Tarih: 08.05.2020 18:25

Esenler Belediyesi 945 sokakta felaketin önüne geçemedi!

Facebook Twitter Linked-in

Esenler Kemer Mahallesinde 945 sokakta dün aksam saatlerinde 45 metrelik yolda insaattan dolayi çatlamalar ve çökmeler meydana geldi. Insaat müteahhitligini, Eski AKP Belediye meclis üyesinin yaptigi insaatin istinat duvarlarinda yagan yagmurdan kaynakli bir gün önce çatlakliklar meydana geldi.

 

Edinilen bilgiye göre, yapimina devam edilen bir insaatin bulundugu 945. sokakta zeminde çökme ve çatlaklar olusmasindan sonra dünde aksam saatlerinde çökmeler olustu.

Yol çöktükten sonra yapilan insaati karsisindaki binanin su borusu patladi. Zemine dolan sular çökmeyi iyice tetikledi.

 

Sokak sakinleri durumu yetkililere haber vermesi üzerine olay yerine; ISKI patlayan su borusuna vana takti.

 

 

Ardindan Esenler belediyesi Fen islerinden gelen bir ekip geldi incelemelerde bulundu rapor ettiler. Sonra polis ekipleri olay yerini gelerek incelemelerde bulundu. Esenler belediyesi geliyorum diyen felakete müdahalede geciktigi görüldü.

945 sokakta yeni yapilan insaatin gece saatlerinde çatlaklar ve kaymalar olusan yolda sahur saatinde ikinci bir çökme daha meydana geldi. Ikinci çökme sirasinda yol ve istinat duvari tamamen göçtü. Ilk belirlemelere göre, olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çevredeki binalarda oturan vatandaslar ise polis ekiplerince taliye edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —