Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenler`de Egitime Yeni Boyut

Esenler`de Egitime Yeni Boyut

Esenlerli ögrenciler, Esenler Kaymakamligi`nca hayata geçirilen "Egitimde 3D Teknolojisi" ile egitim görecekler. Avrupa Yakasi`ndaki devlet okullarinda ilk kez Esenler Oruçreis Ortaögretim ve Oruçreis Anadolu Imam Hatip Lisesi`nde kullanilacak sistem, düz

Esenler`de Egitime Yeni Boyut

Esenlerli ögrenciler, Esenler Kaymakamligi`nca hayata geçirilen "Egitimde 3D Teknolojisi" ile egitim görecekler. Avrupa Yakasi`ndaki devlet okullarinda ilk kez Esenler Oruçreis Ortaögretim ve Oruçreis Anadolu Imam Hatip Lisesi`nde kullanilacak sistem, düzenlenen programla ögrencilere tanitildi.

Esenlerli ögrenciler, Esenler Kaymakamligi Avrupa Birligi Projeleri Merkezi`nin hayata geçirdigi "Egitimde 3D Teknolojisi" ile son teknolojik yeniliklere uygun olarak egitim görecekler. Ilk olarak Oruçreis Ortaokulu ve Oruçreis Anadolu Imam Hatip Lisesi`nde baslayan 3 boyutlu egitim sistemi, basarili bulundugunda ilçe genelindeki tüm okullara yayilacak. Sistemle, ortaokul ögrencileri; Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Matematik, lise ögrencileri ise Fizik, Kimya, Matematik ve Cografya gibi derslerden 3 boyutlu teknoloji farkiyla faydalanacak.  Ögretmenler de 3 boyutlu görselleri yöneterek, ögrencilere ders anlatimi yapabilecek. Ortaögretim ve liselerde kullanilan sistemin, tanitim programi Oruçreis Ortaögretim Okulu Konferans Salonu`nda gerçeklestirildi. Programa; Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, Oruçreis Ortaögretim Okul Müdürü Yasin Güleç, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Programda ilk konusmayi yapan Oruçreis Ortaögretim Okul Müdürü Yasin Güleç, "Egitimde 3D Teknolojisi`  ögretmenlerin zorlandigi konularda, teknolojiyi daha etkin ve verimli kullanmak için çok önemli bir firsat olarak degerlendiriyorum. Avrupa Yakasi`nda ilk kez bir devlet okulunda uygulanacak bu sistemi okulumuza kazandiran Kaymakamimiz Yüksel Ünal`a sükranlarimi sunuyorum" dedi.

DESLERI DAHA IYI ANLAYACAKLAR

Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, "Egitimde 3D Teknolojisi"nin Oruçreis Ortaokulu ve Oruçreis Anadolu Imam Hatip Lisesi`nde denendikten sonra diger okullarda da uygulanacagini belirterek, "Esenler`de çok yogun ögrenci kaydi yapan bu okulumuzda, hem ortaokul hem de lise oldugu için Oruçreis Ortaögretim ve Anadolu Imam Hatip Lisesi`ni tercih ettik. Ortaokul ve lise formatina uygun bu sistemle, ögrenciler fevkalade görseller ile derslerini daha iyi anlayacak. Egitim ve ögretime büyük destek veren Kaymakamimiza sükranlarimi sunuyorum" diye konustu.

FIRSAT ESITLIGI SAGLIYORUZ

Programda son konusmayi yapan Esenler Kaymakami Yüksel Ünal da Avrupa Yakasi`nda ilk olarak Esenler`de baslatilan "Egitimde 3D Teknolojisi"nin basarili olmasi durumunda ilçedeki diger okullarda da uygulanacagini söyleyerek, "Bu sistemle ögrencilerimizin okula daha isteyerek gelecegini düsünüyorum. Çocuklarimiz anlamakta zorluk çektigi konulari, bu sistem sayesinde daha kolay anlayacaklardir. Bu sistemle çocuklarimiza firsat esitligi sagliyoruz" seklinde konustu.  

Programda, protokol üyeleri ile ögrenciler, 3 boyutlu (3D) gözlükleri takarak sistemi ilk kez denediler. 3D Teknolojisi`ni okullarina kazandiran yetkililere tesekkür eden ögrenciler de memnuniyetlerini dile getirdiler.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı