Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Esenler’de Egitim arazisi Emniyet’e verildi, karsiliginda Anadolu yakasinda yer gösterildi

Esenler’de Egitim arazisi Emniyet’e verildi, karsiliginda Anadolu yakasinda yer gösterildi

AKP’li Esenler Belediyesi Meclisi, Menderes Mahallesi’ndeki ilkögretim egitim alanini, il milli egitim müdürlügünün itirazina karsin “emniyet hizmet alanina” dönüstürdü. Müdürlük esdeger arazi istedi. CHP’li üye Sahin, “Esdeger arazi nerede” sorusunu yöne

AKP’li Esenler Belediyesi Meclisi, egitim alanini, Il Milli Egitim Müdürlügü’nün itirazina karsin “Emniyet hizmet alanina” dönüstürdü. Il Milli Egitim Müdürlügü’ne ayni bölgede esdeger bir egitim alani sunulmasi gerekirken yeni yerin Anadolu yakasinda gösterildigi ortaya çikti. Müdürlük yeni yere itiraz etti. 

CHP’li meclis üyesi Kemal Sahin, “Esenler’de okullar ikili egitim veriyor. Sinif mevcutlari yogun. Ilçedeki ögrenciler çevre ilçelerdeki okullari tercih ediyor. Gelecekteki umudumuz olan çocuk ve gençlere egitim ortamlarinin hazirlanmasi engelleniyor. Esenler’in çocuklari Anadolu yakasina mi gidecek egitim almaya” diye sordu.

‘ETKI ALANINDA OLMALI’

Esenler Belediyesi’nin aralik ayi meclis oturumu gündemine gelen teklifte Menderes Mahallesi’ndeki alanin “ilkögretim egitim alani”ndan çikarilarak “Emniyet hizmet alani”na alinmasi istendi. Teklifte söz konusu arazilerin bir kisminin da yesil alana dönüstürülmesi talep edildi. 

Istanbul Valiligi Il Milli Egitim Müdürlügü, yönetmelige atifta bulunarak egitim alanlarinin kaldirilmasi veya küçültülmesinin ancak ayni bölge içinde esdeger yeni bir alan ayrilmasiyla mümkün olabilecegini vurguladi. Müdürlük yazisinda “Içisleri Bakanligi’nca tahsisi talep edilen tasinmazlar ile esdeger olarak sunulan alan farkli ilçelerde yer almaktadir. Mekânsal Planlar Yapim Yönetmeligi’nin 26. Maddesi geregi esdeger aksin ayni hizmet etki alani içerisinde olmasi gerekmektedir. Bu kapsamda ‘Ilkögretim alani’ fonksiyonunda yer alan tasinmazlar karsiliginda sunulan parsel esdeger alan olarak degerlendirilememektedir” denildi. 

Milli Egitim Müdürlügü’nün görüsüne karsin “bölgedeki yesil alan ve güvenlik ihtiyacina yönelik çözüm getirilmesinin amaçlandigi” gerekçe gösterilerek teklif AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oluruyla kabul edildi. CHP’li ve IYI Partili meclis üyeleri ise “ret” oyu kullandi. Sahin, “Il Milli Egitim Müdürlügü’nün plan degisikligiyle ilgili görüsü olumsuz. Egitim için ayrilan bir yeri bu olumsuz görüse ragmen ve Esenler’de okul eksikligi de varken nasil uygun görebiliyorsunuz? Ayrica esdeger olarak gösterdiginiz arazi hangi ilçede açiklar misiniz” diye sordu. 

Sahin’e yanit veren ilçe belediyesinin imar komisyonu baskani AKP’li Meclis üyesi Hakan Ciner, “Esdeger alan olusturulmasi gerekir, yönetmelikte açiktir fakat bizim Esenlerimizde Emniyet alanina da ihtiyaç duyulmaktadir. Bu da kamu yararinadir” dedi.

Baska bir AKP’li meclis üyesi de alanin 100 metre çevresinde okul bulundugunu belirterek eksiklik olmadigini savundu.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı