Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Esenler Belediyesi 2021 Faaliyet Raporu Oy Çoklugu Ile Kabul Edildi

Esenler Belediyesi 2021 Faaliyet Raporu Oy Çoklugu Ile Kabul Edildi

Esenler Belediye Meclisi’nin 6. Seçim Yili 4. Dönem Nisan ayi Meclis Toplantilari’nin ikinci birlesiminde Esenler Belediyesi’nin 2021 yilini kapsayan Yillik Faaliyet Raporu görüsüldü. Esenler Belediyesi Meclis Salonu’nda, 1. Meclis Baskan Vekili Engin Ayd

ESENLER’I HER GÜN ILERIYE TASIDIK

Esenler Belediyesi 2021 Yili Faaliyet Raporu’nu, meclise Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu sundu. ‘Faaliyet raporlari meclis çalismalari içerisinde bizim için en önemlilerinden bir tanesidir’ diyerek konusmasina baslayan Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, “Ilk olarak kendimizi muhasebeye tutariz. Ne yaptik, nereden geldik, nereye gidiyoruz… Insanlarin bize emanet ettigi bu görevi hakkiyla yerine getirerek yapabildik mi ona bakariz. Her bir nesnesin ve varligin mesuliyetini ve sorumlulugunu kendi üzerimizde hisseder ve ona göre de adim atariz. Bu çerçevede Esenler ’de geldigimiz günden beri her gün bir ileriye giderek Esenler’i büyük hedeflere ulastirdik. Bunun ispati da seçimlerdir” dedi.

GÜNLÜK ÜRETTIGI ÇÖPÜN %10’UNU AYRISTIRAN TEK BELEDIYE

‘Bugün faaliyet raporunda daha çok gelecege vurgu yapan, Esenler’in gelecegini nereye tasimak istedigimize dair bir ufuk turu çizmek istiyorum’ diyen Baskan Göksu, konusmasini su sözlerle sürdürdü:

“Bu çerçevede mevcut bir degerlendirmeyle baslamak istiyorum. Ilk olarak mali yapidan bahsetmek istiyorum. Esenler Istanbul’un 39 ilçesi içerisinde bütçe yönetimi en zorlu olan ilçelerden bir tanesidir. Bütçe rasyonalitesi ve yönetimi en yüksek ilçe Esenler’dir. Bütçe rasyonalitesi açisindan Uluslararasi Krediye Müracaat edebilecek ender ilçelerden bir tanesidir. Bir diger önemli konu çevre. Çevre krizlerine karsi üzerimize düsenleri hizlandiracak bir gayretin içerisindeyiz. Su anda Türkiye’de günlük ürettigi çöpün yaklasik yüzde onunu ayristiran tek belediyeyiz. Gençlerimizin ve çocuklarimizin gelecegi bizim için en önemli konulardan bir digeridir. Her bir çocugumuz için bir hizmet üretmek zorunlulugumuz oldugunun farkina vararak projeler üretiyoruz ve yapiyoruz. Esenler’de yüzde 74’ü ev hanimi olan kadinlarimizin sosyal ve kültürel hayat katilmalari, kendi aile iliskilerini yönetmeleri açisindan hem sosyal motivasyona,  hem de sosyal katilimi ihtiyaci karsilamak için merkezlerimizi hayata geçirdik. Kültürel etkinliklerimizle de Istanbul’un ortalamasinin üstünde bir yol izliyoruz. Kültür ve egitime çok önem veriyoruz. Esenler’de yeni 18 okul yapiyoruz. “

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, kentsel dönüsüm ve spor tesisleri basta olmak üzere Esenler’de yeni yapilacak fiziki projeleri de anlatti.

Tevfik Göksu’nun konusmasinin ardindan Esenler Belediyesi 2021 Faaliyet Raporu oylamaya sunuldu. CHP ve Iyi Partinin ret oyu kullandigi Faaliyet Raporu oy çoklugu ile kabul edildi.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı