Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Esenler Canpolat`i `HAYIRLA` Karsiladi

Esenler Canpolat`i `HAYIRLA` Karsiladi

CHP Istanbul Il Baskani Cemal Canpolat, Referandum kampanyasi çalismalari için Esenler cumhuriyet meydaninda halka seslendi. Canpolat, "Cumhuriyet kurulurken Mustafa Kemal saltanati tek kisiden alarak halka verdi. Simdi diyoruz ki; halkin kendi kendisini

 Esenler CHP il Baskani Canpolat’i "HAYIRLA" Karsiladi
 
CHP Istanbul Il Baskani Cemal  Canpolat, Referandum kampanyasi çalismalari için Esenler cumhuriyet meydaninda halka seslendi. Canpolat, "Cumhuriyet kurulurken Mustafa Kemal saltanati tek kisiden alarak halka verdi. Simdi diyoruz ki; halkin kendi kendisini yönetmesi gerekiyor. Halk kendi yetkisinin tamamini bir tek kisiye vermemelidir. Isteyen hayir, isteyen evet der. Biz hayir`in yanindayiz. Bizim aradigimiz halkin kendi kendini yönetmesi kendi kararini kendisinin vermesi" diye konustu.
 
CHP Istanbul Il Baskani Cemal  Canpolat “Hayir” standindan önce meydanda bulunan AKP ve MHP stantlarini ziyaret etti, burada bir süre sohbet ettikten sonra herkese hayirli çalismalar temennisinde bulundu. Esnafi da, Hemseri derneklerini de ziyaret eden Canpolat, “Bugün Esenler’de gördük ki; yurttaslarimiz meselenin önemini kavramis ve bu gidisata ‘Hayir’ demeye hazir. Ülkemizin gelecegini tek bir kisiye emanet etmeyecek” dedi.

 
Canpolat`Hayir` oyundan sonra Türkiye`de demokrasimiz yeniden kurumsallasacak, yeserecek”
CHP Istanbul Il Baskani Cemal  Canpolat, sandiktan çikacak `Hayir` oyundan sonra Türkiye`de demokrasimiz yeniden kurumsallasacak, yeserecek. Sevginin etkili oldugu, barisin egemen oldugu Türkiye’yi yeniden insa edecegiz.  Onun için bu CHP kampanyasi degil. Türkiye halkinin, demokrasi, Cumhuriyet degerleri, daha çok kazanimlarinin olusmasinin kampanyasidir. Halkin iradesinin yeniden halktan alinip saraya verilmesine karsi yürütülen bir kampanyadir. Halkimiz bu konuda çok kararli oldugunu görüyorum. Siyasetle bu isin çözülmeyecegi anlasildi. Bu isi halk çözecek.
 
Devletin basinda olan baba rolündedir, devlet adami rolündedir. Yani bir ülkede sorunlar varsa onu çözecek olan devletin basindaki kisi cumhurbaskanidir. Tarafsiz, adil, hukuka uyan bir cumhurbaskani istiyoruz. Tarafsiz bir cumhurbaskani istiyorsaniz “hayir” oyu vermelisiniz.
Bu meydana toplanan Esenlerlilerin inanmisligi görüyorum. Siz degerli Halkimiz, bu alana toplandiniz, demokrasinin kurumsallasmasi için müthis bir çaba, kararlilik içerisinde oldugunuzu biliyorum. Sizlerin o kararliligi bizlere sevk veriyor. O sevk bizleri kan ter içinde birakmasi yorulmamiza neden olmamali, bize azim veriyorsunuz ve yilmadan çalisiyoruz.
 
“Mustafa Kemal yetkiyi tek kisiden alarak halka verdi”
"Cumhuriyet kurulurken Mustafa Kemal yetkiyi tek kisiden alarak halka verdi. Halk da TBMM`ye verdi. 90 yillik bir gelenegi olan bir meclisle geriye döndügümüzde bu 150 yillik bir gelenek. Simdi diyoruz ki; halkin kendi kendisini yönetmesi gerekiyor. Halk kendi yetkisinin tamamini bir tek kisiye vermemelidir. Isteyen hayir, isteyen evet der. Biz hayir`in yanindayiz. Bizim aradigimiz halkin kendi kendini yönetmesi kendi kararini kendisinin vermesidir.
 
Bakiniz bu referandumda evet çikarsa, yetkiler bir kiside toplanacak,Millet iradesi vesayet altina alinacak. Atanmislar seçilmislere emir verecek.partinin il baskanlari her seyin üstünde olacak. Valiler karar veremeyecek. Halbuki biz valilerin devletin valisi, herkesin valisi olmasini istiyoruz. Tekrar söylüyorum: bu kampanya bir partinin kampanyasi degildir, bu halkin meselesidir, bu bir kavga degildir. Bu ülkede Milliyetçiler muhafazakârlar, SP’liler, MHP’liler, ÖDP, AKP tapani, kim varsa, bu toplumun tüm kesimleri, farkliliklari birlesmis “HAYIR” diyor.  Nedeni ise, bir siyasi kurumun basaramadigi, barisi egemen kilamadigi bu bereketli topraklarda esit, kardesçe, birlik içinde yasamamizi istemedigini gördügü için, bu mesele bizim diyerek birlesmis ve referandumda hayir demekte karar aldigini görüyoruz. Biz bu ülkede tüm farkliliklarimizi bir kenara birakarak bin yillik kardesligimizi yeniden insa etmektir. Bize düsen, bu ülkede sevgiyle, hosgörüyle, muhabbetle, ülkemizi tüm güzelliklerini görmemiz ve kol kola girerek ülkemizin gelecegini birlikte insa etmektir ”dedi.
 
CHP Istanbul Il Baskani Cemal  Canpolat, CHP Istanbul milletvekili Dursun Çiçek,Parti Meclis Üyesi Ferihan Karasu, Il baskan yardimcisi Aksal Örüklü, Ilce Baskani Bülent Ütebay, belediye meclis üyeleri ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundular. Esenler halkinin neden “hayir” oyu vermeleri gerektigini anlattilar. Daha sonra Canpolat beraberinde bir heyetle, Esenler birlesik esnaf ve sanatkârlar oda baskani Sükrü Sahin’i ardindan Malatya kayisi dernegini ziyaret etti.  



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false