Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Esenler Belediyesinden Emlak Vergisi Adaletsizligi

Esenler Belediyesinden Emlak Vergisi Adaletsizligi

Esenler Belediyesi Emlak vergilerini sesiz sedasiz arttirdi. Esenler, Istanbul`un en pahali ilçeleri olan Beyoglu, Nisantasi ve Etilerin ödedigi Emlak vergisini ödeyecek.

Esenler Belediyesinden Emlak Vergisi Adaletsizligi 

Esenler Belediyesi Emlak vergilerini sesiz sedasiz arttirdi. Esenler, Istanbul’un en pahali ilçeleri olan Beyoglu, Nisantasi ve Etilerin ödedigi Emlak vergisini ödeyecek.
 
CHP Esenler Belediye meclis üyeleri verdikleri önergelerle yine gündem olusturmaya devam ediyor. CHP Esenler Belediye meclis üyeleri, Bugün toplanan Esenler belediye meclisinde gündem yaratacak önerge verdiler.
 
Meclis Baskani Murat Gülkiran gündem maddelerinin görüsmelerine geçilmeden önce CHP’li meclis üyelerinin hazirladigi soru önergesi Kemal Sahin tarafindan okundu ve okunan soru önergesi oylanarak baskanlik makamina havale edildi.
Esenler emlak vergisinde çag atlayarak Istanbul’un en gözde ilçeleri ile ayni oranda emlak vergisi verecek. Esenler Belediyesi, Istanbul’un Emlak ve gayrimenkulde en degerli ilçelerinden Nisantasi, Etiler ile birlikte Emlak vergisinde ayni tutuldu. Esenler Belediyesi, 2017 senesinde vatandaslardan 1. Sinif emlak vergisi alacak. Zaten Esenler halkinin % 65 asgari ücretle geçiniyor. Her yil ortalama % 30 oranda emlak vergisini ödeyemeyen Esenler halki bu seferde bu vergi ödeyemeyen vatandasin orani büyüyecek. Yapilan bu emlak vergi artisiyla vatandasa üzerine kambur katlanarak büyümüs olacak.
 
CHP’li meclis üyelerinden Kemal Sahin okudugu önergenin içerigi Esenler’de emlak vergilerinin yüksekligi ile ilgiliydi. Önergede, vatandasin haberi olmadan emlak vergilerinin %30’lar civarinda arttigini, Esenlerde binalarin %80’ninin kaçak ve ruhsatsiz oldugunu belirten CHP’li meclis üyeleri 2016 da Esenler’deki binalar 2. Sinif üzerinden vergilendirilirken, 2017’de 1. Sinif emlak vergilendirilmesine anlam veremediklerini söylediler.  
 
Iste CHP’lilerin verdigi önerge ve 2017’de 1. Sinif emlak vergilendirilmesi



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı