Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Esenler'de film günleri 18-21 Kasim tarihleri arasinda gerçeklesecek

Esenler'de film günleri 18-21 Kasim tarihleri arasinda gerçeklesecek

"Esenler Film Günleri" ile Esenler'de sinema rüzgarlari esecek, ünlü sanatçilar, yönetmen, senarist ve oyuncular Esenler'e gelecek.

haber: Hasan Korkmaz

"Türk Sinemasi'nda kadin" temasiyla düzenlenecek

Esenler Film Günleri'nin ilki "Türk Sinemasi'nda Kadin" temasiyla düzenlenecek. Kadin filmleri seçkisinde "Nabat", "Baglilik Asli", "Ah Güzel Istanbul", "Omar ve Biz" film gösterimleri yer alacak. Programin 3. gününde Türk Sinemasi'nda Kadin Temsili baslikli söylesi Sinema Yazari Tuba Özden Deniz ve Yönetmen Vuslat Saraçoglu'nun katilimiyla gerçeklesecek. Esenler Film Günleri'nin iki farkli gününde de 'Esenler Kisa Film Yarismasi'nda finale kalan 10 film izleyenlerin begenisine sunulacak.

Ünlü isimler Esenler'de

"Esenler Film Günleri", Dr. Kadir Topbas Kültür Merkezi'nde, 18 Kasim Çarsamba günü saat 15.00'te "Nabat" filminin gösterimiyle baslayacak. Gösterime filmin yönetmeni dünyaca ünlü Azerbaycanli Elçin Musaoglu da katilacak. Açilis gecesine özel düzenlenecek programda ise ayni gün saat 20.00'de, dünyaca ünlü klarnet virtüözü Serkan Çagri sahne alacak. Gecede; yönetmen Elçin Musaoglu, usta oyuncu Hikmet Körmükçü ve usta senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal'a da onur ödülleri takdim edilecek.

Sinema projelerinden Esenler Sinema Akademisi'nin bu yil 3.'sü gerçeklestirilecek. Sinema Akademisi kapsaminda; yönetmenlik alaninda Ahmet Toklu, Senaryoda Müfit Can Saçinti, kurguda da Özgür Kiliç dersler verecek. Genç sinemacilara yol gösterilen akademide; Perihan Savas, Mahmut Fazil Coskun, Banu Sivaci ve Serdar Orçin gibi sinemanin önemli isimleri workshop programina katilacaklar.

"Bagimsiz Film Galalari" ile de salon sansi bulamayan sanat degeri yüksek basarili filmler seyirciyle bulusacak. Öte yandan Esenler Film Günleri'nin son gününde "Kisa Film Yarismasi" kazananlari da ödüllerine kavusacak. "Esenler Film Günleri", ünlü opera sanatçisi Hakan Aysev konseriyle sona erecek.



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı