Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

Esenler`de Gündeydogu Rüzgâri

Esenler`de Gündeydogu Rüzgâri

Çigköfteler yogruldu, türküler söylendi. Anadolu Geceleri programiyla Esenler`de Güneydogu Anadolu rüzgârlari esti.

 Esenler’de Gündeydogu Rüzgâri

Çigköfteler yogruldu, türküler söylendi. Anadolu Geceleri programiyla Esenler`de Güneydogu Anadolu rüzgârlari esti.

Anadolu’nun kültürünü, renklerini ve tüm coskusunu Esenler’de yasatmak adina Anadolu Meclisleri ve yöresel festivaller düzenleyen Esenler Belediyesi, bu etkinliklere bir yenisini ekledi. Anadolu Geceleri ile ülkemizin dogusu, batisi, güneyi, kuzeyi ile her kösesinden esintilerin yer alacagi en renkli ve en samimi saatler Esenler`de yasaniyor. Anadolu Geceleri kapsaminda Esenler`de ilk olarak Güneydogu Anadolu rüzgârlari esti.

Dr. Kadir Topbas Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen geceye; Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun yani sira AK Parti Esenler Ilçe Baskani Umut Özkan, Ilçe Emniyet Müdürü Hakan Yilmaz, Müftü Halil Sekerci, belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kurulusu temsilcileri de katildi.

ANADOLU`YU ESENLER’E TASIYORUZ

Geceye katilan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu,  Esenler’de düzenlenecek kültür sanat etkinlikleriyle Esenler halkinin Anadolu’nun tüm güzelliklerini Dr. Kadir Topbas Kültür ve Sanat Merkezi’nde yasayacagini söyledi. Baskan Göksu, “Anadolu topraginin tüm güzelliklerini Istanbul Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte Esenler`e tasiyacagiz. Yil boyunca ülkemizin tüm yörelerinin geleneksel gecelerini burada yasayacagiz” dedi.

ESENLER ÇAG ATLAYACAK

Esenler’de gerçeklestirilen projelerle kültür sanat etkinliklerini düzenleyecek alanlarin artik yeterli seviyeye geldigini belirten Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile birlikte Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Esenler metrosunun hemen yaninda yapimi devam eden Kültür Sanat ve Fuar Merkezi ile Esenler’in çag atlayacagini ifade etti. Bu insaatin tamamlanmasiyla tüm altyapinin tamamlanacagini dile getiren Göksu “ Sizleri kültür ve sanat etkinliklerine doyuracagiz. Bizleri bu güzel salonlarda düzenlenen etkinliklerde yalniz birakmayin. Hep birlikte birbirinden güzel geceler yasayacagiz” seklinde konustu.

MÜZIGE VE ÇIGKÖFTEYE DOYDULAR

Göksu`nun konusmasinin ardindan gecede, Güneydogu`nun essiz lezzeti çigköfteler usta eller tarafindan yogruldu ve davetliler tarafindan afiyetle yendi. Anadolu`nun unutulmaz gelenegi Harfane Grubu da sunduklari müzik ziyafetiyle vatandaslari mazideki hatiralara götürdü.



  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli