Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenler`de 5 Egitim Kurumu Kapatildi

Esenler`de 5 Egitim Kurumu Kapatildi

Esenler`de, haklarinda Milli Egitim Bakanligi tarafindan "Anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsi suçlar"dan islem baslatilan 5 egitim kurumunun faaliyetleri durduruldu.

Esenler`de 5 Egitim Kurumu Kapatildi

Esenler’de, haklarinda Milli Egitim Bakanligi tarafindan "Anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsi suçlar"dan islem baslatilan 5 egitim kurumunun faaliyetleri durduruldu.

Esenler`de, haklarinda Milli Egitim Bakanligi tarafindan "Anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsi suçlar"dan islem baslatilan 5 egitim kurumunun faaliyetleri durduruldu.Esenler Belediyesi Zabita Ekiplerinin kapilarina mühür vurdugu 3 okul, 1 yurt ve 1 etüt merkezi, egitim-ögretime kapatildi.

Milli Egitim Bakanligi`nin, 15 Temmuz darbe girisiminin ardindan "Anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsi suçlar"dan haklarinda islem baslattigi egitim kurumlari ülke genelinde kapatilmaya baslandi. Yürütülen çalismalar kapsaminda Esenler`de de, Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapilanmasi (PDY) ile irtibatli tüm özel egitim kurumlari ve okullar ile barinma merkezleri kapatiliyor.

Ilçe genelinde Milli Egitim Bakanligi`na bagli olarak faaliyet gösteren Özel Bakis Ilkokulu/Ortaokulu, Özel Istanbul Ümit Ortaokulu, Özel Marmara Temel Lisesi, Özel Süheyla Küçükoglu Yüksek Ögrenim Kiz Ögrenci Yurdu ve Özel Atisalani Etüt Egitim Merkezi`nin kapilari mühürlendi.

5 egitim kurumunun faaliyetlerine, Esenler Belediyesi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Ilçe Emniyet Müdürlügü, Ilçe Saglik Grup Baskanligi ve Ilçe Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinden olusan komisyonun karari ile son verildi



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli