Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler'de açilisin ilk gününde berber ve kuaförler denetledi

Esenler'de açilisin ilk gününde berber ve kuaförler denetledi

Esenler'de açilisin ilk gününde berber ve kuaförler denetledi Zabita ekipleri berberlere kolonya ve hijyen paketi dagitti Esenler Belediyesi Zabita ekipleri 21 Mart'tan bugüne kapali olan ve bugün kapilarini açarak ilk müsterilerini randevu sist

senler'de açilisin ilk gününde berber ve kuaförler denetledi

Zabita ekipleri berberlere kolonya ve hijyen paketi dagitti

ISTANBUL - Esenler Belediyesi Zabita ekipleri 21 Mart'tan bugüne kapali olan ve bugün kapilarini açarak ilk müsterilerini randevu sistemi ile kabul eden berber ve kuaför salonlarinda denetlemelerde bulundu. Zabita ekipleri ayrica kuaför ve berberlere hijyen kiti de dagitti.

Geçici olarak ara verilen berber ve kuaförler hizmet vermeye yeniden basladi. Randevulu sistemle müsterilerini kabul etmeye baslayan berber ve kuaförlerdeki sosyal mesafe ve hijyen kontrolü büyük önem tasiyor. Esenler Belediyesi ekipleri ilçede açilan berber ve kuaför salonlarinda denetlemelerde bulundu. Kolonya ve hijyen malzemelerinin dagitiminin da yapildigi denetlemelerde berber ve kuaförlerdeki sosyal mesafe ve hijyen kurallari kontrol edildi. Esenler'de bayan kuaförü olan Öncü Aslan, "Korona virüs kapsaminda eldiven, dezenfektan, galos ve maskelerimiz bulunmakta olup, müsterilerimiz geldiginde ilk önce ateslerini ölçüyoruz randevulu olarak çalismakta olup sosyal mesafeyi koruyarak taleplerini ögreniyoruz. Fiyatlarda herhangi bir degisiklik yapmadik, eski fiyatimizdan devam ediyoruz. Bu zorlu süreçte herkes zor durumda kaldi, eski sitemden devam ediyoruz. Toplam da 7 kisiye hizmet veriyoruz ama bu süreçte sosyal mesafeyi koruyarak 2 müsteri aliyoruz. 2 saatte bir ayrica toplam bekleyen kisi sayisi da 1 oluyor. Eskisi gibi ikramlar olmayacak. Belediyeden arkadaslar gelerek isyerimizi dezenfekte etti. Belediye baskanimiza tesekkür ediyorum. Müsteri kaybi yasayacagiz ama 2 kisi de olsa 3 kisi de olsa biz isimizi yapacagiz ve ileride düzelecegine inaniyorum" dedi.

"Içimiz çok rahat"

Uzun bir aranin ardindan tiras olmaya gelen Semih Kaymak," Uzun bir aradan sonra kuaförler açildi hijyen kurallarina uyularak tiras oluyoruz. Allah onlarinda yardimci olsun. Hijyen kurallarina uyuyorlar. Tek kullanimlik havlu ve tek kullanimlik önlük hijyen içinde çalismaya baslandilar. Bu da bizi çok mutlu etti. Esenler Belediyesi sürekli olarak denetliyor. Denetlenmesi güzel bu da bizim içimizi rahatlatiyor" açiklamasina yer verdi.

"Kurallara uymayanlara ceza kesilecek"

Esenler ilçesinde bulunan tüm berber ve kuaförleri deneteceklerini söyleyen Esenler Belediyesi Zabita Müdürü Mustafa Albayrak, "Bugün Esenler ilçemizde bulunan tüm kuaförlerin denetlemesi yapilacak olup, erkek ve bayan kuaförlere hijyen paket dagitimi yapilacak ve uyulmasi gereken kurallara ile ilgili kuaförlerimiz bilgilendirilecektir. Tek kullanimlik eldiven, önlük, eldivenlerin her müsteride degistirilmesi ve jilet kullanilmamasi, açma kapama saatleri ve ücretlerde degisiklik yapilmamasini da takip ediyoruz. Kurallara uymayanlar hakkinda Tüketiciyi Koruma Kanunu geregi cezai müeyyideler uygulanacaktir" ifadelerini kullandi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı