Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Esenler’de Aleviler Cemevi Sözünü Aldigini Iddia Ettiler!

Esenler’de Aleviler Cemevi Sözünü Aldigini Iddia Ettiler!

Aleviler Esenler’de 20 yildan beri belediyeden Cemevi talep ettiklerini ama hiçbir yetkilinin bu taleplerini dikkate almadigini defalarca ifade ettiler.

Esenler’de Aleviler Cemevi Sözünü Aldigini Iddia Ettiler! 

Aleviler Esenler’de 20 yildan beri belediyeden Cemevi talep ettiklerini ama hiçbir yetkilinin bu taleplerini dikkate almadigini defalarca ifade ettiler. Alevi Canlarin Dernek baskanlari ve inanç önderleri nihayet belediye baskanindan söz aldiklarini söyleyerek kamuoyuna ve gazetemize basin açiklamasi gönderdiler.

Anadolu Canlar Cemevi Baskani Cemal Özdemir;  

Esenler yerel basina “Kamuoyuna Saygiyla” baslikli yazili basin açiklamasinda, Esenler Belediye Baskani Göksu ile yaptiklari görüsmede Alevilerin hakli talebi olan cemevinin yapilip kendilerine verileceginin sözünü aldiklarini bildirdi.

Özdemir,”Esenler Belediyesiyle iki Yildan Bu yana Sürdürdügümüz “Esenlerde Cemevi Istiyoruz” Talebimiz çerçevesinde Bugün (16 Ocak 2019) Anadolu Canlar Cemevi ve Esenler Hacibektas Cemevi Olarak Esenler Belediye Baskaniyla bir Görüsme yaptik Sn. Esenler Belediye Baskani Bizlere Bir Cemevinin Komple Bitirecegini ve bizlere tahsis edeceginin Sözünü Verdi.
Baskan Göksu, bizlere yer konusunda bir kaç fikirleri oldugunu ve sonra ihale sürecine gireceklerini anlattilar biz protokol yapilmasini ve sürenin ne kadar olacagini sorduk proje tamamlandiktan sonra tekrar görüselim bu sekil ilerleyelim dediler. Toplanti Sonrasi Esenler Hacibektas cemevi Esenler Pirsultan Cemevi Ve Esenler Anadolu Canlar Cemevi Bir Araya Gelip görüsmemizi degerlendirdik önümüzdeki süreçle ilgili Mutabakata Varip Esenlerdeki Canlarimizin Cemevine Bir An Önce Kavusmasi Için Daha Çok Çaba Sarf Etme ve verilen sözlerin takipçisi olmamiz gerektigi noktasinda mutabik olduk Kamuoyuna Saygiyla Arz Ederiz”



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı