Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Esenler CHP ve Saadet P. AKP Anayasasina Hayir!

Esenler CHP ve Saadet P. AKP Anayasasina Hayir!

CHP Esenler Ilce Baskani Bülent Ütebay ile Saadet Partisi Esenler Ilce Baskani Tugrul Yalçinkaya Anayasa degisikligine neden ?HAYIR? diyeceklerini SP Esenler Ilçe merkezinde görüslerini açikladilar.

Esenler CHP ve Saadet Partisinden AKP Anayasasina Hayir!

CHP Esenler Ilce Baskani Bülent Ütebay ile Saadet Partisi Esenler Ilce Baskani Tugrul Yalçinkaya  Anayasa degisikligine neden  “HAYIR” diyeceklerini SP Esenler Ilçe merkezinde görüslerini açikladilar.

SP Esenler Ilçe Merkezinde gerçeklesen ziyarete, CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay ve Yönetim Kurulu Üyeleri SP Esenler Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yani sira yerel gazeteciler katildi.

“Anayasa toplumsal uzlasma metnidir”

SP Esenler Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya, CHP Esenler Ilçe Baskani ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretinden memnuiyetini dile getirdikten sonra yaptigi konusmasinda Türkiye’de bir sistem degisikligi içindedir ifadesinde bulundu. Yalçinkaya “Anayasa toplumsal uzlasma metnidir. Mevcut anayasamiz demokrasi açisindan yeterli degildir. Insan haklari açisindan yeterli degildir. Parlamenter sisteminde eksik yanlari var. Bunlar oturula bilir birlikte çözümlenir.”

Kuvvetler ayriligini bir araya toplarsan bunun adi demokrasi olmaz

Yalçinkaya “Aslinda getirilen sistem baskanlik degil, cumhurbaskanligi sistemidir. simdi biz SP olarak sunu net ifade ediyoruz. Baskanlik sitemine biz prensinde karsi degiliz. SP olarak anayasa degisikligi tartisilirken bizde milli Görüs olarak bir dosya hazirladik. Mecliste gurubu olan partilere ve cumhurbaskanligina dosyayi verdik. Eger anayasa degisecekse bu degisiklikte su kriterler olmali, bunlarin içinde çok önemli Madde vardi bir tanesi kuvvetler ayriligiydi. Üç tane birbirinden bagimsiz maddeyi bir birine toplarsan bunun adi demokrasi olmaz. Türkiye de bunlarin örnekleri yasandi. Yargi bagimsizligi korusun yargi gerçekten siyasetten bagimsiz olmali sunu net ifade ediyoruz. Verdigimiz dosyada 7 temel maddelerimiz vardi. Birincisi kuvvetler ayriligi, ikincisi Güç mecliste olsun, üçüncüsü seçim baraji kaldirilsin, dördüncüsü bakanlar için gensoru verilsin, besincisi yargi bagimsiz olsun, altincisi partili baskalik olmasin, yedincisi sadece meclis kendini fesih etsin.”

“Biz Saadet partisi olarak hayir diyoruz”

Yalçinkaya “Erbakan hoca Ergenekon operasyonlarina hayir demisti o zaman Erbakan hoca vatansever bir insandi. ABD kendi sevmedigi subaylari ordudan temizliyordu. Ordudan o zaman Erbakan Hocaya da ayni iftirayi atmislardi. Bu milletin faydasi için bu ülkenin faydasi için bu ülkeyi iç savasa sokmamak için biz Saadet partisi olarak hayir diyoruz. Evet, bizde diyoruz ki bu ilkelere uymadigi içinBu sistem biz SP olarak hayir diyoruz. Herhangi bir grup hayir diyor diye degil, bizim prensiplerimize uygun olmadigi için hayir diyoruz.”

 “Bu dikta anayasa degisikligine biz CHP olarak karsi çiktigimizi”

CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay “ bu dikta anayasa degisikligine biz CHP olarak karsi çiktigimizi her firsatta kamuoyunda söylüyoruz. Hem de genel baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu Milletvekillerimiz hepimizin karsi çiktigi noktalar birdir. Yargi hukuk bagimsizliginin olmamasi Bunlari en fazla degerlendiren mecliste milletvekillerimizdir. Partimizin bir kuaviye milliye mücadelesi verdigini düsünüyorum. Mecliste partimizin bizimde gurur duydugumuz bir mücadele veriliyor. Büyük Ihtimalle çikacak olan anayasa degisikligi referanduma gidecek. Referandum da sokakta karsi çiktigimiz konulari halkimiza anlatarak verecegiz.

“Erbakan hoca hayatta olsaydi topuyla tüfegiyle bu ise karsi çikardi”

Ütebay “bir sey çok dikkatimi çekti. Genç bir siyasetçi olarak görüyorum. Kendim Erbakan hocamizin dönemin de siyaset yapmadim ama sunu da açikça Erbakan hoca gibi siyasetçileri ve milli durusu olan siyasetçilerdi. Hele hele bu AKP’nin su hallerini görünce çok ariyoruz. Ben bugün sizin gibi düsünüyorum Erbakan hoca hayatta olsaydi topuyla tüfegiyle bu ise karsi çikardi. Çünkü burada milli hiçbir sey yok bizim Genel baskanimizin uyguladigi bir sey var esasinda Türkiye’yi bölünmez bütünlüge önem veriyoruz. Anayasa degisikligi meclisten bu sekilde geçer ise partimiz ben bu referanduma hayir diyoruz.



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli