Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Esenler Belediyesi 15 zabita memuru alacak

Esenler Belediyesi 15 zabita memuru alacak

Istanbul Esenler Belediyesi 15 zabita memuru almak için ilana çikti

Esenler Belediye Baskanligi bünyesinde 657 sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabita Yönetmeligi hükümlerine göre asagida unvani, sinifi, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puani ve diger sartlari tasimak kaydiyla belirtilen bos kadrolara açiktan atama yoluyla zabita memuru alinacaktir.

BASVURU GENEL VE ÖZEL SARTLARI

Esenler Belediye Baskanliginin yukarida belirtilen bos zabita memuru kadrolari için yapilacak basvurularda uyulmasi gereken genel ve özel sartlar asagida belirtilmistir

1- BASVURU GENEL SARTLARI

Ilan edilen bos zabita memuru kadrolarina atanmak için basvuracak adaylarin 657 sayili Devlet Memurlari Kanununun 48. maddesinin birinci fikrasinin (A) bendinde belirtilen asagidaki genel sartlara sahip olmalari gerekmektedir.

1. Türk vatandasi olmak.

2. Kamu haklarindan mahrum bulunmamak.

3. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmis olsa bile; kasten islenen bir suçtan dolayi bir yil veya daha fazla süreyle hapis cezasina ya da affa ugramis olsa bile devletin güvenligine karsi suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsi suçlar, zimmet, irtikap, rüsvet, hirsizlik, dolandiricilik, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karistirma, edimin ifasina fesat karistirma, suçtan kaynaklanan malvarligi degerlerini aklama veya kaçakçilik suçlarindan mahküm olmamak.

4. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çagina gelmemis bulunmak ya da askerlik çagina gelmis ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmis yahut ertelenmis veya yedek sinifa geçirilmis olmak.

5. Görevini devamli yapmasina engel olabilecek beden ve akil hastaligi bulunmamak.

6. Ilan edilen kadrolar için aranan diger basvuru sartlarini tasimak.

2- BASVURU ÖZEL SARTLARI

1. Ilan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibari ile ögrenim sartini tasimak ve bu ögrenimle ilgili olarak Lisans 2020-KPSSP3 türünde Kamu Personeli Seçme Sinavindan (KPSS) alim yapilacak unvanin karsisinda belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanini almis olmak.

2. Daha önce çalistigi kamu kurum ve kuruluslarindan disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çikarilmis olmamak.

3. 657 sayili Kanunun 48 inci maddesinin (A) fikrasinda belirtilen sartlarin yani sira Belediye Zabita Yönetmeliginin 13/A maddesinde yer alan özel sartlara göre zabita memuru kadrolarina basvuru yapilabilmesi için; tartilma ve ölçülme aç karnina, soyunuk ve çiplak ayakla olmak kaydiyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadinlarda en az 1.60 metre boyunda olmak, 1 metreden fazla olan kismi ile kilosu arasinda (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak. (Boy ve kilo tespitleri belediyemizce basvuru evraklari teslim alinmadan önce yapilacaktir.)

4. Sinavinin yapildigi tarihte 30 yasini doldurmamis olmak.

3- BASVURU ESNASINDA ADAYLARDAN ISTENILEN BELGELER

Basvuru sirasinda;

1. Basvuru Formu (Belediyemizin internet internet sayfasindan www.esenler.bel.tr adresi üzerinden temin edilecektir.)

2. Nüfus cüzdani veya kimlik kartinin asli veya kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi.

3. Diploma veya mezuniyet belgesinin asli veya noter onayli örnegi,e-Devlet'ten alinan kare kodlu ve barkod numarali olan mezuniyet belgesi(Asli ibraz edilmek kaydiyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir.)

4. Yabanci Okul Mezunlari için Denklik Belgesinin asli veya noter onayli örnegi (Asli ibraz edilmek kaydiyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir.)

5. KPSS sonuç belgesinin ÖSYM web sitesinden alinan dogrulama kodlu çiktisi.

6. Erkek adaylar için askerlikle ilisigi olmadigina dair belge.

7. Görevini devamli olarak yapmaya engel bir durumu olmadigina dair beyani,

8. 3 adet fotograf (1 adedi Basvuru formuna yapistirilacak.)

4- BASVURU YERI, TARIHI, SEKLI VE SÜRESI

Adaylar, sözlü ve uygulama sinava katilabilmek için;

1. Yukarida sayilan basvuru belgelerini 10/01/2022'den 14/01/2022 günü mesai bitimine kadar (mesai günlerinde saat 09:00-16:30 arasinda) Birlik Mah. Mehmet Akif Inan Cad. No: 6-8 Esenler /Istanbul adresinde Esenler Belediyesi Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügüne teslim etmeleri gerekmektedir.

2. Basvurular sahsen yapilacaktir.Posta ile veya diger sekillerde yapilan basvurular kabul edilmeyecektir.

3. Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadigi halde yapilan basvurular degerlendirmeye alinmayacaktir.

4. Basvuru sirasinda HES kodu sorgulamasi yapilip, sonrasinda boy kilo ölçümü yapilacaktir.

5- BASVURULARIN DEGERLENDIRILMESI, BASVURUSU KABUL EDILENLERIN ILANI

1. T.C. Kimlik numarasi ile ÖSYM kayitlarinin uyumunu kontrol etmek suretiyle adaylar KPSS puanlarina göre siralanarak, en yüksek puanli adaydan baslamak üzere atama yapilacak her bir unvan için bos kadro sayisinin bes kati oraninda aday sözlü ve uygulamali sinava çagrilacaktir.

2. Sinava çagrilacak son siradaki adayla ayni puana sahip olan diger adaylar da sinava çagrilacaktir.

3. Sinava girmeye hak kazanan adaylar ve KPSS puanlari ile sinav yeri ve zamani basvurularin degerlendirilmesine müteakip, 20/01/2022 tarihinde Belediyemizin www.esenler.bel.tr resmi internet sayfasindan ilan edilecektir. Basvurulari kabul edilip sinava çagirilan adaylar, Belediyemizce düzenlenen ve adaylarin kimlik bilgileri ile sinav yeri ve tarihinin bulundugu "Sinav Giris Belgesi"ni Esenler Belediyesi resmi internet sayfasindan www.esenler.bel.tr Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasi ile temin edecekler. Bu belge sinava giriste ibraz edilecektir.

4. Sinava katilma hakki elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktir.

6- SINAVIN TÜRÜ YERI, ZAMANI VE KONULARI

Zabita Memuru alimi için sözlü ve uygulamali sinav yapilacak olup; sözlü sinav 24/01/2022-28/01/2022 tarihleri arasinda yapilacaktir. Sinavlar Saat 09:00'da baslayacaktir.Sözlü ve Uygulamali Sinav Birlik Mah. Mehmet Akif Inan Cad. No: 6-8 Esenler /Istanbul adresinde bulunan Belediyemiz ana hizmet binasinda yapilacaktir. Sözlü ve uygulama sinav ayni gün içerisinde bitirilemez ise ertesi gün devam edilecektir. Sinava girmeye hak kazandigi halde, ilan edilen sinav tarihinde sinava katilmayan ve/veya mazeretine binaen katilamayan adaylar sinav hakkini kaybetmis sayilacaktir.

Sinav Konulari:

a) Sözlü Sinav;

-Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi,

- Atatürk Ilkeleri ve Inkilap Tarihi,

- 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu,

- Mahalli Idareler Ile Ilgili Temel Mevzuat,

konularini kapsayacaktir.

b) Uygulamali sinav; kadro unvanina iliskin mesleki bilgi ve yetenegin ölçülmesi ile sportif dayaniklilik gibi özelliklerinin ölçülmesini kapsayacak sekilde yapilacaktir.

7- SINAV DEGERLENDIRME - SONUÇLARA ITIRAZ

a)Sözlü sinav; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi, Atatürk Ilkeleri ve Inkilap Tarihi, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu, Mahalli Idareler ile ilgili Temel Mevzuat konularinda 25'er puan olmak üzere toplamda 100 puan üzerinden yapilir ve sinav kurulu üyelerince verilen puanlar ayri ayri tutanaga geçirilir.

b) Uygulamali sinav; 100 tam puan üzerinden yapilir ve sinav kurulu üyelerince verilen puanlar ayri ayri tutanaga geçirilir.

cSinavda degerlendirme;sözlü sinavin %50'si, uygulamali sinavin %50'si alinarak sinav puani hesaplanir ve sinav kurulu üyelerince verilen puanlar ayri ayri tutanaga geçirilir. Sinavda basarili sayilmak için her iki sinavin ortalamasinin en az 60 puan olmasi sarttir.

d)Adaylarin atamaya esas basari puani, bu maddenin (c) bendinde belirtilen sinav puani ile KPSS puaninin aritmetik ortalamasi alinmak suretiyle belirlenecek ve Belediyemizin internet adresinde ilan edilecektir.

e) Adaylarin atanmaya esas basari puanlarinin ayni olmasi halinde KPSS puani yüksek olana öncelik taninir.

f) En yüksek basari puanindan baslamak üzere atama yapilacak kadro sayisi kadar asil aday ve asil aday sayisi kadar da yedek aday belirlenecektir. Asil ve yedek aday listeleri Belediyemizin internet sayfasindan (www.esenler.bel.tr) ilan edilecektir.

Sinav Kurulu; sinav sonunda personel alimi için ilana çiktigi kadrolardan, basari puanlarini düsük buldugu veya yeterli bulmadigi takdirde sinav duyurusunda ilan edilenlerin bir kismini ya da hiçbirini alip almama hakkina sahiptir.

Basvuru ve islemler sirasinda gerçege aykiri beyanda bulundugu veya herhangi bir sekilde gerçegi sakladigi tespit edilenlerin sinavlari geçersiz sayilir ve bunlarin atamalari yapilmaz. Bu gibi durumlari tespit edilenlerin atamalari yapilmis olsa dahi atamalari iptal edilir. Bu kisiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarinda Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunulacaktir.

Sinav sonuçlarina, basari listesinin Belediyemizin internet adresinde (www.esenler.bel.tr)ilanindan itibaren yedi gün içinde yazili olarak itiraz edilebilir. Itirazlar, sinav kurulu tarafindan yedi gün içerisinde sonuçlandirilir ve ilgiliye yazili olarak bilgi verilir.

Ilan Olunur.

 

Esenler Belediye Baskanligi



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı