Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Esenler Dayanisma Forumu Yoluna Devam Ediyor

Esenler Dayanisma Forumu Yoluna Devam Ediyor

Esenler Dayanisma Forumu her Çarsamba aksami saat 21,00 de Esenler Tuna Mahallesinde ki parkta yapiliyor. Dördüncüsü yapilan forumda `kentsel dönüsüm` tartisilmis bunun üzerinde Esenler`de kentsel dönüsümden dogan magduriyetleri takip etmek ve dönüsümün m

Haber Merkezi/ Gazete Esenler

Esenler Dayanisma Forumu Yoluna Devam Ediyor

Esenler Dayanisma Forumu her Çarsamba aksami saat 21,00 de Esenler Tuna Mahallesinde ki parkta yapiliyor. Dördüncüsü yapilan forumda `kentsel dönüsüm` tartisilmis bunun üzerinde Esenler`de kentsel dönüsümden dogan magduriyetleri takip etmek ve dönüsümün magdurlarinin hakli taleplerini örgütlülük etrafinda isler hale getirmek için kentsel dönüsüm komisyonu kuruldu.

Geçen hafta Forumun konusu `saglikta dönüsüm` konusu idi. Saglikta dönüsümü Esenler halkina anlatmak için saglik emekçisi Doktor arkadaslar bilgilendirme yapip, sorulan sorulara cevap verdiler.

Forum baslarken bir önceki forumun bilgilendirmesi yapildi.
*Gezi direnisi sonrasi gözalti ve tutuklama furyasina karsi operasyonlar ile bilgi verildi. Operasyonlara karsi, dayanismanin daha fazla artmasi çagrisi yapildi.
*21 Temmuz`da Davutpasa caddesinde yapilacak `yeryüzü iftari` çagrisi yapildi.
*Doktor arkadaslarimiz: Türkiye`de her hükümetin saglikta dönüsüm/reform adinda düzenlemeler yapmak istedigini, bugüne kadar en basarili düzenlemelerin AKP hükümeti döneminde yapildiginin, ama yeterli olmadiginin altinin çizdikten sonra, dönüsüm sürecinin dogurdugu magduriyetleri ve Esenler genelinde yasanan sorunlari dillendirdiler.
*Esenlerin Aile Hekimligi uygulamasinda en sikintili ilçe oldugu, aile nüfuslarinin fazla olmasinda kaynakli Hekimlerin çok zor kosullarda çalismak zorunda ve bulasici hastaliklarin riskler tasidigindan ve sosyal alanlarin olmadigindan Hekimler tarafinda ilçede çalismanin tercih edilmedigi bilgisi verildi.
*Istatistik olarak Türkiye`de %10 luk bir kesimin aile hekimliginde faydalanamadigi bilgisi verildi.
*Saglikta performans sisteminin getirilmesi ile özensiz muayenelerin, gereksiz tahlil, tetkikin arttigi, hastalarin müsteri olarak siniflandirildiklari söylendi.
*Forum katilimcilari Esenler gibi 500.000 nüfusluk ilçede bir tane devlet hastanesinin olmadigini, yeni yapilacak olan devlet hastanesinin insaatinin çok yavas ve agirdan yürüdügünü belirttiler.
* Bitmek bilmeyen devlet hastanesi insaatinda kamuoyu olusturmak için imza kampanyasi önerildi.
*Forum katilimcilar muayene vs de ne kadar ücret ödediklerini, ödenen ücretlerin karsiliginda yeterli saglik hizmeti almadiklarini dile getirdiler.

Kararlar:
*Baslangici yapilan Esenler dayanisma kütüphanesi için bir sonraki hafta daha fazla kitap getirilecek, degis tokus yapilmasinda ve takibinden iki tane arkadasimiz görev aldi.

*Kadin, gençlik ve yürütme komisyonlarinin iletisimi saglanip, komisyon toplantilari saglanarak forum daha isler hale getirilecek.

*Bir sonraki forumda Türkiye`de medyanin tartisilacagi bir forum düzenlenmeye karar verildi.


Bilgilendirme:
*Bir sonraki forum 24 Temmuz saat: 21.00 da Çarsamba günü Tuna Vadisi`nde
 Gezi Parki’ndaki ruhunu devam ettirmek ve yasatmak için “Bir Isik da Sen Ol Bir Islik da Sen Çal”

 



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli