Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Esenler Belediyeden Emniyete yeni araçlar

Esenler Belediyeden Emniyete yeni araçlar

Esenler`in huzur ve güveninin saglanmasi için Esenler Belediyesi tarafindan Esenler ilce Emniyetine alinan araçlar Cumhuriyet meydaninda düzenlenen bir törenle Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü`ne teslim edildi.

Esenler Belediyeden Emniyete yeni araçlar

Esenler’in huzur ve güveninin saglanmasi için Esenler Belediyesi tarafindan Esenler ilce Emniyetine alinan araçlar Cumhuriyet meydaninda düzenlenen bir törenle Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü`ne teslim edildi.  
 
Esenler Cumhuriyet Meydani`nda gerçeklesen programa;  Esenler Kaymakami Yüksel Ünal,  Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Istanbul Il Emniyet Müdür Yardimcilari, Esenler Ilçe Emniyet Müdürü Cihat Dagdeviren, AK Parti Esenler Ilçe Baskani Gökhan Taran, Esenler Müftüsü Halil Sekerci, Esenler Belediye Baskan Yardimcilari ve vatandaslar katildi.

Programda kisa bir konusma yapan Esenler Ilçe Emniyet Müdürü Cihat Dagdeviren, " Bir ilçede güvenligin saglanmasi için personel, araç-gereç ve lojistik ihtiyaçlarinin temini kaçinilmazdir. Esenler`in güvenligi için ekipmanlari Ilçe Emniyet Müdürlügümüzün uhdesine kazandiran Esenler Belediyemize tesekkür ediyoruz" diye konustu.
 

Esenleri güvenlik kamerasi sistemiyledonatacagiz
Insanin mutlu olmasi için olmazsa olmaz temel sartinin güvenlik oldugunu belirten Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Bizim sehir tanimimizda güvenlik, huzur ve zenginlik bulunur. Bir sehrin insani kendini güvende hissederse tebessüm eder" dedi. "Huzur ve Güven Sehri Istanbul" projesi kapsaminda ilçede devam eden ve yapilacak güvenlik çalismalarindan bahseden Göksu özetle sunlari söyledi:
 
 Esenler`de hayata geçirmeyi planladigimiz `Güvenli Sehir` projemizi sayin Basbakanimiza arz ettigimizde `Huzur ve Güven Sehri Istanbul` olarak uyarladilar. Proje kapsaminda Esenler`de biz de huzur timlerimizi devreye soktuk. Bu timler, 24 saat her sokagi gezdiler ve sokaklarimiz daha güvenli hale geldi. Bu kapsamda Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügümüze 2 minibüs ve 8 motosiklet temin ettik. Proje ile bütün okullarimizin etrafini kamera sistemiyle donatiyoruz ve internet üzerinden emniyete bagliyoruz. Ilçemizdeki parklar için de aynisini yapiyoruz. Esenler`deki bin 500 sokagimizi da yine bin 500 ile 3 bin arasinda bir güvenlik kamerasi sistemiyle donatacagiz. Böylece Esenler`i huzur, umut ve güven yani adi gibi `esenlik` bir sehir yapacagiz."

 

Esenler`de Güvenlik Kamerasi Olmayan Evlere Is Yerlerine Ruhsat Yok
Proje için ilk uygulamayi huzur timleri ile baslattiklarini sözlerine ekleyen Baskan Göksu, "Hizli bir sekilde sehirde mobilize olmus güvenlik ekipleri gerekiyordu. Bunun için çalismalari tamamladik. Diger bir nokta ise, güvenli okul projesi. Bu projeyi hayata geçiyoruz. Okullarin birçogunda içeride kamera sistemi var ama disarida sokagi gören bir sistem yoktu. Bütün okullarin disini kamera sistemi ile donatiyoruz. Bu çerçevede Esenler`de her bir insaata ruhsat verirken mutlak bir suretle her binanin güvenlik kamerasi uygulamasini zorunlu hale getirdik. Bunu mutlaka istiyoruz. Is yeri açilirken ruhsat için yine güvenlik kamerasini zorunlu hale getirdik. Böylece okulla basladik, parklarla devam edecegiz. Sonra sokak derken Esenler`in her bir sokagini huzur ve güven içinde gezilen bir sehir haline getirmek istiyoruz" diye konustu
 


 Ünal,”Günümüzün en büyük teröristi Agir bürokrasi
Programda son konusmayi yapan Esenler Kaymakami Yüksel Ünal ise " Devlet törene bakar siz degerli vatandaslarimiz hizmete bakar. Bugün burada sizlere hizmet degil farkindalik egitimi veriyoruz. Ilçemizde neler olup bittigini duyuruyoruz. Bizde protokol kalabalik degildir, rahat konusur ve is üretiriz. Günümüzün en büyük teröristi “Agir bürokrasi” kendi elimizle yetistirdik. Bunu neden söyledin derseniz, acin belediye kanununa bakin Belediyenin, Milli egitime okul yaptiracagim, emniyete araç alacagim diye bir maddesi yoktur.
 
Biz kaynak yapiyoruz. Yani hem kaynak yapiyoruz hem de araya sivisiyoruz. Sizlerin oylari ile seçilmis olan belediye baskanimiz, sizlere hizmet verebilmek için degerli meclis üyesi arkadaslarimizla ilin huzur ve güveni için en kestirme yoldan hizmeti ulastirmaya çalisiyorlar. Bu hizmetleri yaparken sizlere hizmetkâr olarak davraniyoruz. Bizler birbirimize “sen benden üstünsün” diye bakmadan hizmet anlayisi içinde görevlerimizi yapiyoruz. Kimimiz atanmis, kimimiz seçilmisiz millet takdir etmis bizde hizmet yapiyoruz. Ama en büyük teröristlerden bürokrasiye ragmen bu hizmetleri sizlere getirmeye çalisiyoruz.  Ilçenin atanmis ve seçilmis yöneticileri olarak Esenler`in güvenligi için hizmetlerimizi bürokrasiye ragmen vatandasa dogrudan ulastirmak için var gücümüzle çalisiyoruz" dedi.
 
Esenler Müftüsü Halil Sekerci dua etti, herkes “Âmin” dedi 
Konusmalarin ardindan huzurlu ve güvenli bir Esenler için Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü`ne temin edilen araçlar, Esenler Müftüsü Halil Sekerci`nin yaptirdigi dualar esliginde teslim edildi.
 
Protokol üyeleri daha sonra direksiyon basina geçerek araçlari tanittilar. Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü`nde görevli Yunus ekipleri de, Dörtyol Meydani`nda motosiklet sürüsü yaptilar.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli