Bugün, 3 Ekim 2024 Perşembe

Esenler Belediyesi`ne Kaçak Ruhsat Davasi

Esenler Belediyesi`ne Kaçak Ruhsat Davasi

Esenler Belediyesi`ne Kaçak Ruhsat Davasi
 
Tekstilkent`te yapilan usulsüz çalisama ruhsatlari yüzünden birçok esnaf magdur edildi. Eski Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yesiltas’in görevini kötüye kullanmak suçundan mahkemelik oldu.
 
Tekstil Kent açildigi günden beri birçok sorunu da beraberinde getirerek bir türlü sorunlarin da çözüm bulunamiyor. Bir dönem Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim müdürlügü yapan Yakup Yesiltas vermis oldugu çalisma ruhsatlarinda yaptigi usulsüzlükleri iddiasi ile isyeri sahipleri tarafindan dava edildi.
 
Iddiaya göre 9207 sayili isyeri açma ve çalisma ruhsati yönetmeligine aykiri olarak tekstil kentte verilen çalisma ruhsatlari yüzünden Istanbul 6. Agir Ceza Mahkemesi 06.04.2012 tarihli oybirligiyle verdigi kararla Esenler Belediyesi eski ruhsat ve denetim müdürü Yakup Yesiltas hakkinda görevini kötüye kullanmak suçundan 09.05.2012 tarihinde Istanbul Bakirköy 19. Sulh Ceza Mahkemesi`nde hakkinda kamu hukuku davasi açtirmistir. Sanik olarak hakkinda dava açilan eski ruhsat ve denetim müdürü yedi durusmadan besine katilmayarak Tekstilkent esnafinin tepkilerine neden olmustur.
 
Ancak yeni durusma günü 02.10.2014 tarihine ertelenen davada Yesiltas’in bu durusmaya katilmasi bekleniyor. Gazetemize açiklamalarda bulunana bazi isyeri sahipleri, “Tekstil Kent yönetim ve üyeleri Esenler Tapu Sicil kaydina kayitli Tekstil Kent Site Yönetim planina uyulmadan veya kat maliklerini rizasi alinmadan verilen usulsüz çalisma ruhsatlarindan dolayi sitenin düzeninin bozuldugunu ve huzursuzluklar yasadiklarini bizlere ifade ettiler. Bunda ötürü eski ruhsat ve denetim müdürünü Mahkemeye tasidiklarini, Içisleri Bakanligi Mahalli Idare Genel Müdürlügü`ne bu usulsüz çalisma ruhsatlarini defalarca belge ve bilgiler ile ihbar ve sikâyet etmelerine ragmen sonuç alamadiklarini usulsüzlüklerin halen siteden devam etmesinden ötürü hepimizin magdur edilmisiz” dediler.
 
Tekstil Kent suçu belediyeye atti.

Davaci Nurten Saka isimli üyenin mahkemeye delil olarak sunmak için Tekstil Kent Yönetimi`ne yazdigi üst yaziya cevaben aynen su ifadeler yer almaktadir:

“Esenler Belediye Baskanligi`nin Çari Blokta bulunan sikâyete konu bagimsiz bölümlere kat mülkü yeti kanunu dikkate almayarak bu bagimsiz bölümleri umuma açik yer olarak degerlendirip isyeri açma ruhsati verdigi anlasilmistir. Usule aykiri alinmis ruhsatlari da kooperatifin iptal etme yetkisi yoktur. Bu ruhsatlari iptali ya da isyerlerinin mühürlenmesi ile ilgili Belediye baskanligina ya da ilgili yargi merciine aittir”.
7/24 esenler haber



  • Perşembe 22.5 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli