Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler Belediyesi ve Istanbul Teknik Üniversitesi ile isbirligi Protokolü

Esenler Belediyesi ve Istanbul Teknik Üniversitesi ile isbirligi Protokolü

'nin, Esenler halkinin kültür, sanat, egitim, arastirma ve degerler egitimi konularinda karsilikli is birligi yapmalari amaciyla hayata geçirilen "Is Birligi Protokolü" için imzalar atildi.

KÜLTÜR SANATTA DEV ORTAKLIK

 

Esenler Belediyesi, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Sanat Sezonu'na, özel bir is birligi protokolünü imzalayarak basladi. Esenler halkinin sosyal ve kültürel gelisimine katkida bulunmak, sanatsal ve akademik çalismalari desteklemek isteyen Esenler Belediyesi, Istanbul Teknik Üniversitesi ile karsilikli is birligini ve ortak anlayisi tesvik etmek amaciyla çalismalara basladi. Esenler Belediyesi Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Kültür Isleri Müdürü Hüseyin Cerrahoglu, ITÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve ITÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Dr. Serpil Mürtezaoglu'nun katildigi imza töreni, ITÜ Rektörlük binasinda gerçeklesti. Katilimcilar is birliginin saglanmasinda emegi geçenlere tesekkürlerini iletti.

Istanbul Teknik Üniversitesi Konservatuvar Bölümü ile Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) arasinda egitimler, konserler ve akademik is birliklerinin yapilmasini da saglayacak olan protokolle, ESEV Konservatuvara Hazirlik Kursu'nun da daha fazla ögrenciye ulasmasi ve egitimlerin daha genis bir akademik egitmen kadrosuyla yürütülmesi hedefleniyor. Böylece, son iki yildir ögrencileri üniversitelerin konservatuvar bölümlerine ve güzel sanatlar liselerine hazirlayarak toplamda 26 ögrenciyi hayallerine kavusturan ESEV Konservatuvara Hazirlik Kursu, yeni sezonda genis egitmen kadrosu, kapsamli egitimler ve teknik gezilerle daha da güçlenerek Esenler halkina hizmet edecek.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı