Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Esenler'de Dörtyol Meydani ile Davutpasa Caddesi yaya giris-çikisina kapatildi

Esenler'de Dörtyol Meydani ile Davutpasa Caddesi yaya giris-çikisina kapatildi

Esenler Dörtyol Meydani ile Davutpasa Caddesi, zaruri durumlar haricinde 9 Nisan 2020 Persembe günü saat 17.00'den itibaren 15 gün süreyle yaya giris-çikisina kapatildi. Meydan ve caddenin giris-çikislari bariyerlerle çevrilerek polis ve zabita ekipl

Bugün toplanan Esenler Hifzissihha Kurulu kararinda, "Tüm dünyayi etkisi altina alan koronavirüs (Covid-19) salginin toplum açisindan olusturdugu riski yönetebilmek adina sosyal hareketliligi ve insanlar arasi temasi azaltarak sosyal izolasyonu mutlak sekilde saglanmasi hayati öneme haizdir" denilerek ilçede su anda belirli saatlerde tasit trafigine kapali olan Dörtyol Meydani ve Davutpasa Caddesi ile ilgili de önemli bir uygulamaya imza atti. Buna göre; Esenler'in en islek meydani Dörtyol Meydani ile Davutpasa Caddesi zaruri durumlar haricinde 9 Nisan 2020 Persembe günü saat 17.00'den itibaren 15 gün süreyle yaya giris-çikisina da kapatildi. Meydan ve caddenin giris-çikislari bariyerlerle çevrilerek polis ve zabita ekipleri tedbirini artirdi.

DÜKKANLAR AÇIK OLACAK

Bu süre zarfinda Dörtyol Meydani ve Davutpasa Caddesi'ndeki dükkanlarin açilisina izin verilecek. Yasaga uymayanlara ise ceza kesilecek. Alis -veris, banka veya noter gibi zaruri islemler için meydan ve caddeyi kullanan vatandaslara, bu durumlarini fis veya baska bir resmi evrakla ibraz etmeleri durumunda ceza uygulanmayacak.

Esenler Ilçe Kaymakamligi’ndan Basin Açiklamasi:

BASIN AÇIKLAMASI (2020-01)Tüm dünyayi etkisi altina alan Coronavirüs (Covid-19) salgininin toplum sagligi açisindan olusturdugu riski yönetebilmek adina sosyal hareketliligi ve insanlar arasi temasi azaltarak sosyal izolasyonu mutlak sekilde saglanmasi hayati derecede öneme haizdir.Bu nedenle 09.04.2020 tarihinde toplanan Ilçe Hifzissihha Kurulumuz tarafindan yapilan degerlendirmelerde, Ilçemiz Dörtyol Meydani 09.04.2020 saat: 17.00’dan itibaren 24.04.2020 saat: 17.00’a kadar esnaf izin belgesi olanlarin disinda, cadde üzerinde bulunan dükkân ve isyerlerine, alis veris yaptigini belgelemek kaydiyla giris hariç olmak üzere her türlü giris ve çikis yasaklanmistir.



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli