Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenler Belediyesi, istirak sirketi ESKON A.S.’ye degerli iki arazileri devretti...

Esenler Belediyesi, istirak sirketi ESKON A.S.’ye degerli iki arazileri devretti...

Esenler Belediyesi, istirak sirketi ESKON A.S.’ye insaat yapmasi için sermaye olsun diye 2 degerli araziyi devretti.

Vergi borçlarini sildirmek için cami ve okul alanlarini daha önce Hazine'ye devreden AKP'li Esenler Belediyesi, degeri yüksek 2 arazisini de istirak sirketi ESKON A.S.'ye insaat yapmasi için sermaye olsun diye devretti. CHP'li Meclis Üyesi Kemal Sahin, arazilerin akaryakit istasyonu ile özel okul alaninda kaldigini ve degerinin 180 milyon lira civarinda oldugunu belirterek, “Bu arazileri kimin alacagini takip edecegiz” dedi.

Esenler Belediye Meclisi'nin ocak ayi oturumlarinda istirak sirketi ESKON A.S.'nin sermaye artirimi talebi tartismaya neden oldu. Meclis gündemine gelen talepte, belediyenin istirak sirketi ESKON A.S., kentsel dönüsüm ve yenileme islerinde kullanilmak üzere 60 milyon liraya kadar sermayeye ihtiyaci oldugunu bildirerek 12 milyon liralik sermayesinin 60 milyon liraya yükseltilmesini istedi. Talebe iliskin hazirlanan komisyon raporunda yapilacak kiymet takdir bedeline göre 60 milyon TL'yi asmamak kaydiyla 1657 ada 1 parsel ve 1655 ada 2 parselin sermaye artisi olarak Eskon A.S.'ye devri uygun bulundu. Raporun oylanmasi öncesinde tartisma yasandi.

KABUL EDILDI

Karara tepki gösteren CHP'li Meclis Üyesi Kemal Sahin, parsellerden birinin akaryakit istasyonu oldugunu ve degerinin çok yüksek oldugunu belirterek “Beceriksiz yönetiminiz nedeniyle cami ve okul yerlerini Esenler Belediyesi'nin vergi borcu karsiliginda Hazine'ye veriyorsunuz, katma degeri yüksek yerlerinizi ise ESKON A.S. üzerinden kimlere vermek için kaçiriyorsunuz?” diye sordu. Karar CHP ve IYI Parti'nin “hayir”, AKP ve MHP'nin “evet” oylari ile kabul edildi.

AKARYAKIT ISTASYONU VE ÖZEL OKUL YAPILABILIR

Kemal Sahin, sermaye olarak sirkete devredilen parsellerden birinin 2 bin 404 metrekare ve akaryakit istasyonu fonksiyonunda oldugunu, 6 bin 410 metrekarelik diger parselin de “belediye hizmet alani ve özel okul” fonksiyonunda oldugunu aktardi. Her iki parselin toplam degerinin 180 milyon lira civarinda oldugunu söyleyen Sahin, 60 milyon lira sinirlamasi getirilerek devir islemi yapilmasinin da dogru olmadigini ifade etti.

Sahin “Belediye vergi borcunu ödemek için bu degerli arazilerini kullanmak yerine cami ve okul alanlarini Hazine'ye devrediyor. Kiymetli arazilerini de kentsel dönüsüm sirketine sermaye olsun diye devrediyor. ESKON A.S., bu arazileri satacak, biz de kime satacagini takip edecegiz” dedi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli