani Bülent Ütebay, CHP, eski ilçe baskani Cemal Kaya ve çok sayida dernek üyesi katildi.
Kongrede açilis konusmasini gerçeklestiren Cemal Özdemir Esenler Istanbul’un en büyük ilçelerinden birisidir ancak Ilçemizde bir Cemevi olmadigi inançlara yapilan saygisizliktir diyerek su ifadelerde bulundu.



Hakli talebelerimizi duymak istemiyorlar
Özdemir “ Bizler köylerimizden, kalkip geldigimiz bu metropol sehirde insanca yasayarak, özgürce ibadetimizi yapmak istiyoruz.  Ancak hakli talebimiz olan birçok konuda yetkililer bu taleplerimizi duymak istemiyor. Vergisini veren, Askerligini yapan, vatanin bölünmez bütünlügüne her seyden çok önem veren, Atatürk ilke ve devrimlerine baglilik gösteren, laik demokratik cumhuriyete sonuna kadar sahip çikan hep aleviler olmustur. Kimsenin ibadetine karismayan Aleviler, devletten inançlara esit davranarak, adil ve saygili olmasini istiyor. Tekrar ediyorum Esenlerdecemevi açilsin ve alevi canlar da kendi gönüllerince son görevini yerine getirebilecekleri bir ibadethaneye sahibi olsunlar.

Neden Esenlerde de bir Cemevimiz olmasin 
Bakiniz,  Istanbul’un bütün ilçelerinde Cemevi var Esenler’de bir Cemevi’nin olmamasi yönetenlerin ayibidir. Esenlerde cenazelerimizi kaldiracagimiz bir yerimiz yok. Cenazelerimizi çevre ilçelerden kaldiriyoruz. Neden Esenlerde de bir Cemevimiz olmasin. Turgutreis ve Oruçreis Mahallesi sakinleri olarak, birbirimizle kaynasarak yasadigimiz sorunlari, yine birlikte asabilmek için böyle bir dernegin kurulmasinin ve örgütlü bir sekilde hakli taleplerimizin demokratik yollarla alabilmek için derneklestik. Cemevi faaliyetlerinin etkinlestirilmesi ve daha da gelistirilmesini saglamak ve bu konuda çalismalar yapan kisi ve kuruluslara destek vermek amaciyla bu dernegin kurulmasi gerektigi kararini aldik. Tüm evraklarimizi hazirlayarak Istanbul Valiligi il dernekler müdürlügüne müracaat ederek ve dernegimizin resmi olarak kuruldugu tarafimiza teblig edilmistir” dedi.  
 


CHP Istanbul il Baskan yardimcisi Mehmet Aslan , “ Bu mutlu yola çikan siz degerli canlarima basarilar diliyorum. Esenler gibi zor bir ilçede islerin ne kadar zor oldugunu biliyorum. Ama sizler zoru basarmak için bir yola çiktiniz, sizleri kutluyorum. Burasi küçük ama hepimizin yüregi burada olursa ve birlikteligimiz devam ederse Esenler belediyesinden bir sonuç alacaginizi düsünüyorum. Daha güzel ve genis mekanlara kavusmanizi ve bu mücadelenin devam ederek büyümesini diliyorum” dedi.



CHP Istanbul il yönetiminin inançlardan ve azinliklardan sorumlu il baskan yardimcisi Muhterem Aktas, “Degerli canlar, ben Alibeyköy Cemevi derneginin baskanligini yaptim, 22 yildan beri faaliyette olan bu dernegimizi halen daha birçok eksigi bulunuyor. Sizlerin baslattigi bu faaliyet yeni, ama inaniyorum sizler, basaracaksiniz. Basarmak azim ve kararlilik ister, sizlerin gözlerinde ve yüreginde bu isigi görüyorum ve simdiden basarilar diliyorum” dedi. 




  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı