Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Esenler Belediye Meclisin’de dikkat çeken karar: Caddelere bakanlarin isimleri verildi

Esenler Belediye Meclisin’de dikkat çeken karar: Caddelere bakanlarin isimleri verildi

Esenler 15 Temmuz Mahallesi’ndeki yeni sokak ve caddelere meclis karariyla dikkat çeken isimler verildi.

IBB Meclisi AKP Grup Baskanvekili Tevfik Göksu'nun belediye baskanligini yaptigi Esenler'de eski Metris Kislasi'nin bulundugu alanda yapilan kentsel dönüsüm sonrasinda olusan yeni sokak ve caddelere isim verildi. 15 Temmuz Mahallesi'ndeki sokak ve caddeler için belirlenen yeni isimler Esenler Belediye Meclisi'nin haziran ayi oturumlarinda gündeme alindi. Belediye yönetiminin teklifinde 19 cadde ve 4 sokak için önerilen isimler dikkat çekti.

AKP GRUBUNUN OYLARI ILE KABUL EDILDI

Teklifte yeni cadde ve sokaklar içinRecep Tayyip Erdogan Bulvari, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, Teknofest Caddesi, Sultan Abdülhamid Han Caddesi, Prof. Dr. Mustafa Sentop Caddesi, Ismet Yilmaz Caddesi, Turgut Cansever Caddesi, Ayasofya Cami Caddesi, Hulusi Akar Caddesi, Prof. Dr. Aziz Sancar Caddesi, Mustafa Varank Caddesi, Özdemir Bayraktar Caddesi, Haci Bektas Veli Caddesi, Alpaslan Türkes Caddesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Caddesi, Sehit Ömer Halisdemir Caddesi, Osman Askin Bak Caddesi, Dr.Kadir Topbas Caddesi, Murat Kurum Caddesi isimleri önerildi. Teklife CHP ve IYI Parti ‘hayir’ oyu kullandi. Cadde ve sokaklarin yeni isimleri AKP grubunun oylari ile kabul edildi.

HULUSI AKAR, MUSTAFA VARANK, MURAT KURUM…

Adi caddeye verilen Mustafa Sentop TBMM Baskani, Ismet Yilmaz eski bakan ve AKP Grup Baskani, Hulusi Akar Milli Savunma Bakani, Mustafa Varank Sanayi ve Teknoloji Bakani, Osman Askin Bak eski Gençlik ve Spor Bakani, Murat Kurum ise Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani.

“AKP'NIN BAKANLAR KURULU'NU TASIMISSINIZ”

Mecliste karara tepki gösteren CHP'li Meclis Üyesi Kemal Sahin, “Sokak ve cadde isimleri o bölgenin tarihini, kültürünü, toplumun her kesimi tarafindan takdir edilen kisilerin isimleri olmalidir. Bu anlayis, AKP'nin ayristirici zihniyetin en somut halidir. Toplumu kutuplastirmanin, bölmenin örnegidir. Bu anlayis ayni zamanda narsizmi yansitan sagliksiz ruhsal yapinin da ifadesidir. Esenler'e adeta AKP'nin Bakanlar Kurulu'nu tasimissiniz. Bu artik partizanlikta son nokta” elestirisinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini yer almamasina da tepki gösteren Sahin, “Soruyorum neden Mustafa Kemal Atatürk’ün adi bu mahalledeki bir caddeye verilmemistir? Cadde ve sokak isimleriyle bu mahallenin tam bir AKP mahallesi oldugu ortaya çikmaktadir. Mülkiyeti bu millete ait olan bu kislanin arazisi AKP mali degildir” dedi.

“DEVLETE HIZMET VERMIS ISIMLER”

 

AKP grubu adina yapilan açiklamada, Atatürk'ün adinin Esenler'de baska yerlerde bulundugu belirtilerek, elestirilen isimlerin de devlete hizmete vermis kisiler oldugu ifade edildi.

 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı