Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Esenler`de Dondurma Imalathanelerine Baskin

Esenler`de Dondurma Imalathanelerine Baskin

Esenler Belediyesi, sicakliklarin artmasiyla birlikte satislari artan dondurma imalathanelerini denetledi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Esenler`de Dondurma Imalathanelerine Baskin

Esenler Belediyesi, sicakliklarin artmasiyla birlikte satislari artan dondurma imalathanelerini denetledi. Denetimlerde bazi imalathanelerdeki üretimlerin uygun kosullarda yapildigi tespit edilirken, uygun kosullarda olmayan imalathanelere ise eksikliklerini gidermeleri için 15 gün süre verildi.

Esenler Belediyesi dondurma imalathanelerini denetledi. Esenler Belediyesi Saglik Isleri ve Ruhsat ve Denetim Müdürlügü öncülügünde ziraat mühendisleri ve zabita memurlariyla yapilan denetimlerde imalathanelerin ruhsat belgelerinden hijyen kosullarina kadar bütün ayrintilar titiz bir sekilde incelendi. Mimar Sinan, Nene Hatun ve Menderes mahallelerindeki imalathanelerde yapilan denetimlerde bazi imalathanelerdeki üretimlerin uygun kosullarda yapildigi tespit edilirken, bazi imalathaneler ise imalata uygun olmamasi sebebiyle belediye ekipleri tarafindan uyarildi. Belediye ekipleri, uygunsuz kosullarda üretim yapan imalathane sahiplerine imalathanelerini uygun kosullara getirmeleri için 15 gün süre verdi. Buna göre 15 gün içerisinde eksiklerini gidermeyen, hijyen kurallarina uymayan imalathaneler mühürlenecek.

Zabita ekipleriyle birlikte dondurma imalathanelerini inceleyen Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya, "Havalarin isinmasiyla vatandaslar dondurma taleplerini arttirdilar. Dondurma tüketimi artinca halkin sagligini ilgilendiren bir konu oldugu için Ruhsat ve Denetim, Zabita ve Saglik Müdürlügü olarak ekiplerimizi olusturduk. Esenler`deki dondurma imalathanelerinin tamamini ruhsat, hijyen yönünden, saglikli dondurma üretiyorlar mi, üretmiyorlar mi bu anlamda kontrol ederek denetliyoruz. Uygun yerler var, uygun olmayan yerler var. Uygun yerlere tesekkür ediyoruz. Uygun olmayan yerlere de gerekli olan uyarilari yapip, belli bir süre verdikten sonra tekrar kontrole gelecegiz. Eger istedigimiz sartlar olusmamissa, o is yerlerini mühürleyecegiz" diye konustu.

Imalathanelerin hijyen kriterlerini degerlendiren Esenler Belediyesi Saglik Isleri Müdürü Mustafa Uzun ise, "Esenler Belediyesi Saglik Müdürlügü olarak denetledigimiz yerlerde saglik açisindan çok büyük bir sikinti yok. Ama dondurmanin daha saglikli olarak vatandaslarimiza ulasmasi için denetimlere devam etmemiz gerekiyor. Dondurmanin hijyenik bir ortamda üretilmesi gerekiyor. Boya katki maddeleri sagliga zararli. Bunun için gerçek gida maddeleri kullanmalarini öneriyoruz. Bunun için de gerekli uyarilarimizi yapiyoruz. Dondurmanin üretiminden vatandasa ulasincaya kadar saglikli olmasi gerekiyor. Bunun için dondurma üreticilerine egitimler veriyoruz. Bu egitimlerden çikan sonuçlara uymalarini istiyoruz" seklinde konustu.

Belediye ekiplerinin imalathanesini bazi noktalarda saglik kriterlerine uygun görmedigi dondurma üreticisi Demir Sahselmani, "10 yildir burayi isletiyorum. Çok fazla bir eksik yok ama uyarilari tabii dikkate alacagiz. Ben çok kötü oldugunu düsünmüyorum. Ama ufak tefek eksiklikleri de giderecegiz" dedi

 



  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı