Tarih: 08.07.2020 05:31

Esenler Belediyesi'nde isten çikarilan Taylan Öztürk'ün eylemine polis müdahale etti

Facebook Twitter Linked-in

2016 yili Haziran ayinda Istanbul/Esenler Belediyesi’nde çöp kamyonu soförü olarak ise baslayan Alevi inancina sahip Taylan Öztürk’ün 2019 yilinda isten çikarildigi günden beri hak arama mücadelesi veriyor.

O günden beri isine geri dönebilmek için basin açiklamalari düzenleyen ve davalar açan Öztürk, sonuç alamayinca dün  yeniden kamuoyui olusturmak için bir basin açiklamasi düzenleyecegini kamuoyuna duyurmustu. 

Dün saat 15:00’de Taylan Öztürk’ün Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde meclis toplantisi öncesi  yapmak istedigi basin açiklamasina polis tarafindan izin verilmedi. Basin açiklamasi yapmasi için kaymakamliktan izin almasi gerektigini iddia eden güvenlik güçleri, basin açiklamasinin demokratik bir hak oldugunu söyleyerek açiklama yapma israrini sürdüren Taylan Öztürk’ü, orada bulunan sendika yöneticilerini ve destekçilerini darp etti.

Taylan Öztürk’ün Haksiz yere Esenler Belediyesi’ndeki isinden çikarildigi iddialarin bir kismi söyle;

-       31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinden sonra daha çok baskilara maruz kaldigini,

-       Istanbul seçimleri bittikten sonra, Temmuz’dan beri gece vardiyasina verildigini, 4-5 ay gece vardiyasinda çalistigini,

-       14 günde bir vardiya degismesi gerekirken bunun yapilmadigini söyledi.

-       kendisine özellikle bir mobbing uygulandigini,

-       Çevre Koruma Müdürü Fatih Kaleli’ye durumu anlattigini, kendisine ‘isine gelmiyorsan istifa edeceksin’ dendigini,

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —