Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Esenler’de Elma Festivali Düzenlendi.

Esenler’de Elma Festivali Düzenlendi.

Esenler Belediyesi tarafindan bu yil ilki gerçeklestirilen ‘Esenler Amasya Elma Festivali’, vatandaslardan büyük ilgi gördü. Meydani dolduran kalabaliga 5 ton elmanin yani sira dev kazanlarda kaynatilan elma reçeli ve elma kompostosu da ikram edildi.

Haber Merkezi

Esenler Belediyesi, lezzeti ve hos kokusuyla nami ülke sinirlarini asan Amasya elmasi için ‘Esenler Amasya Elma Festivali’ düzenledi.

Amasya’yi Esenler’e tasiyan festivalde, vatandaslara 5 ton Amasya (misket) elmasi dagitildi. Dev kazanlarda kaynatilan elma reçeli ve elma kompostosu da vatandaslara ikram edildi. Festivalde Amasyali sanatçilar Ufuk Altun, Murat Türk, Hakan Çiçek, Saniye Can, Emir Üstün ve Turan Üstün, en sevilen yöresel parçalari seslendirerek vatandaslara keyifli anlar yasatti. Halk oyunlari ve folklor gösterileriyle renklenen festivalde elma yeme yarismasiyla heyecan dolu anlar yasandi.

Festivale Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun yani sira AK Parti Amasya milletvekilleri Hasan Çilez ile Akif Gülle, Amasya Valisi Mustafa Masatli, Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, Amasya’nin ilçe belediye baskanlari, Istanbul’daki Amasya derneklerinin ve sivil toplum kuruluslarinin baskan, yöneticileri ile kabalalik bir vatandas toplulugu katildi. 

Festivalde düzenlenen elma yeme yarismasinda birinci olan Amasyali Hasmet Akin etkinlikte emegi geçenlere tesekkür ederek, “Yarismada 5 tane elma yedim. 5 yarismaci vardi. Elmamiz her zaman lezzetlidir. Herkese çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.  Akin’a birincilik hediyesi olarak Amasya elmasi verilirken belediye baskani Mehmet Sari ise Akin’i Amasya’da misafir edecegi müjdesini verdi.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false