Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Esenler Atasini saygiyla andi!

Esenler Atasini saygiyla andi!

Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yilinda tüm yurtta oldugu gibi Esenler`de de özlemle anildi.

 Esenler Atasini saygiyla andi!

Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yilinda tüm yurtta oldugu gibi Esenler’de de özlemle anildi.

Atatürk`ün hayata gözlerini yumdugu saat olan 09.05’de sirenlerin çalmasiyla birlikte vatandaslar, 2 dakikalik saygi durusunda bulundu. Cumhuriyet Meydanindaki Atatürk büstüne bu sefer devlet protokolü ile birlikte siyasi partilerden AKP ve CHP’ de engellere takilmadan çelenklerini koyarak saygi durusunda bulundular.

Cumhuriyet meydanindaki çelenk sunum töreninden sonra, Örfi Çetinkaya ortaokulunda yapilan Atatürk’ü anma programina Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Garnizon komutani, Belediye Baskan yardimcisi, protokol üyeleri ile birlikte okul müdürleri ve vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan ögrencilerin Atatürk ile ilgili siir, sarki ve oratoryo gösterileri sergilemesinin ardindan anma programi sona erdi.

"Vefatinin 76. yil dönümünde Cumhuriyetimizin banisi, ilk cumhurbaskanimiz Gazi Mustafa Kemal`i bir kez daha derin bir hürmetle yâd edildi. Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaslarinin isaret ettikleri, hayatlari boyunca da ulasmak için azimle mücadele verdikleri hedeflere ve ilkelere ulasmak için millet olarak her zamankinden daha çok sahip çikarak çalismanin ne kadar önemli oldugunu bu günlerde yasanan olaylar göstermektedir. 



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu