Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

ESENLER'DE 'BARUT' ADLI KÖPEK SOKAKTA AGZI VE AYAKLARI BAGLI HALDE BULUNDU

ESENLER'DE 'BARUT' ADLI KÖPEK SOKAKTA AGZI VE AYAKLARI BAGLI HALDE BULUNDU

ESENLER'de, sokakta agzi ve ayaklari bagli halde bulunan 'Barut' adli köpek, Esenler Belediyesi ekipleri tarafindan alinarak, gerekli tedavilerinin ardindan sahibi Cevdet Güler'e teslim edildi.

ESENLER'de, sokakta agzi ve ayaklari bagli halde bulunan 'Barut' adli köpek, Esenler Belediyesi ekipleri tarafindan alinarak, gerekli tedavilerinin ardindan sahibine teslim edildi.

Taseron bir insaat firmasinda çalisan Cevdet Güler'in 2 aylik iken sahiplendigi ve 8 yildir baktigi 'Barut' isimli Rottweiler cinsi köpegi, pazartesi aksam saatlerinde, Esenler Havaalani Mahallesi'nde bagli bulundugu insaattan kayboldu. Güler, kaybolan köpeginin agzi ve ayaklari iple bagli haldeki fotograflarina sosyal medyada rastladi. Ayni fotografi gören Esenler Belediyesi ekipleri, sokakta agzi ve ayaklari iple bagli haldeki köpegi koruma altina aldi. Veteriner hekimler tarafindan tedavisi yapilan köpegin sahibi Cevdet Güler, Esenler Belediyesi'ne ulasarak köpegini istedi. 'Barut' adli köpek, Esenler Belediyesi ekiplerince sahibi Güler'e teslim edildi.

ONA ÖMRÜM YETTIKÇE BAKACAGIM

Köpegine kavusmanin mutlulugunu yasayan Cevdet Güler, Barut, aldigimizda iki aylik bir bebekti. 8 ay evde besledikten sonra bizimle birlikte insaatlara, santiyelere geldi. Biz neredeysek Barut hep yanimizdaydi. Hiçbir zaman birbirimizden ayri kalmadik. Su an 8 yasinda. 7 yasinda bir kizim var. Onunla beraber büyüdüler. Çocuklar büyüdükçe, köpekten uzaklasmaya basladilar. Ben de 'bakmayacaksaniz barinaga verecegim. Sahiplendirecegim' dedim. Barut'u, daha önce egitim aldirdigim barinaga götürüp teslim ettim. Sahiplenmek isteyen iyi birine vermelerini söyledim. 2 gün geçtikten sonra Barut'un yoklugu bana çok koydu. Evlat acisi gibi hissettim. Hemen barinagi aradim. 'Barut'u almaya gelecegim. Kimseye vermeyin, ben ona ömrüm yettikçe bakacagim' dedim diye konustu.

AGZI VE BACAKLARI BAGLI FOTOGRAFINI GÖRDÜM

Belediye yetkililerine tesekkür eden Cevdet Güler, 2 gün önce, nasil olduysa, zincirinden kurtularak kaybolmus. O aksam esim sosyal medyada köpegin agzi ve bacaklari baglanmis fotografini görüyor. Ben de belediyeyi arayip köpegin sahibi oldugumu, gelip alacagimi söyledim. Ertesi gün gittim ve köpegimizi barinaktan aldim. Sosyal medyada fotografi görünce Esenler Belediyesi sahip çikmis. Hayvan barinagindaki arkadaslara da çok tesekkür ederim, Barut ile ilgilenmisler dedi.

ONLARDA NE HAYVAN NE DE INSAN SEVGISI VAR

Köpeginin psikolojisinin bozuldugunu söyleyen Güler, Elini ayagini baglayan o insanlara lanet ediyorum. Onlarda ne hayvan ne de insan sevgisi var. Barut, bizim çocugumuzdur. Saniyorum hayvani bagladiklari için bazen kendi kendine ayagina havliyor. Psikolojisi bozulmus. Artik bizimle beraber. Eski haline dönecektir ifadelerini kullandi.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false