Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ESENLER BELEDIYESI’NIN 5 YILLIK STRATEJIK PLANI AÇIKLANDI

ESENLER BELEDIYESI’NIN 5 YILLIK STRATEJIK PLANI AÇIKLANDI

Esenler Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Plani'ni açiklayan Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu; iyilik, huzur ve bereket dolu bir Esenler için hizmet vereceklerini söyledi.

Esenler Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Plani ve bütçe tasarisinin görüsüldügü 6. Seçim Yili 1. Dönem Ekim Ayi Meclis Toplantilarinin ikinci birlesimi Meclis Salonu'nda gerçeklestirildi. Esenler Belediye Meclisi Birinci Baskan Vekili Murat Gülkiran baskanliginda toplanan meclise; Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Baskan Yardimcilari, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri katildi.

ESENLER'IN PUANI: 92.6

Esenler Belediyesi'nin 2015-2019 dönemlerine ait iç ve dis paydaslarinin analiz sonuçlarini degerlendiren Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Bütün paydas analizlerine göre ortaya çikan sonuca baktigimizda, Esenler Belediyesi'ne verdikleri ortak puan ortalamasi 92.6 olmus. Türkiye'de bu orana ulasmis ender kamu kuruluslarindan biri olmusuzdur" dedi.

TÜRKSAT ILE ÖZEL ÇALISMA

Esenler Belediyesi'nin TÜRKSAT ile yaptigi özel çalismadan bahseden M. Tevfik Göksu, "Kurumsal, kentsel ve toplumsal gelisim altinda, kendi dijital altligi Türkiye'de en iyi olabilecek belediyeyiz. Buna sahip olmamiz, yerinde durmamiz anlamina gelmez. Bütün dijital verileme sistemlerimizi ve gelisim süreçlerimizi özgün proje yapabilmek için TÜRKSAT ile özel bir çalisma baslattik" ifadelerini kullandi.

IYILIK, HUZUR VE BEREKET

"Bu sehrin gelisimiyle alakali üç temel kavram ve bes temel eylemi hayata geçiriyoruz" diyen Baskan Göksu söyle konustu:

"Üç temel kavramimiz; iyilik, huzur ve bereket. Bes temel eylemimiz ise, ekonomik yerel kalkinmayi baslatmak, insanimizin huzurda ve güvende oldugu sehri kurmak, yasami kaliteli ve daha nitelikli hale getirmek, daha planli imar - mülkiyet problemleri bitmis ve yenilenmis bir Esenler ve gelecege hazir güven ve istikrarla daha da büyüyen, çocuklarimiza gönül rahatligiyla birakacagimiz daha modern ve daha çagdas bir Esenler hedefliyoruz."

ESENLER'IN HAYATINI KURTARACAK PROJE

Baskan Göksu, Esenler Belediyesi'nin ilçede hayata geçirdigi marka projelere de kisaca degindikten sonra, Esenler'deki kentsel dönüsüm çalismalari hakkinda konustu. Göksu, Esenler'deki tarihi imar sorununu çözecek ve öncelikle 16 bin 500 riskli konutun transfer edilecegi bol yesil alanli, yatay mimariyle yapilacak Türkiye'nin ilk Akilli ve Güvenli Sehri için, "Esenler'in tarihini ve talihini degistirecek, Esenler'in hayatini kurtaracak bir sehir" ifadelerini kullandi.

TAHMINI BÜTÇE: 410 MILYON 900 BIN TL

Toplantida Esenler Belediyesi'nin 2020 yili bütçesi tahmini olarak, 410 milyon 900 bin TL olarak açiklandi. Konusmalarin ardindan oylamaya geçildi. 2020 yili tahmini bütçesi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Iyi Parti Meclis üyelerinin red oyu verdigi oylamada oy çoklugu ile kabul edildi.

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli