Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenler Cemevi Asure Lokmasi Pay Etti

Esenler Cemevi Asure Lokmasi Pay Etti

PSAKD Esenler Cemevi Matem ayinin ardindan Esenler Dörtyol Meydan’inda asure lokmasi pay etti. PSAKD Esenler Cemevi Baskani Fahrettin Erdogan “Yasimiz dünyanin her yerinde yasanan katliamlar içindir” dedi.

Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi (PSAKD) cemevi, Muharrem ayinin ardindan 15 Eylül Pazar günü saat 14.00’te kurban yemegi verdi. Yüzlerce kisinin katildigi lokma sonrasi Esenler Dörtyol Meydani’nda Asure lokmasi pay etti.

ahrettin Erdogan açilamada bulundu.

Her yil matem ayinin bitiminden sonra  cemevinde lokmalar pay ettiklerini, Esenler Meydani’nda da bütün vatandaslara asure lokmasi pay ettiklerini belirten Erdogan, “Bu meydanda asure dagitirken çok anlamli bir sey de oluyor. Asurelerimizi alan insanlar da tipki asure gibi zenginlik barindiriyor. Aslinda asure esittir halktir. Asureyi asure yapan içindeki farkli tatlardir. Halklarin birlikte kardesçe özgür bir biçimde yasadiginda da bu tat alinir. Bakin bizim inancimizda dünyanin tek canlisi tek degerlisi insan degildir. Gökte uçanin yerdegezenin, dagin tasin, bitkinin hakki vardir birbirine. Yasimiz sadece Kerbela’da sehit düsen Hüseyin’imiz ve 72 canimiz için degil, dünyanin her yerinde yasanan katliamlar içindir. Ayni zamanda para ugruna yok edilen Kazdaglari’nadir, Hasankeyf’edir, Salda Gölü’nedir, Salihli’yedir. Orada yasayan canlilaradir, dogayadir. Halkin irademdir demesine ragmen kayyimlarla gasp edilmesinedir. Ama bunu gözyasi dökmek olarak indirgemeyelim. Aksine, bunlarin hepsini bilince çikarip karsisinda durmanin yollarini aramaktir” dedi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli