Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenler'de evinde asili bulundu: 2 aylik evli Kader Güler öldü

Esenler'de evinde asili bulundu: 2 aylik evli Kader Güler öldü

Esenlerde oturan 2 ay önce evlenen 21 yasindaki Kader Güler, elektrik kablosunu dogalgaz borusuna baglanmis asili sekilde ölü halde bulundu.

2 ay önce evlenen 21 yasindaki Kader Güler, Esenler’deki evinde elektrik kablosu ile dogal gaz borusuna kendisini asarak ölmüs sekilde bulundu. Esinden siddet gördügünü ve ölmeden önce kendilerine “Bana bir sey olursa bunun tek sorumlusu, Umut” diye mesaj attigini ifade eden Güler’in acili ailesi ise olayin intihar degil cinayet oldugunu ileri sürdü.

Olay geçtigimiz Pazar günü Esenler’de meydana geldi. 2 ay önce Umut Güler’le evlenen Kader Güler, evinde elektrik kablosu ile dogal gaz borusuna asilip intihar etmis sekilde bulundu. Güler’in cenazesi Adli Tip Kurumu’na kaldirildiktan saatler sonra annesi ve babasina haber verildi. Genç kadinin annesi, babasi ve agabeyi kiz kardeslerinin bir süredir esinden siddet gördügünü ve ölümünden saatler önce ise kardesine mesaj atarak, “Bana bir sey olursa bunun tek sorumlusu Umut” dedigini söyledi. Aile kizlarinin boyunun uzun oldugunu intihar ettigi yerin yüksekliginin yeterli olmadigini da ileri sürdü.

Olayin arastirilmasina isteyen acili aile kizlarinin ölümünden esini ve ailesini sorumlu tuttugunu ifade etti. Acili agabey Emre Günes, olayin öglen saatlerinde yasandigini kendilerine ise gece 3 buçuk gibi haber verildigini ifade ederek, “Morga birakip gitmisler. Aralarinda ufak tefek tartismalar vardi. Son dönemlerde olaylar siddetlenmisti. Kiz kardesimin sirtinda tekme izleri vardi. Bize mesajlar göndermisti bununla ilgili. Kendisini korumak için telefona kadin koruma acil durum programlari indirmisti. Bir de en son kiz kardesime, ‘Bana bir sey olursa bunun tek sorumlusu Umut’diye intihar etmeden önce mesaj atmis. Bu olaydan 3 hafta önce kendisi ile konustum. Onu düzeltmek için konusmaya gitti. Burada bir cinayet oldugunu düsünüyorum. Bizi cinayet oldugunu düsünmemize iten sey ise bir kapi kolundan insan nasil bogulabilir. Onun kendisini bogma ihtimali yok orada. Esi 2 saat gözaltina alinmis ifadesi alinip serbest birakilmis. Ben burada kadin cinayeti oldugunu düsünüyorum” dedi.

“KIZIM PARMAGINA IGNE BATSA ÇOK BÜYÜK ACI HISSEDERDI”

Acili baba Ramazan Günes ise suçlu varsa cezasiz kalmamasi gerektigini düsündüklerini kaydederek, “ Varsa bir suçlu biz bu suçlunun cezalandirilmasini istiyoruz. Kim olursa olsun. Kimler varsa bu isin arkasinda aydinlatilmasini istiyoruz bu olayin. Ben kizimin kendi canina kiyacak kadar zayif oldugunu düsünmüyorum. Kizim kendi canina kiyamaz. Kizim parmagina igne batsa çok büyük aci hissederdi. Bunun arkasindaki kisi ya da kisilerin bulunmasini istiyorum. Ben bir baba olarak kizima sahip çikamadim sizlerin sahip çikmasini istiyorum” diye konustu.

“KIMSE CENAZEYE BILE GELMEDI”

Gözü yasli anne Aynur Günes ise kizinin kendisini daha önce aradigini ve esinin siddet uyguladigini söyledigini belirterek, “Kizim bana dedi ki daha önce, ‘Anne, Umut bana siddet uyguluyor’. Damatlari beni aradi kizina bir sey oldu hastanede diye gece aradilar beni. Bana kizin hasta dediler önce aradiklarinda. Bende babasini kaldirdim dedim kalk kizin hasta hastaneye gidelim. Ben kaynanasindan ve kocasindan sikayetçiyim. Kizimin daha kinasi sogumadi 2 aylik evliydi. Benim kizim güler yüzlüydü öyle bir sey yapamaz benim kizim. Kimse cenazeye bile gelmedi. Benim kizim öldü, kaderler ölmesin. Hiçbir genç ölmesin. Benim kizim öldürüldü baskasi öldürülmesin” seklinde konustu.

Aile genç kizin ölümüyle ilgili sikayetçi olduklarini ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli