Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler`de `AKILLI Ruhsat` Dönemi

Esenler`de `AKILLI Ruhsat` Dönemi

Esenler`deki isyerlerine ait tüm verilerin kayit altinda tutuldugu ve tek bir çati altinda toplandigi "Ruhsatta Akilli Sistem Projesi (RASIS)" kapsaminda esnaf sicil kayitlari olusturuluyor.

Esenler`de `AKILLI Ruhsat` Dönemi

Esenler`deki isyerlerine ait tüm verilerin kayit altinda tutuldugu ve tek bir çati altinda toplandigi "Ruhsatta Akilli Sistem Projesi (RASIS)" kapsaminda esnaf sicil kayitlari olusturuluyor.

Proje bu yilin Ekim ayina kadar tamamlanacak.

Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlügü tarafindan hazirlanarak Istanbul Kalkinma Ajansi (ISTKA)`nin destegini almaya hak kazanan ve Türkiye`de bir ilk olan "Ruhsat Yönetiminde Esenler Modeli" projesi çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Esenler Kaymakamligi ile Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkarlar Odasi`nin da paydasi oldugu ve tüm ruhsat sürecinin adrese bagli olarak teknoloji destegiyle yönetildigi proje kapsaminda çalismalara 15 Ekim 2015 tarihinde start verildi. Bu tarihten itibaren 12 kisilik ekiple, hafta içi her gün, "Ruhsatta Akilli Sistem Projesi (RASIS)" çalismalari araliksiz sürüyor.

EKIM`E KADAR TAMAMLANACAK

ISTKA`nin destekledigi en üst limit olan 1 milyon 490 bin 424 TL`lik bütçesiyle hayata geçirilen projenin hazirlik asamalari bitmis olup, sahada isyerlerinden verilerin toplanmasi ve yazilim programina entegrasyon çalismalari basladi. Bugüne kadar Giyimkent ve Tekstilkent`teki tüm isyerleri taranarak, esnaf sicil kayitlari olusturuldu. Ardindan tüm mahallelere es zamanli girilerek, 3 ay gibi kisa bir sürede esnaf taramasinin bitirilmesi hedefleniyor. Proje bu yilin Ekim ayina kadar tamamlanacak. Böylece Esenler`deki isyerlerine ait tüm veriler kayit altinda tutulacak ve tek bir çati altinda toplanmis olacak. Projenin diger yerel yönetimlere örnek olmasi ve kisa sürede model olmasi bekleniyor.

PROJE NELER SAGLAYACAK?

- Esenler`deki isyerlerine ait veriler bir çati altinda toplanacak.

- Vatandasin; islem talebi ve sikâyetlerini hizli ve direkt olarak iletebilecek ve ivedi çözümler üretilecek.

- Vatandasin ilk müracaatinda isyerinin uygunluguna sistemden aninda karar verilebilmesi ve maddi kaybin önlenmesi saglanacak.

- Gelistirilecek yazilim sistemi ile tüm süreçlerin yönetilmesi, takibi ve raporlanmalari yapilacak.

- Belediye birimleri ve kamu kurumlari arasinda entegrasyon saglanacak.

- Is yerlerindeki esnafa degisken numara verilerek süreç takibi T.C. ve Vergi No su ile uyumlu esnaf takibi ve sicili olusturulacak.

- Internetten müracaat alinarak esnafla SMS ve e-posta iletisim alt yapisi kurulacak.

- Her bir is için yatay ve dikey saglikli raporlar hazirlanarak süreç iyilestirilmeler yapilacak.

- Her bir çalisan personel için is ve rol bazinda raporlar alinarak süreç takibi yapilacak.

- Mobil isyeri denetimleri ile sikayetler, kontroller, yangin ve güvenlik önlemleri ile hijyen kriterleri daha etkin kullanilacak.

- Esnaf ve sektörlere yönelik danisma birimi olusturulacak.

- Hizmet veren ve mal satan esnafin kalitesi gelistirilecek ve aralarinda iletisim agi olusturulacak.



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli