Bugün, 1 Haziran 2024 Cumartesi

Esenler Belediyesi ile Isbankasi Isbirligi...Is Bankasi`ndan kentsel dönüsümde güvenilir yapilar için kredi!

Esenler Belediyesi ile Isbankasi Isbirligi...Is Bankasi`ndan kentsel dönüsümde güvenilir yapilar için kredi!

Is Bankasi, Kentsel Dönüsüm Projesi ile yikilip yeniden yapilacak binalarin insasi için ?Kentsel Dönüsüm Konut/Isyeri Yapim ve Konut/Isyeri Güçlendirme Kredisi? hazirladi

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Esenler Belediyesi ile Isbankasi Isbirligi..Is Bankasi`ndan kentsel dönüsümde güvenilir yapilar için kredi!

Bankacilikta ilk olan kredi, kentsel dönüsümün basladigi Esenler Belediyesi isbirligi ile ilçedeki konut sahiplerinin hizmetine sunuldu.

Bakanlar Kurulu’nun belirleyecegi riskli alanlarda yer alan veya riskli yapi oldugu raporla tespit edilen binalarin yikilarak veya güçlendirilerek yenilenmesini öngören Kentsel Dönüsüm Projesi’nde tüketicilerin ihtiyaç duyacagi finansman destegi konusunda ilk adim Is Bankasi’ndan geldi. 

 Is Bankasi, Kentsel Dönüsüm Projesi’nin baslatildigi Esenler Belediyesi istiraki Eskon A.S. ile riskli olarak belirlenmis binalarin yikilip yerine yeni konutlarin insa edilecegi Esenler ilçesindeki vatandaslarin ihtiyaç duyacaklari finansman destegini saglamak üzere protokol imzaladi. “Kentsel Dönüsüm Konut/Isyeri Yapim Kredisi ve Konut/Isyeri Güçlendirme Kredisi” imza törenine Is Bankasi Genel Müdürü Adnan Bali ile Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu katildi.

Törende konusan Is Bankasi Genel Müdürü Adnan Bali, Kentsel Dönüsüm Projesi ile birlikte ilçedeki vatandaslarin proje kapsaminda ihtiyaç duyacaklari finansmani saglamaktan ve vatandaslarin güvenli yapilara kavusmasi için gereken destegi vermekten memnuniyet duyduklarini söyledi. Adnan Bali, “Yürürlüge giren kanun ile Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda vatandaslarimizin güvenli yapilarda hayatlarini daim ettirmeleri esas alinmakta, bu dönüsüm sürecinde de kanun ile belirlenmis riskli yapilarin sahiplerine ek külfet getirmemek için pek çok kolaylik ve destek saglanmaktadir. Is Bankasi, olagan bankacilik faaliyetlerini yürütürken, esasen hep toplumun ortak menfaatlerini, sosyal faydayi, ülkeye hizmet etmeyi öncelikli fonksiyonu olarak görmektedir.” dedi.

Is Bankasi yeni kredilendirme modeli olusturdu

Türk insaninin hayatinda ev sahipliginin ne anlama geldigini çok iyi bildiklerini belirten Adnan Bali, “Ev sahipligi yuva sahipligidir. Aile fertlerinin saglikli, kaliteli, güvenli ve çagdas konutlarda yasamasina vesile olacak bu hizmet bizi heyecanlandiriyor” diye konustu.

Is Bankasi Genel Müdürü Adnan Bali, sunlari söyledi: “5 Ekim’de basta Istanbul olmak üzere 33 ilde kentsel dönüsüm için ilk adimlar atilmis ve riskli yapilarin yikimina baslanmistir. Ilk çalisma da Sayin Basbakanimiz ile Çevre ve Sehircilik Bakanimizin da katilimlariyla Esenler ilçesinde baslamistir. Mesakkatli bir süreç sonucunda bu asamaya getirilmis çalismalara gerekli destegi saglayabilmek adina Bankamiz, gerek Bakanlik, gerek Belediye, gerekse dönüsümü gerçeklestirecek müteahhit firmalarla çok önceden temas kurarak, riskli yapi sahiplerinin ihtiyaci olan finansmani en uygun kosullarda sunacak ve gerekli yapim garantisini saglayacak bir kredilendirme modeli olusturmustur. Bu modeli olustururken de uzun yillar boyunca edindigimiz Bankacilik bilgi birikimimiz de kullanilmistir”.

Ev sahiplerine geri ödemesiz dönem, müteahhitlere hak edis

Söz konusu kredilendirme  modeli ile riskli yapi sahiplerine, yapilarinin insa sürecinin tamamlanmasi asamasina kadar geri ödemesiz dönemi de içerecek sekilde uzun vadeli ve konut kredisi kosullarindan ucuz finansman imkâni saglanacagini belirten Adnan Bali, “Yapim islerini yüklenen müteahhitlerimize de imalat ile uyumlu hak edis alma imkâni taniyacak sekilde düzenli nakit akimi saglayacak ve bir anlamda sorunsuz imalati garanti edecek bir süreci devreye alacak bir isleyis ortaya konulmustur. Bu kurgu kapsaminda, yapim islerinin zamaninda ve eksiksiz tamamlanmasi için müteahhit firmalardan is bitirme garantisi ve taahhütleri de alinacaktir” dedi.

Is Bankasi Genel Müdürü Adnan Bali Kentsel Dönüsüm Konut/Isyeri Yapim Kredisi ve Konut/Isyeri Güçlendirme Kredisi’nin sektörde bir ilk olduguna dikkat çekerek, bu ürünle 120 aya kadar vade, insaat maliyetinin tamami kadar bir limit kullanma imkâni ve insaatin tamamlanmasindan itibaren ödemesi baslayacak sekilde vergi ve fondan muaf olarak kredi kullandirilabilecegini söyledi.

 Konutlarin degeri artacak

Is Bankasi’nin “Kentsel Dönüsüm Konut/Isyeri Yapim Kredisi ve Konut/Isyeri Güçlendirme Kredisi” destegi ile konutlarini yenileyen hak sahiplerinin süreç tamamlandiginda konutlarinin degeri artmis ve mevcut durumda tapusu olmayan tasinmazlar da tapulu hale gelmis olacak. 

Kentsel Dönüsüm Projesi ile bankalarca 31.12.2013 tarihine kadar kullandirilacak konut kredilerinde yillik %4 faiz destegi uygulanacak. Bakanlikça saglanacak faiz desteginin yani sira, hak edis usulü ile yapilacak müteahhit ödemeleri nedeni ile kredi bedelleri peyderpey müteahhitlere kullandirilacak, kullanimi bekleyen kredi bedelleri nedeniyle olusacak getiri de, riskli yapi sahiplerine verilecek kredilerin faiz oranlarina indirim olarak yansitilacak.

 Evini, isyerini yenileyecek olan ev sahipleri veya isyeri sahipleri ve Kentsel Dönüsüm’e dahil olacak müteahhit firmalarin ihtiyaç duyduklari finansman destegini saglamak için Is Bankasi subelerine basvurmalari yeterli olacak.

 



  • Cumartesi 26.4 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazar 27.9 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.7 ° / 20.9 ° Güneşli