Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

?Esenler Belediyesi kaç FETÖ`cünün isine son verdi??

?Esenler Belediyesi kaç FETÖ`cünün isine son verdi??

CHP Meclis üyesi Kemal Sahin, Esenler belediye meclisinin soru önergelerine yasal süresi içerisinde yanit verilmedigin söyleyerek, biran önce Esenler belediyesinden önergelerine cevap verilmesini istedi.

 “Esenler Belediyesi kaç FETÖ’cünün isine son verdi?”  

CHP Meclis üyesi Kemal Sahin, Esenler belediye meclisinin soru önergelerine yasal süresi içerisinde yanit verilmedigin söyleyerek, biran önce Esenler belediyesinden önergelerine cevap verilmesini istedi.

Esenler Belediye Meclisinin 05 Eylül 2016persembe günü Meclis Toplantisi birlesiminde CHP Meclis üyesi Kemal Sahin, belediye meclisine “Esenler belediyesinde FETÖ terör örgütü ile baglantisi tespit edilen memur, isçi ve personel olarak çalismakta olan ve gelisen bu süreçte isine son verilen kaç kisi var. Bu sahislar belediyemizin hangi primlerinde çalismaktaydilar” Belediye meclisinin tarafimiza cevap verilmesini istiyoruz diyerek sözlü soru önergesi vermisti.

Sahin’in verdigi soru önergesine Esenler belediye meclis baskanligindan verilecek cevap kamuoyu tarafindan merakla bekleniyor.  
Sahin,“bizler yalniz CHP’yi degil tüm halk kesimlerini temsilen seçilmis belediye meclis üyeleriyiz. Sokaklarda dolasiyor halkla bulusuyoruz, halkimizin sorunlarini ve merak ettigi konulari elimizden geldigince cevaplandirmaya çalisiyoruz. Son günlerde kamuoyunu yakinen ilgilendiren ve her yurttasimizin bizleri gördügünde sorduklari soru “ Esenler belediyesinde cadi avi var mi* kimlerin isine son verildi?” gibi sorulara maruz kaliyoruz.

“Kandirildik dememek için biz uyardik, yapmayin dedik”
Bizler CHP meclise üyeleri olarak bu sorularin sorulacagini tahmin ettigimiziçin Meclisinin 05 Eylül 2016persembe günü Meclis Toplantisinda bu konu hakkinda tarafimiza cevap verilmek üzere söz alarak sözlü soru önergesi verdik. Özellikle Cemaat ve tarikatlarin ilçemizdeki faaliyetlerini, biliyoruz. Ancak belediye ile siyasi ve ticari iliskilerini bilemiyoruz. CHP’li meclis üyeleri olarak, Belediye meclis toplantilarinda defalarca bu konuyu gündeme getirmemize ragmen tarafimiza yeterli cevaplar verilmiyor. Hep uyardik, yapmayin dedik, sonradan kandirildik dememek için bu dinci yapilanmalari öne çikarmayin ve geçmisleri karanlik olan, iliskileri saglikli olmayan bu kisileri korumayin, kollamayin dedik.  CHP meclis üyeleri olarak üzerimize düsen sorumlulugu yapiyoruz. Ancak AKP’li meclis bu uyarilarimizi dikkate almiyor ve sonradanda telafisi olmayan sonuçlarla karsi karsiya geliyoruz. Faturasini ise halkimiz ödüyor.

 “Her seferde biz hakli çiktik “
Sahin devamla söyle konustu “Buradan tekrar uyariyorum. Bizler halkimiz tarafindan seçilmis Meclis üyeleriyiz, görevimiz bu sehre ve bu sehrin insanlarina hizmet etmektir. Halkin sorunlarini ortak bir zeminde çözmek hepimizin sorumlulugudur. Kimlikler üzerinden ayristirarak siyaset yapmak ülkemize, yani hepimize zarar veriyor. Birilerini kardesiniz olarak kabulüne bilirsiniz, parmak kaldirir kardes ilan edebilirsiniz, ama bu kardeslerinizi seçerken dikkatli olmalisiniz. Bizler her meclis toplantisinda AKP’li arkadaslari defalarca uyardik, bu kardeslerinize her türlü belediye imkânlarini sunarken yanlis yapiyorsunuz ve haksizlik yapiyorsunuz dedik. Söylemlerimizi, dikkate almayan AKP’liler, bir süre sonra “kandirildik” diye dert yandiklarini gördük. Bizlerin uyarilarina ragmen Belediye imkânlarini sunduklari kisilerin veya yerlerin maalesef dernek, vakif ve cemaatmensubu oldugu ortaya çikti. AKP’li meclis üyelerini her meclis oturumunda uyardik, söyledik, bu andiklariniz, alanlarda resimlerini panolara astiginiz ve din adami diye Esenler halkina sundugunuz bazi kisi veya kuruluslar, sözde vakiflar geçmislerinde vatana ihanet edenler cumhuriyetimize, laiklige ve bu ülkenin gelecegine takoz koyan hainler olarak karsimiza çikiyorlar. Inanmadilar, tepki koydular ama her söylemimizde, eylemimizde ve elestirinin sonuçlarina baktigimizda biz hakli çiktik” dedi.

Konusmasini sonunda Sahin “Bundan sonra sunu ifade etmek isterim. FETÖ terör örgütün den bosalan yerlere, darbe girisimini firsat bilen, yeni üreyen dini istismar eden cemaatlerin doldurulmasini kadrolasmasini istemiyoruz. Hiç kimsenin kuskusu olmasin dün oldugu gibi bundan sonrada ilçemizde yapilan her isin takipçisi olacagiz”.
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli