Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenler Belediye isçileri Toplu sözlesme görüsmelerinin baslamasini istiyor

Esenler Belediye isçileri Toplu sözlesme görüsmelerinin baslamasini istiyor

696 sayili KHK ile belediye sirketlerine geçirilen Esenler Belediyesi Esper As personeli Çevre koruma müdürlügü çalisanlari bir an önce toplu sözlesme görüsmelerinin baslamasini istiyor.

696 sayili KHK ile belediye sirketlerine kamu iktisadi tesekküllerine geçisleri yapilan isçilerin Yüksek Hakem Kurulu tarafindan bagitlanan toplusözlesme süresi 30 Haziran’da sona erdi.

Ilk kez Esenler Belediyesi ile toplu sözlesme masasina oturacak sirketlerden gelen isçiler ücretlerden sosyal haklara kadar kadrolu isçilerle aralarinda ciddi farklar bulundugunu belirten isçiler, ayni isi yaptiklari kadrolu isçilerle esit haklara sahip olmak istiyor. Esenler Belediyesi isçileri, bir an önce toplu sözlesme görüsmelerinin baslamasini geç kalindigini ifade ediyorlar.

Hizmet-Is Sendikasi Istanbul 1 No’lu Sube baskani Mustafa Canpolat “Esenler Belediyesi Esper As personeli Çevre koruma müdürlügü çalisani üyelerimize isyeri temsilcilerimiz ile birlikte toplu is sözlesme sürecine dair bilgilendirme toplantimizi yaptik
Sürecin üyelerimiz hakkinda hayirli olmasini diliyorum” dedi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli